fredag 20 januari 2017

Nu har det hänt igen


Min blogg strular som bara den. Det har den gjort lite då och då de sista åren. Ibland har det dykt upp att de som skulle kommentera måste skriva i en massa siffror och bokstäver fastän jag klickat i att det inte ska behövas. När det lugnat ner sig började nästa elände. Då var det många som inte kunde kommentera hos mig. Som tur var gick det bra att komma in och läsa bloggen, men efter vad jag har fått veta så är det fortfarande stopp för en del att skriva något till mig. Jag har inte en susning om vad jag ska göra för att ändra på det, så vi får väl bara se tiden an.

Nu har kommentarsstrulet drabbat mig personligen. Nu är det jag som inte kan kommentera hos er som skriver i WordPress. Rutan kommer upp och det går alldeles utmärkt att skriva, men när jag klickar sänd så sänds kommentaren långt ut i rymden. Var den är och far runt nu vet jag inte, men den hamnar åtminstone inte på rätt adress. Det valsar runt många meddelanden från mig som behöver eftersändas. Jag tror jag har kommit på en tillfällig lösning på problemet. Jag ändrade till mitt Facebook-konto när jag skrev kommentarer och det verkar än så länge som om det funkar. Ibland har mina svar hamnat i skräpposten, så det ligger kanske några där och väntar på er. Tålamod är en dygd sägs det. Den dygden är inte jag ägare till.


Nu har det hänt igen....
att jag glömt bort hur gammal jag egentligen är. Jag läste i tidningen idag att Dolly Parton fyllde 71 år. Jaha, tänkte jag, då är vi lika gamla. Men sen såg jag att hon var född 1946 och det stämde inte med mitt födelseår. Hon är ett helt år yngre än vad jag är. Jag har alltid tyckt att åldern varit oviktig, så jag har bara hängt upp mig på jämna år som 40, 50, 60 osv. Just sådana födelsedagar kommer jag ihåg, men de där 9 åren där emellan är bara en grå massa. Som barn och tonåring minns jag att jag var väldigt noga med att tala om exakt hur gammal jag var. Varje år var väldigt viktigt, och man längtade efter att bli vuxen. Nu känner jag inte så längre och jag längtar inte efter något speciellt, och definitivt inte efter att bli yngre. Jag trivs med den åldern jag är i nu.

                 

Man väntar så länge på att bli vuxen men det blir man aldrig. Man blir bara äldre.

25 kommentarer:

 1. Konstigt att du har så många bloggproblem.
  Om jag kommenterar hos någon som har Wordpress kommer mitt namn, blogg och epost upp och sedan gör jag kommentaren.
  Hoppas att dina kommentarer dyker upp och att allt börjar fungera.

  SvaraRadera
 2. Jag har samma bekymmer att en del bloggvänner inte kan kommentera hos mig .. visst är det trist! Har råkat ut för samma sak hos WP och även på Bloggplatsen. inget kul alls! Jag har två gånger skickat frågor till Blogger, men aldrig fått något svar.
  Angående åldern så håller jag med - trivs med den ålder jag har :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja si dessa datorer. Har du samma problem om du skriver på mobilen?
  Är det bara bloggen? Eller strular det med annat också?
  Hoppas att det löser sig! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder inte mobilen till bloggen, för jag tycker det är svårt att se på den.

   Radera
 4. Hos mig hade dina kommentarer hamnat i skräpposten vilket händer lite då och då. Så nu kollar jag skräpposten regelbundet.

  Kram och ha en bra fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kanske vara glad att de kommer fram....men, nej....det ska funka till 100%.

   Radera
 5. Det där med kommentarstrul på min blogg och andra känner jag igen också. Att glömma bort hur gammal en är roligt. Ett år påstod jag att nu är jag 54. Min bästa väninna sa: men vet du inte hur gammal du är? Klart att jag vet! När är du född då! jag hade lagt på ett år. Jag är med i gruppen trivs med min ålder! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också trott att jag varit äldre ibland. Man kan ha kul och trivas med livet hur ung eller gammal man än är.

   Radera
 6. Dina kommentarer kom i skräpposten.Märkligt!!!
  Gammal?? Det är bara skalet som blir gammalt :-)
  Hjärtat är fortfarande ungt!
  S......Den skånskan som han höll föreläsningen förstår nog skåningarna bäst!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också fått en del kommentarer i min skräppost, så nu kollar jag med jämna mellanrum.

   Radera
 7. Visst är det irriterande när bloggandet inte fungerar som man tänkt sig. Jag har inte haft några större problem, men jag vet att du inte är ensam om att kommentarer försvinner ut i rymden. Hoppas det bara är tillfälligheter!
  Ålder kan man verkligen se på olika sätt, men det är tur att man inte känner sig lika gammal som körkortet påstår att man är.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Pass och körkort har alltid foton på gamla personer som man inte alls känner igen.

   Radera
 8. tja, krångel brukar försvinna efter ett tag.

  SvaraRadera
 9. Datorstrul är aldrig roligt. Och alla möjliga rutor som poppar upp, som man inte vet om det är allvarligt eller inget att bry sig om.
  Att minnet sviktar ibland har jag också märkt. Men du ser säkert mycket yngre ut än Dolly. Och du är säkert mer naturlig. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har i varje fall inte lyft mig någonstans på kroppen och håret är mitt eget....bara färgen som är fusk.

   Radera
 10. Trist när tekniken bråkar. Jag känner mig helt lamslagen. Ropar på barnen.
  Tålamod - jo, det vore bra att ha lite mer av. Jag försöker sätta mig själv i träningsläger. Trivselålder gör nog ändå sitt för att mildra problematiken. :)
  Ha nu en skön helg!
  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ett tålamodsträningsläger hade jag också behövt besöka.

   Radera
 11. Nu provar jag att skicka en kommentar igen!

  SvaraRadera
 12. Ja, denna gången fungerade det :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen! Trägen vinner! Jag är glad att du inte gav upp.

   Radera
 13. Det är verkligen HEMSKT när inte datorn eller bilen fungerar. Som väl är har vi två bilar och var sin dator men man kan ju inte sitta och blogga på någon annan dator än sin egen. För mig har det aldrig varit några problem att kommentera hos dig.
  Varm kram på kramens dag från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har med två bilar och var sin dator och det känns absolut inte onödigt. Jag är glad att du lätt kan kommentera hos mig. Huvudsaken är klart att alla kan läsa ens blogg, men det är så kul med kommentarer och att få veta lite vad andra tycker i ämnet.

   Radera