tisdag 7 mars 2017

Humörhöjande sysselsättning


Jag känner mig inte alls som att jag sitter på toppen av världen just nu. Det är inte det att jag är sjuk eller har ont någonstans, men jag är jättetrött. Energin är som bortblåst. Lite skuld till detta är givetvis det trista vädret. Jag ser på andras bloggar hur fint det ser ut i norra Sverige med snö och solsken. Nåja, det är väl inte bara positivt, men betydligt bättre än med det jag dras med här. Vi har bara ett par plusgrader men det känns som om det är minusgrader....tvåsiffrigt t.o.m. Regn, dis och dimma är det som möter mig varje morgon jag tittar ut genom fönstret.

Nu gäller det verkligen att jobba för att humöret ska höjas flera grader. Att resa är alltid kul och jag har laddat upp med resekataloger, som jag sitter och studerar noga. Jag skulle kunna tänka mig kortare resor på bara några dagar, som när jag åker till Luxemburg. Det blir alltid över en helg, och det har jag redan hunnit med två gånger i år. Förhoppningsvis blir det fler sådana turer.

Jag har åkt med buss både till Skagen och Paris och det var mycket minnesvärda resor. Långfärdsbussarna är väldigt bekväma, så det var definitivt inte jobbigt att sitta still några timmar i sträck. Chauffören gjorde ofta pauser då vi serverades lite dryck och tilltugg. Dessutom hade vi sån tur på båda resorna att vi hade en superduktig guide, som berättade väldigt levande om det vi skulle besöka. Killen som ledde Parisresan berättade Frankrikes historia under tiden vi åkte dit, och han gjorde det på ett sätt så det var knäpptyst i bussen för alla vill höra vad han sa. Det är verkligen en konst att kunna fånga sin publik så.

Jag bläddrar vidare i katalogerna och ser om jag hittar något spännande.

28 kommentarer:

 1. Hmm... Undrar om min kommentar försvann?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollade i skräpposten men det finns inget där.

   Radera
 2. Håller med dig om att det inte känns särskilt trevligt att gå ut och promenera i det här ruskvädret. Igår blåste det hårda vindar och då känns det som om det vore tio grader kallt istället för nollgradigt. Jag är dock tacksam över att in bo i Nikkaluokta där det var 31 minusgrader igår.
  Jag har alltid tyckt om att åka buss så det kanske vore ett alternativ. Var bussguide några år i början av 70-talet.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var betydligt bekvämare att åka buss än jag trodde innan jag provat på det.

   Radera
 3. Vädret gör ju så mycket på vårat välmående, vi fick 12 cm snö i söndags. Det hade varit härligt med lite sol också.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite sol och mer vårliknande väder hade höjt mitt humör rejält.

   Radera
 4. Vädret ger en del övrigt att önska här också ... just nu lätt snöfall och tre minusgrader.
  Vi åkte på typ "charterresa" med tåg till Budapest för många år sedan - en minnesvärd upplevelse med tågbyte i Berlin. Tur vi hade reseledare då vi var tvungna att ta pendeltåg mellan stationerna.
  Det blir spännande att se om du hittar någon lagom lång och intressant resa :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var ung var tågluffning väldigt populärt, men jag har aldrig gjort det. Det känns alltid tryggt att ha en reseledare med, som kan ta hand om alla problem som dyker upp.

   Radera
 5. Vem klarar av att helt undvika dagar då energin ger vika? Speciellt när man tänker vår och sol och det mesta i stället är en enda gråskala. Förvisso med vita inslag för dagen, åtminstone där jag bor. Resekataloger verkar vara ett klokt sätt att ta till vara denna gråmulna marsdag med snöyra. Hoppas det får dig att samla kraft.
  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid roligt att sitta och drömma sig bort.

   Radera
 6. Jo, nu börjar vintern kännas lång tycker jag! Idag har vi snöstorm här och det går åt en hel varma filtar och tända ljus för att hålla värmen och humöret uppe......kanske ska skaffa mej en resekatalog också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Snö!!! Då ska jag inte klaga.

   Radera
 7. Hej du...Denna kom fram.. (Vet inte om min kommentar försvann igen. testar igen senare).Hoppas du hittar något som lyfter humöret i katalogerna..Som lite tröst för dig,kan jag tala om att det snöar här nu..Ha´e Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börjar det snöa här nu så går jag i ide.

   Radera
 8. Nu får det gärna bli vackert vårväder... vi har mycket fint att se fram emot, knoppar syns redan litet här och var när inte snön döljer det.

  Parisresan du berättar om låter intressant och spännande, just nu funderar jag på en Rom-resa till hösten. Jag hoppas och tror att den äntligen ska bli av. Ska läsa på så jag vet vad jag vill se i första hand... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rom har jag aldrig besökt, men jag skulle gärna vilja åka dit.

   Radera
 9. Vännen snart är det vår!! Då höjs humöret flera grader!
  Ja det är gott att ha goda vänner!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det bara vore så väl. Idag är det svinkallt hos mig...känns inte alls som vår.

   Radera
 10. just nu har jag ingen resa planerat

  SvaraRadera
 11. Lycka till med att hitta något trevligt att förhöja humöret med! Bara planerandet brukar vara riktigt roligt.

  Själv har jag betalat in anmälningsavgiften för en bussresa till Bornholm. En liten nätt tripp på fyra dagar den 10 juni genom ett försommarfagert Sverige tror jag kommer att bli väldigt trevligt. Sen är man två dagar på Bornholm, åker runt på norra delen av ön första dagen och så den södra dag två. Dag tre går resan hem igen.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 12. Jag visste inte att det fortfarande finns resekataloger. Kommer ihåg vilken härlig känsla det var att bläddra i dem och drömma ... Även om det plötsligt kom mycket snö och blev väldigt kallt här i Umeå, så är det såå vackert. Bländande vitt och en promenad blir rena ljusterapin. Vädret påverkar oss och tidigare i vinter med grått och regn så kändes det rejält motigt. Hoppas du hittar en kul resa och att vårsolen snart skiner.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårsolen får gärna visa sig nu.

   Radera
 13. Inte är en alltid på topp, jag tror det är sunt och gott Gunnel :-)
  och trött ja, jag är inne i en period nu då jag sover mycket, och idag har det åter snöat igen här i norr.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Numera tycks resandet för min del bestå av turer hemmet och sjukhuset tur och retur. Eller vårdcentralen. :/ Jag är glad och nöjd om jag bara får vara hemmavid. Det är det allra bästa. Och om inte annat så sparar jag ju miljön ... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju också en synpunkt. Håller med dig om att dina resmål inte är de roligaste.

   Radera