torsdag 11 oktober 2018

Jag gillar dammsugare
Både de man kan äta och de tvåbenta som man kan krama om. Däremot gillar jag inte dammsugning. Tyvärr blir jag ändå tvungen att göra det lite då och då. Jag misstänker att Rasmus har packat in sin gamla dammsugare han använde när han var liten, och sugstyrkan i den var nog inte maximal heller. Daniel kan hantera en stor dammsugare, men det tar en sån evinnerlig tid innan han kan komma hit, så dammtussarna hinner ta över hela huset ifall jag ska vänta på honom. Jag har inget val utan måste göra jobbet själv.

Häromdagen såg jag en annons om en batteridammsugare. Det var inte en sån där pyttig sak som man har till bilen eller suger upp smulor på bordet med. Nej, det var en rejäl sak. Den liknade de där stående dammsugarna i stil med de amerikanska. Jag har testat en sådan en gång och den var ganska tung att bära runt på. Dessutom slapp jag inte sladden.

Nog är det konstigt att det funnits batteridrivna redskap för i stort sett allt hur länge som helst, men inte för en så nödvändig sak som att dammsuga golv. Kan det bero på att det oftast var män som använde borrmaskiner, skruvdragare, häcksaxar osv. förr. Idag är det inte så längre. Hade det räknats som "karlgöra" att dammsuga kan jag garantera att vi haft batteridrivna dammsugare för länge sen. 

Jag vet inte hur tung den här nya dammsugaren är eller vad den kostar, men det ska jag snabbt ta reda på. Det har funnits liknande apparater tidigare, men förhoppningsvis är den här nya både lättare och har ett batteri som varar så man kan dammsuga hela huset på en gång. En sådan står högt upp på min önskelista.

14 kommentarer:

 1. Jag förstår väl att du gillar de tvåbenta dammsugarna. Ljuvliga bilder!
  En sådan dammsugare som du beskriver och som är "stående", fanns i vår Air B&B-lägenhet i Malaga. Jag tyckte att den såg bra ut, tänk att bara gå upprätt själv och dammsugaren sköter resten, bara man för den framåt och dit man vill. Synd nog så hade den sugit musten ur sig själv, så det blev inget dammsugande just med den, utan vi fick ta till sopborste och våt golvmopp istället.
  Dottern hade en självgående låg dammsugare ett tag, som man kunde ställa in tiden på. Den var bra men allt har sin tid, även den gick till dammsugarhimlen. Katterna i huset funderade rätt mycket på den märkliga katten utan svans däremot.
  Här har vi fyra dammsugare, sämre och bättre. Ett par ärvda, ett par inköpta, en för övre våningen och en för nedre, en för bilen och en för butiken. Det är skönt att inte behöva bära dem från ställe till ställe.
  Hoppas att du får din önskan uppfylld och kan stryka den från listan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en dammsugare på varje våning, men båda har sladd. Jag vill slippa från sånt irriterande som hänger efter och fastnar lite varstans. Jag ska hålla ögonens öppna om erbjudanden nu till jul, och sen får jag väl skriva till Tomten.

   Radera
 2. Något säger mig att det har att göra med att det varit en traditionellt kvinnlig domän. Tråkigt men sant. Allt som kan underlätta städningen är självklart att föredra för helt kommer man inte undan!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Dammsugningen är, enligt mig, den tråkigaste delen av städningen. Jag vet inte om det skulle underlätta med en sladdlös heller. Tror jag egentligen behöver en mänsklig motor till den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade givetvis varit det bästa, men jag tror det är svårt att hitta.

   Radera
 4. Vi har en centraldammsugare och det är väl så nära en batteridriven man kan komma antar jag. Det är inte jag som dammsuger hemma hos oss. Ätbara får andra äta - inte jag! Som du ser slipper jag dammsugare i alla former! Hahaha! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har verkligen tur.....fast de ätbara vill jag inte undvara.

   Radera
 5. Dammsugare eller dammsugare. Det är så trist att ta fram dammsugaren, bara den står framme så är det snabbt gjort.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det känns så segt att dammsuga.

   Radera
 6. Dina små tvåbenta dammsugare är bäst ... men de växer och då brukar de inte tycka det är lika kul längre. Tror du har helt rätt angående de batteridrivna maskinerna - manliga doningar ska vara sladdlösa. Jag har sett reklam för en sladdlös dammsugare på tv, men den verkar dyr ...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att den är väldigt dyr.

   Radera
 7. Du har rätt i det att det inte är män som dammsuger så ofta.Förr var det män som ritade kök och det var därför som de var så opraktiska .
  S...Somliga hönor är virriga :-)
  Ser dom inte att Pelle bastar?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att det även finns kvinnliga arkitekter idag.

   Radera