torsdag 9 mars 2017

Jag sitter här och funderar


Varför får jag inte rätt på wordpressbloggen? Min tanke var att jag skulle börja blogga där i stället eftersom allt strul med blogspot har fått mig att ledsna lite. Det var inga problem alls att öppna ett konto, men sen vet jag inte vad som gick snett. Jag provar alla funktioner och klickar på alla bilder och markeringar som jag kan hitta, men det blir inte som jag vill. Till sist gick jag in på Google och hittade en hel del matnyttigt där och då var det en grej som löste sig.  Men det går alldeles för sakta för att jag ska känna mig nöjd. Ibland känns det som om jag skulle vilja slå på något för att få utlopp för min frustration. Det är tveksamt om det hade räckt med ett trumset.

Allt förarbete måste givetvis vara klart innan jag kan börja publicera nåt där, och som det ser ut nu så kommer det att dröja läääääääääääääääänge. Nu är jag som de flesta vet inte världens mest tålmodiga person och det kan klart hjälpa till....eller stjälpa t.o.m. Jag har trots det bestämt mig för att jag någon gång ska få rätt på det hela. Jag är inte bara "hialös" jag är också väldigt envis. Varje dag har jag satt mig en liten stund framför datorn med avsikten att få min nya blogg skrivklar. Jag håller på tills blodtrycket blir farligt högt, sen går jag där ifrån. Det är kanske bäst jag ansöker om att gå en kurs hos en av mina WP bloggvänner. Nu har jag i varje fall bestämt mig för att ta en längre paus eller "time out" som det heter på svenska. Den gamla bloggen klarar jag så jag håller mig till den och struntar i den nya en tid. Då kanske det går lättare att ta tag i det senare. Det är ju trist att inte alla som vill kan kommentera hos mig, men jag är glad att ingen verkar ha problem med att gå in och läsa.

28 kommentarer:

 1. Lycka till ! Bilden är beskrivande i allra högsta mening med tanke på ditt inlägg idag. Huvudsaken är att du fortsätter blogga! Ha en fin torsdag säger Karin som ska vara mormor till hundra procent denna dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken härlig dag du har framför dig. Sluta blogga gör jag nog aldrig för det är så kul, men det är så irriterande när inte datorn gör som jag vill.

   Radera
 2. Näe ... inte ge upp nu! Ja, det är lite krångligt, men se det som en utmaning :)
  WP är inte heller perfekt - en annan bloggvän kan inte kommentera hos mig nu istället... suck...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för erbjudandet om hjälp. Jag blev så glad när jag läste ditt mail i morse. Problem är ju till för att övervinnas, så jag ger mig inte.

   Radera
 3. Lite x:a spänning att komma hit idag :-)då jag först var hos Anki som hade en kul bildserie om tidsåldern och sista bilden passar in på din situation.
  Ja dessa bloggsajter med strul till och från. När du byter följer jag med dig som läsare! Bloggvänner med wordpress som jag haft länge släpper igen mina kommentarer då jag har min blogspotadress. Nya på WP godkänner inte den adressen utan då får jag använda googleplusadressen, som i sin tur inte alltid är klickbar för att komma direkt till mig. Visst är det en utmaning att klara av och det gör du säkert när du tar tid på dig. Fråga på google ger ofta bra svar.
  Kram och låt tiden jobba :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ankis bildserie ar perfekt. Jag kände igen mig till 100%. Jag får också ändra konto ibland när jag kommenterar hos en del bloggvänner. Väldigt skumt!

   Radera
 4. Förstår din frustration. Det bara ska fungera, utan problem.
  Själv så blev jag imponerad av mig själv igår, då jag lyckades koppla ihop datorn med TV´n. Det är lite jobbigt att titta på TV-program via datorn.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är bättre att se programmen på TV med en större skärm.

   Radera
 5. Det är mycket med det tekniska.
  Jag har ett wordpresskonto, som jag skaffade för många år sen. Men jag får inte till det att blogga där, jag använder bara inloggningen till att kommentera på andras wp-bloggar. Så, vad är fel?
  Nu har jag inga problem med blogspot, så jag fortsätter där.
  Ha det gott, är du envis, löser du det efterhand. Kram 💙

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig lite kluven nu, när jag hör att WP är inte lösningen på alla problem. Det skulle ändå vara kul att testa om jag klarar av den.

   Radera
 6. Nej inte är det kul när det strular. Hoppas det löser sej med blogspot så du kan stanna kvar här.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inget problem med bloggen för mig just för tillfället. Det är mest att det är en hel del som inte kan kommentera hos mig. Än så länge tycker jag att WP är betydligt svårare att hantera än blogspot.

   Radera
 7. Jag har aldrig några problem att kommentera heller. Nu loggar jag in via mitt googlekonto och då slipper jag alla konstigheter för att bevisa att jag inte är en robot och då är det hur enkelt som helst.
  Lycka till med din WP-blog, du kommer nog på det till slut.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också komma in med mitt Google-konto om inget annat fungerar.

   Radera
 8. Jag har haft wordpress att tag nu och det fungerar!
  SV..man ska ha vältränad blåsa!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se om det blir byte här nån gång.

   Radera
 9. När jag skriver mina blogginlägg måste jag ju vara inloggad men annars är jag det aldrig, inte ens när jag skriver svar på kommentarer jag fått. Jag kommenterar under "Namn/webbadress" och visserligen måste jag alltid bevisa att jag inte är en robot men det tar jag som en lek.
  Problem att kommentera på andras bloggar har jag kanske haft en gång/år eller inte ens det.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Hej, jag har haft olika bloggar,Wordpress för några år sen, men jag trivdes aldrig där. Nu är jag tillbaks på Blogg.se....
  Frustrerad är bara förnamnet ibland när man sitter där vid datorn. Det ska bara funka, så är det,hehe....
  Kramar♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis min åsikt....det ska fungera utan att jag behöver anstränga mig så mycket.

   Radera
 11. Ja fy tusan för att bråka med datorn, jag har varit nära en explosion många gånger.
  Då är det bättre att lämna det kvickt och tänka på annat, jag är inte tålmodig.
  Varför inte avreagera sig på ett trumset, hi hi . . . sonen hade trumset hemma förr och jag testade att slå lite, det var riktigt kul.
  Om något krånglar i datorn min, då ropar jag på dottern Maria, men hon bor 3 mil ifrån mig så inte lätt att släppa allt nät jag är i nöd.
  Men det brukar ordna sig Gunnel, ta det med ro (så säger barnen till mig)
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar en längre paus och håller mig bara till den gamla bloggen för tillfället.

   Radera
 12. Jag har haft wordpress i många år och tycker att det fungerar kanon. är användarvänligt och lätt att få ordning på. Tyvärr kan jag den senaste tiden inte kommentera hos en annan som har wp utan hamnar för granskning. Men bortsett från det så är jag supernöjd!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns tydligen olika uppfattningar om både WP och Blogspot.

   Radera
 13. Nog är det jobbigt när det strular!!! Jag har oxå löst otaliga problem genom att googla ... ;) Ordet "hialös" använde min mamma jämt om mig när jag var liten. Längesen jag hörde det nu ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fick jag också höra ofta från min mor, så jag har tydligen alltid varit hialös.

   Radera
 14. Att googla är dagens svar på det mesta men inte allt. Jag kan dessvärre inte hjälpa dej, men du har så många bloggvänner så jag är övertygad om att du får ordning på det.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis löser det sig till sist.

   Radera