onsdag 3 oktober 2018

Snart ser jag på världen med andra (glas)ögonIgår var jag hos optikern och fick utprovat nya glasögon. Jag valde ut ett par nya bågar också som är aningen större än de jag har nu och i en rödbrun nyans. Riktigt snyggt om jag får säga det själv. Även om jag inte kommer att se bättre ut så kommer jag i varje fall att se bättre. Mina gamla glasögon skaffade jag för ca 5 år sedan så glasen är inte mycket att hurra för nu. Det är som Londondimma på dem hur mycket jag än putsar. Optikern sa att det var inte konstigt efter så många år. Dessutom skulle jag vara mer noga när jag öppnade ugnsluckan och inte låta värmen komma på glasen, fick jag veta. I fortsättningen ska jag vara mycket mer försiktig. Jag ska inte laga mat över huvud taget, för jag tror inte att matånga är bra för glasögonen.

Vilken massa bågar det finns att välja mellan! Man blir alldeles snurrig. Personalen är väldigt hjälpsam och plockar fram den ena bågen efter den andra. Det är skönt med lite smakråd också, och vissa bågar var både damen som hjälpte mig och jag helt överens om att de passade inte till mig. Butiken har ett eget sortiment av bågar som inte är lika dyra som en del märkesbågar. Eftersom jag köpte progressiva glas, så fick jag bågen på köpet. Jag bryr mig inte så mycket om vilket märke det står på skalmen, för det ser jag ändå bara när jag plockar av glasögonen. För mig är det viktigare att jag kan se omgivningen och läsa utan att behöva använda förstoringsglas.

De skickar ett sms från butiken när jag kan hämta mina nya glasögon. Hoppas det blir snart. Damen kommenterade att färgen på de nya bågarna matchade min hårfärg perfekt. Jag hoppas "frissan" skrev upp vilken färg hon använde sist hon färgade mitt hår. Det blir lite dyrt om jag ska behöva byta för att ha matchande bågar varje gång jag färgar håret.

16 kommentarer:

 1. Då kommer du att se bra ut!!!
  S..Det är en stor lönn som ska ge värme!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Och jag fick lära mig att absolut inte tvätta glasögonen med diskmedel och sedan spola av dem i varmt vatten. Aja baja! Det tål inte glasens alla fin behandlingar de fått, som man betalat en massa tusenlappar för.
  Hoppas du blir nöjd med dina!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli så skönt att kunna se klart igen.

   Radera
 3. Det är verkligen viktigt att se bra. Hur jag än sköter mina så blir det slitage så jg tror det är ofrånkomligt. Många optiker är väldigt bra på att ge smakråd när det gäller bågar tycker jag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt irriterande när man inte ser klart, och dessutom kommer huvudvärken som ett brev på posten.

   Radera
 4. Så bra med nya glasögon! Blir säkert jättebra!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är alltid ett lyft med nya glasögon. De senaste åren har jag inte kunnat vänta så länge som 5 år. Synen har rasat i en faslig takt. 2 år max har jag kunnat vänta. Det känns som att man just betalat av de förra när de nya ska in i systemet :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft tur som inte behövt byta så ofta.

   Radera
 6. Så bra att du nu ser bra ut. Men jag kan inte förstå varför det ska vara så dyrt med glasögon.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en stor kostnad, och man är ju tvungen att skaffa glasögon när inte synen är ok.

   Radera
 7. Det är viktigt att se bra ut! Grattis till dina nya glasögon!
  Jag borde också ta mig en tur till optikern, tror att det är dags för ett bättre seende också för min del.
  Solskenshälsningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ganska vanligt att man väntar lite väl länge med optikerbesöken.

   Radera
 8. Glasögon är ett kapitel för sig, i synnerhet om man som jag behöver tre par glasögon varje dag. Ett par för att se på långt håll med, ett par för att ha när jag sitter och spelar och vid datorn och ett par när jag läser. Jag har olika färg på fodralen för att hålla reda på dem. Det är bara när jag ska läsa något på riktigt nära håll, som t.ex. text på pillerburken som jag inte behöver några alls. Men jag är mycket tacksam till den som uppfann glasögonen en gång i tiden.
  Vad gäller skalmar vill jag helst ha sådana som syns så lite som möjligt - tvärt emot glasögonmodet.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill inte heller ha skalmar som tar över allt. Jag har haft progressiva i många år och trivs jättebra med det.

   Radera