Nu är kalaset över och allt har återgått till det gamla vanliga. Det var mycket enkelt att ordna fest den här gången. Jag tror faktiskt jag ska fortsätta vara så bekväm av mig alltid. Kall mat är räddningen om man inte vill bosätta sig framför spisen i flera timmar. Tårtan förberedde jag dagen innan, så jag tog det faktiskt väldigt lugnt igår. Den här tårtan var aningen mer kaloririk än den förra jag "bakade". Den mesta mat man köper nu har ju en tabell där man kan se näringsvärdet per 100 gram. För denna tårtan ser den tabellen ut ungefär så här:
Kcal: Det vill ni inte veta
Protein: Antagligen
Kolhydrater: Oräkneliga
Fett: Massvis
Jag hade frosting runt hela tårtan, men sen brydde jag mig inte om mer dekorering. Jag tänkte mig den som ett träd nämligen. Det yttersta man såg var barken...fick väl bli en björk då eftersom det var vitt.
När man skar/sågade i den kunde man se årsringarna. Jag kunde bara åstadkomma 7 färger så det fick bli decenniumringar i stället.
Ser gott ut! Jag tror att det är nyttigt att vara lite onyttig ibland.
SvaraRaderaSolskenshälsningar
Karin
Lite onyttigheter skadar säkert inte......och så är det ju gott också.
RaderaDen såg smarrig ut Kan jag få receptet.. Personen som vi pratade om (Bloggetik)har varit inne hos Veiken också Men hon läste lusen av henne och sen kom personen och bad om ursäkt...Jag blev trött och svittig så på em gjorde jag inget.Och idag har det inte blivet så många knop.började med att klippa en bit på busken Men sen beslutade jag mej för att den ska sågas ner till en halv meter.Ola kommer och fixar det... Kram!
SvaraRaderaVärldens enklaste recept. Vanlig sockerkaksbotten där smeten delas upp i det antal bottnar man vill ha. Sen är det bara att tillsätta färg och baka var botten för sig. Frostingen var himla enkel att göra. Jag får fortfarande inte så kul kommentarer från den här bloggaren. Jag publicerar dem inte, men jag sparar dem i min dator. Alltid bra att ha saker och ting dokumenterat. Skönt att du får hjälp i trädgården.
RaderaSer spännande ut med en hög tårta och alla färger du fick in i den....snyggt och säkert otroligt god.
SvaraRaderaDet var en rejäl färgklick när vi väl börjat skära i den.
RaderaOj vad hög den måste vara med sju bottnar! Fantastiskt vilken idéspruta du är!!!
SvaraRaderaJa, den var ganska hög, men ovanligt lätt att skära ändå. Jag hittade receptet på nätet.
RaderaVad har gjort årsringarna av??Ola eller Oliwer brukar hjälpa mej med det tunga arbetet. Kram!
SvaraRaderaAlla bottnarna är sockerkaksdeg som jag delade upp i 7 skålar och färgade med kakfärg från Panduro. Sen bakades de i 24 cm stor form var för sig i 175 grader i ca 15 min.
RaderaSå härligt färgglad! Man mår nog bara bra av att vara lite onyttig ibland.
SvaraRaderaKram, Ingrid
Jag tror också man måste vara lite onyttig ibland.
RaderaOj den såg smarrig ut...gillar den där tabellen, den är tillräckligt upplysande :)
SvaraRaderaTabellen passar nog in på ganska många tårtor.
RaderaVäldigt fin tårta och överraskande vacker inuti. Klart att man måste få vara onyttig ibland!
SvaraRaderaUtsidan är ganska ointressant, så det behövdes nåt uppiggande inuti.
RaderaMen oj... vilken häftig tårta! Färgglad och vacker och den ser underbart god ut!
SvaraRaderaDu är otroligt kreativ och hur duktig som helst :)
Ha en bra söndag!
Jag kollar alltid först så inte recepten är för invecklade...och det var inte detta.
RaderaSå läcker den ser ut! Minns när jag ser den att min "bästis" mamma gjorde något liknande men i långpanna och inte alls lika hög. Den var så spännande att se på och sen få smaka på som barn...och nu även som vuxen. :)
SvaraRaderaMina barn ville alltid att jag skulle baka mördegskakor med färg..det var vanliga syltkakor men de gick under namnet: Gröna kakor...och de är fortfarande populära.
RaderaSer verkligen häftig ut, kan jag kanske få länken till receptet ? Ska bli 7-årskalas snart ;-).
SvaraRaderaKram
Ska leta upp länken och skriver den i din blogg.
Radera