onsdag 31 oktober 2018

En skitbagatell


Ibland är fantasilådan tom. Jag hade inget speciellt på lager som jag tyckte var värt att skriva om. Då finns räddningen i form av dagstidningen. Där hittar jag alltid små notiser om saker som man ibland undrar om de verkligen är sanna. Jag brukar skriva ner det jag läst, för att ha som uppslag längre fram. Alla sådana här små ideér samlar jag i en låda och sen är det bara att dra en lapp och förundras över hur tokigt livet är ibland.

Att en del tycker om att ta tidningen (här antar jag att det duger med vilken tidning som helst) med sig på toa är inget unikt. Nu menar jag så klart att ta med den för att läsa den. För ganska länge sedan läste jag att många danskar tar mobilen med sig in på toa när de åker tåg och sitter där och surfar!!!!!!! Jag tror förstås inte att det bara gäller danskar. Att ha en tidning som sällskap är kanske inte så ovanligt, för det tar inte evigheter att läsa ut den. Men att sitta och surfa verkar riskabelt. Tänk bara så lätt några timmar försvinner när man sitter framför datorn! Det stod visserligen inte om toasurfandet var mest vanligt på långresor. Risken är annars att man glömmer gå av när man kommer till sin avstigningsplats. Dessutom måste det vara väldigt obekvämt att sitta där så länge. I framtiden kommer det att behövas toastolar med vadderade sitsar för Internetnödiga resenärer.

14 kommentarer:

 1. Ja, tänk så intressanta och annorlunda saker man kan hitta i tidningarna ibland.
  Toasurfande låter litet onödigt måste jag säga. Fast det är klart, folk surfar ju överallt med sina mobiler fastlimmade i handen. Jag blir full i skratt när jag ser folk i till exempel Stockholm och deras mobiler som inte tycks lämna deras händer överhuvudtaget.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mobilsurfandet går lite till överdrift.

   Radera
 2. Jag har aldrig förstått varför man ska läsa eller surfa då man sitter på toaletten. Det är bara att göra vad man ska, och sen gå därifrån.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns tydligen en del som har en annan åsikt.

   Radera
 3. Tänker på den som sitter på tågtoan och surfar. Jag tänker också på den långa kön som står utanför med benen i kors och vill in medan surfaren roar sig kungligt på sin tron. Skitstil :)
  Bra idé gav du mig med tanke på asken att ta till. Så ska jag göra också nu.
  Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste kanske införas mobilförbud på toan snart...precis som vid bilkörning.

   Radera
 4. Ja är man trög i magen så kan en tidning eller mobil vara ett tidsfördriv, men inget jag behöver :-) Jag sköter mina toabesök alltför snabbt för att få upp någon tidning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns skönare platser att sitta på när man läser tidningen.

   Radera
 5. Det är väl ingen slump att en del mobiler har hamnat i toaletterna ;-) Inget för mig dock!

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
 6. Sonens sambo tar alltid med mobile på toa, åtminstone när de är här. Vi väntar och väntar på att han ska komma tillbaka och rätt vad det är ropar sonen: "Sluta surfa", och då kommer han ut och ser liiiite generad ut.
  Trevlig Halloween!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar att surfa på datorn...tycker mobilen har för liten skärm.

   Radera
 7. Här används "fånen" för att ringa/ta emot samtal med när jag lämnar hemmet. Den är mycket sällan påslagen när jag är hemmavid. Jag håller med Anne-Marie om att det är skrattretande med folk som hela tiden kollar mobilen. De ser ut och uppför sig som zombies, icke kontaktbara. Surfar gör jag på datorn.
  Må gott i söder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar med datorn för att surfa. Mobilen använder jag till det bara i nödfall när jag inte är hemma och det är något jag vill ta reda på.

   Radera