tisdag 31 januari 2017

Läskiga djur

5.Grodor


Små grodorna,


små grodorna


är lustiga att se.

Men fy så äckliga! De är i topp på min lista över läskiga djur. Ibland stötte jag på någon när vi hade damm i trädgården. Den är borttagen nu och vi har bara ett litet fågelbad, men det händer att det hoppar dit någon liten groda. Jag tycker inte om att rensa ogräs där, för man vet aldrig vad som dyker upp. De gånger en groda hoppat upp bland växterna har jag hoppat ännu högre och sen har ogräset fått växa fritt ett tag.


Det är säkert inte bara jag som tycker de är motbjudande. Varför skulle häxor annars förvandla prinsar till grodor? Det måste helt klart vara för att de tror att ingen vill kyssa dem så förtrollningen bryts. Även om jag träffat på en groda med guldkrona på huvudet så hade jag inte pussat den. Jag struntar blankt i både hela och halva kungariket. Det duger så bra med Granvägen 39 för min del.


En dag när jag var på fotoexpedition i skogen fick jag på avstånd syn på en "groda". Det kändes helt ofarligt att fotografera den på långt håll. Jag vet inte vad det var som fick mig att gå närmare. Dumdristighet kanske? "Grodan" satt blickstilla och jag blev lite nyfiken.


Jag tog ett foto till och då zoomade jag in rejält. Vilken lättnad! Det var ingen groda utan en svamp som växte på trädstammen och sen hade det blåst dit lite vissna löv och lagt sig så det såg ut som ögon. Jag vågade ta några kliv till framåt och kände mig riktigt modig när jag stod så nära en nästan groda.

20 kommentarer:

 1. Jag vet ju sen tidigare att vi har vitt skilda åsikter om spindlar och insekter, men att du är såå rädd för grodor det visste jag inte :) Ditt modiga närmande av trädstammen gav i alla fall fina bilder på tickorna :)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även den minsta pyttegroda ger mig kalla kårar.

   Radera
 2. oj, vad svampen liknade en groda/padda. Inte skulle jag vilja kyssa en groda för att kolla om det blir en prins. Jag har ju min Stefan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej prinskyssandet får nog stanna i sagorna.

   Radera
 3. ... är lustiga att se... ett härligt grodisk inlägg med sköna bilder i, särskild nästan grodorna - och jag tycker grodorna är fulsnygga :-)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Haha! Det såg ju precis ut som en riktig groda som satt där!
  Nej, jag är inte heller vidare förtjust i dem....och pussa en skulle jag aldrig få för mig att göra!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du är modig du!!
  Ulla är modigare Hon tar dom till sin bädd,sen biter hon ihjäl
  dom när dom inte år prinsar!
  Sv....Att göra kul saker gör att man häller sig igång!
  Ha det så gott idag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Isch! Då kommer hon ju in med dem i huset. Du är betydligt modigare än jag då.

   Radera
 6. Hos oss finns extremt mycket grodor och paddor så jag är så van vid dem. Det innebär dock inte att de tillhör mina favoriter på något vis ;-) Verklighetens grodor är tyvärr inte så söta som sagornas...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där håller jag fullständigt med dig. Grodan Boll t.ex. har jag ingenting emot alls och inte hans kompis Kalle Stropp heller. Det är värre med de verklighetstrogna.

   Radera
 7. "Innan du möter DEN RÄTTE måste du kyssa många grodor." Så står det på en skylt på mitt kylskåp.
  Jag pussar hellre en groda som blir en prins än tvärtom. Tänk så många drömprinsar genom historien som visat sig vara riktiga grodor. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, det hoppar runt många grodor här i världen.

   Radera
 8. Haha, det är väl därför det finns så dåligt med prinsar här i världen, det finns alldeles för få som vill kyssa en groda. ;)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte alls att grodor är läskiga och håller gärna en groda i handen. Vi hade en i växthuset på Stenstugu och den var det jätteroligt att titta på. Skulle jag vara säker på att få en prins skulle jag inte alls ha något emot att kyssa en groda.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 10. Grodor hör inte till min lista över läskiga djur. Råttor, ormar och spindlar kommer överst på listan. Spanska skogssnigeln är heller ingen favorit. Ett vildsvin skulle jag heller inte vilja möta ensam i skogen. Men en liten groda har jag ingenting som helst emot.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett vildsvin hade jag med varit rädd för. Men grodor ger mig en obehagskänsla som är nästan lika stor som rädslan för farliga djur.

   Radera