tisdag 2 oktober 2018

Sveriges längsta kafferep


Det var kanske mer vanligt förr med kafferep, och då hörde man ofta talas lite nedsättande om "kafferepstanter". Det epitetet passar inte lika bra nu, för Sverige är könlöst så det är bara en massa hen som sitter och kacklar. Förhoppningsvis kommer de fram till något vettigt snart, annars är risken stor att de kommer in i Guiness rekordbok som världens längsta kafferep. Det har varit andra länder också som har velat fram och tillbaka länge om regeringsbildning, men om de också haft kafferep under tiden vet jag inte.

Det blev lite av ett löjets skimmer över det hela när TV visade den ena partiledaren efter den andra sitta i soffan och drick kaffe tillsammans med talmannen. Jag såg inte till några kakor. Att bara hälla i sig den ena koppen kaffe efter den andra kan inte vara nyttigt. Antingen har talmannen plåtmage eller så går han runt och knaprar Novalucol dagarna i ända.

20 kommentarer:

 1. Han sa ju att han skulle köpa kakor. Har de redan tagit slut?
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Oj, de var kanske skymda så det var därför jag inte såg några.

   Radera
 2. Han skulle köpa in någon favoritkaka han hade, minns inte vilken. Men inte kunde han äta kaka tillsammans med alla åtta partiledarna. I så fall är det förmodligen inte hans favoritkaka längre :-)

  Jag måste få protestera litet, tycker nämligen inte att Sverige är könlöst. Det finns både män och kvinnor och så några som inte känner sig hemma någonstans, det tredje könet... mig stör det inte. Huvudsaken är att människor mår bra, eller så bra som de kan må. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag reagerar emot är själva ordet hen. Jag har lite svårt för att acceptera det. Tycker att hon och han är mycket bättre.

   Radera
 3. Dom hade nog kakor i pausen :-)
  S...Jag tycker om höstens alla färger.
  Nu ska jag ner till vattengympan och må bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det som dom håller på med n u i Stockholm med regeringsbildningen är ett hån mot alla väljare och kafferepstanterna. Det var inget ont i dom, ärliga härliga människor och det kan man inte kalla de maktgalna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är stor skillnad på kafferepsfolket förr och nu.

   Radera
 5. Nu för tiden tycker jag att alla fikar och plötsligt har ordet avkönats och fått en bättre klang! Regeringsbildningen orkar jag knappt tänka på längre. Vilken soppa!

  SvaraRadera
 6. Man kan ju undra hur det ska gå ... hörde just att Kristersson fått talmannens uppdrag att försöka bilda en regering ... kaffet kanske var slut.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ett löjes skimmer har sänkt sig över val och regering. Puh.
  Jag tror kafferepen var ärligare förr. Då fikade man, fast det inte hette så, och så skvallrade man, härligt!
  Ordet hen tar jag inte i min mun. Jag vet att det finns en tredje variant men man behöver väl inte kalla ALLA för hen???
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att kafferepen förr var mycket vettigare och fyllde en funktion. Vi har samma uppfattning när det gäller hen.

   Radera
 8. Vi har nog alla våra kakor/cockies när det gäller politiker. Ibland undrar man om de verkligen behövs. Det finns ju tjänstemän som kunde sköta allt?
  Jag gillar inte heller den märkliga användningen av ordet hen. Jag kan förstå att det passar när man inte känner till könet, men, men...

  SvaraRadera
 9. Alla partier har lovat sina väljare si och så, och eftersom inget parti har fått över 50 procent så går det inte att få fram vettiga lösningar. Inte i det här landet. I Finland har man koalitionsregeringar nästan jämnt, o det är sällan det blir regeringskris även om det självklart förekommer. Ja nu har då Kristersson fått äran att försöka bilda regering, o det tror ingen att han lyckas med, suck

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog en lång följetong av det hela.

   Radera
 10. Hade varit kul om talmannen inte hade druckit kaffe utan te istället. Det hade nog blivit stor förvirring som det brukar bli på kyrkkaffen om man vill ha te istället för kaffe. Men det har blivit bättre så numera finns det för det mesta vatten och en tepåse. Men att brygga riktigt te har jag aldrig varit med om att någon gjort.
  Det vore bra om UK tog reda på vad JÅ hade tänkt sig om han ska bilda regering. Även om jag inte sympatiserar med SD tycker jag det hela rör sig om utstuderad mobbning.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar ändå att ingen vill ha något att göra med SD.

   Radera