tisdag 9 oktober 2018

Jag blir avlyssnadDet beror inte på att någon misstänker mig för spionage eller terrorverksamhet, utan det är av en helt annan orsak. Mitt hjärta slår för sakta, enligt läkaren. För ett år sen var jag på lasarettet och fick en massa attiraljer tejpade på mig. Det här långtids-EKG:et skulle jag ha på mig i 24 timmar. Inga förhållningsregler gällde utan jag kunde göra det jag brukade göra under dagarna. Det visade sig att min puls var extremt låg när jag sov, men eftersom jag inte har några besvär av det hela under dagtid, så tyckte inte doktern det var aktuellt med pacemaker. Jag måste säga att jag blev jätteglad över att höra det.

Det skall följas upp varje år och nu var det dags igen. Den här gången blev jag kallad till ett annat lasarett och det var en hel del nyheter. Först och främst så fick jag en lista där jag skulle fylla i vad jag gjorde under de här 24 timmarna. Jag fick också veta att trädgårdsarbete var inte ok och inte dammsugning heller. Över huvud taget skulle jag inte fäkta för mycket med armarna, för att undersökningen skulle ge bäst resultat. Att promenera var tillåtet, men där fuskade jag lite. Jag promenerade inomhus och då passade jag på att i lugn takt sortera grejer som skulle stuvas in i olika rum. Jag kallade det för lätt städning på listan.

I eftermiddag ska jag åka in till lasarettet och plocka av alla sladdar. Det ska bli skönt, för jag är lite orolig att något ska lossna så jag måste göra om allt igen. Man blir lite nojig när läkarna säger att något inte är riktigt ok. Min puls har alltid varit låg, men när jag för ett år sen fick höra att det var bäst och undersöka det lite närmare, började jag räkna pulsen stup i kvarten. Till sist fick jag ta ett krafttag och behärska mig, annars hade det tagit över helt. Ett år har gått utan att jag tänkt på pulstagning, men när kallelsen kom var det kört. Nu sitter jag här med två fingrar på handleden i tid och otid igen och räknar. Inte katten blir den högre för det. Jag har bestämt mig. Från och med nu är det sluträknat.

20 kommentarer:

 1. Jag tycker att du gör ett klokt beslut. Blir inte pulsen högre av att du sitter och kollar upp den hela tiden, blir du i alla fall stressad av det hela. Det är bra att bli "avlyssnad", ( jag tänkte på Trump direkt ;)) men ibland är man som man är utan att det behöver betyda varken det ena eller andra. Nu för tiden dras vi alla över en generaliseringskam, där man utgår ifrån att vi alla är likadana från första början. Vi är olika och kan fungera hur bra som helst ändå. Jag känner igen det där i andra sammanhang. Håll huvudet kallt och hjärtat varmt. Håller tummarna för att det hela avlöper på ett bra sätt. Det är så lätt att bli satt på särskilda piedestal inom sjukvården i dagens läge. Man följer fastställda tabeller och beräkningar som har fastslagits på högre nivå. Så berättade en läkare för mig här om året när jag var på kontroll.
  Ha det gott Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för uppmuntrande ord. Jag tycker nog att har jag kunnat leva med låg puls i över 40 år ( det var ungefär då jag började kolla pulsen). Min son hade nämligen läst att Björn Borg hade väldigt låg vilopuls...men jag hade lägre. Ingen läkare har noterat att det var nåt oroväckande förrän nu. I och med att jag mår bra för övrigt bör det vara ok.

   Radera
 2. Hejsan! Kommer du ihåg mig? Jag var på Zannaz i Åstorp i onsdags. Tänkte på dig då. Vilken affär!!!
  Du är ju som en idrottare. de har ju låg puls. Nej man ska inte skoja. Hoppas du håller dig frisk. Hälsn. Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kommer jag ihåg dig! Jag saknar dig på bloggen och är inne och kikar då och då ifall du skrivit nåt. Zannas är en mycket kul affär att besöka. Nästa gång du åker dit kan du väl höra av dig? Hoppas allt är bra med dig och att vi hörs igen.

   Radera
 3. Det är skönt att de följer upp din hälsa. Jag väntar på att få höra hur det gick på ditt läkarbesök.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns klart tryggt att de fortsätter kolla.

   Radera
 4. Bra att de följer upp och inte bara låter det passera - men förhoppningsvis så får du samma svar som förra gången - att allt verkar OK! :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också det är samma svar som sist. Jag mår ju ungefär som tidigare.

   Radera
 5. Om du får pacemaker, i år eller något annat år framöver, se det som en trygghet. Pacemakern arbetar inte aktivt mer än när hjärtat behöver extrastimulans.

  Hjärtat är så centralt i vår kropp på fler än ett sätt, det klart det ger oro när det inte fungerar som det ska. Du har dock inga problem av det, så jag tror du kan leva lugnt, årskontrollerna kollar av läget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst mycket om det och förstår att det är nåt väldigt bra. Kruxet är bara att jag är livrädd för operationer och nålstick över huvud taget. Jag skulle velat hoppa över mellansteget.

   Radera
 6. Det är nog klokt att sluta räkna själv för det tillför absolut ingenting. Hoppas att du får ett bra besked!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att det inte är någon förändring sen i fjor.

   Radera
 7. Hoppas besöket går bra idag!
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
 8. Jag har ju förmaksflimmer och jag höll också på och kollade pulsen så fort jag bara anade att något var på gång. Nu struntar jag i det och litar på att kroppen säger ifrån om det blir alltför illa.
  Hoppas att läkarna har positiva besked till dig!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vet du precis hur nojig jag känner mig ibland.

   Radera
 9. Svar
  1. Det känns tryggt att det finns en lösning ifall jag skulle behöva mer hjälp.

   Radera
 10. Sluta räkna det bara stressar.
  S...apfelstudel är gott!
  Kram!

  SvaraRadera