torsdag 4 oktober 2018

Affären har upphörtJag har stängt min perennbutik för gott. Det var inget som lönade sig alls. Av min granne fick jag låna en liten kultivator som jag körde upp gräsmattan med där "perennerna" stått. Så enkelt det var. Det dröjde inte länge innan allt var uppkört. Sen återstod det klart lite efterarbete, men det var skönt att snabbt komma igång. Jag använde en klös för att dra loss grästuvorna och slängde iväg dem. Det var ganska segt. Jag tog en liten bit i taget för att säkert få bort alla rottrådar. Hela tiden som jag jobbade var jag övervakad av två koltrasthonor.


Så fort jag gick ifrån och vilade så var de framme och sprätte. Det verkade nästan som om de skulle kontrollera att jag verkligen gjort rätt. När jag rotade med klösen fann jag att det var liv och rörelse under grästuvorna. Där fanns småinsekter och tjocka larver och maskar....rena delikatessdisken för fåglarna.

Ett par eftermiddagar tog det mig att få bort alla tuvorna. Vädret var tyvärr inte det bästa, så jag fick passa på mellan regnskurarna. Nu är det äntligen klart och jag ska räfsa till det hela. Därefter är det dags att hälla på lite ny jord och jämna till allt. När gräset blivit sått är det antagligen säkrast att lägga ett nät över annars kan jag garantera att koltrastarna är där och sprätter hålor.

Förhoppningen är att det till nästa vår ska finnas en väldigt fin, grön och ogräsfri gräsmatta framför altanen.

18 kommentarer:

 1. Vilket gediget arbete som säkert borgar för en fin och grön gräsmatta nästa år. Själv slängde jag nästan bara ut fröna och det ser ut som det gör...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig sått gräs tidigare så Göran ska få stå för den sysslan den här gången också.

   Radera
 2. Vi har lite kirskål om du är intresserad. Jag har nu två somrar försökt få bort kålen, när jag tror att den är borta så ser jag nya blad. Har tänkt att göra som du, försöka få upp alla rötter.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen plats för kirskål nu, men det är snällt att du erbjuder det. Känns bra att ha kommit så här långt nu. Det börjar bli lite kallt ute i trädgården.

   Radera
 3. kal gräsmatta är trist... du får hitta på annat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har så mycket buskar planterat runt ikring och en hel del rabatter, så har jag ingen gräsmatta får jag promenera i jord i hela trädgården. Det måste finnas nåt för barnbarnen att vara och leka på också.

   Radera
 4. Ett jobb som kräver sin kvinna, verkligen! Envishet krävs också, tålamod osv. Bra jobbat Gunnel! Koltrastarna tycker nog att du ska göra så där med hela gräsmattan för det blir ju väldigt mycket enklare för dem att få till sina måltider :). Det är kul med de "uteboende". Här har de också varit alla små bevingade och tittat på vad jag har gjort i trädgårdslandet. Inspektionen infinner sig nästan genast när jag börjar mullvada på. Bra med trevligt sällskap är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man känner sig aldrig ensam i trädgården. Riktigt kul att de inte är rädda utan nästan går i ens fotspår. När jag tittade ut i morse var det en stor samling "inspektörer" igång. Hoppas jag fick godkänt.

   Radera
 5. Vilket jobb du har gjort! Men skönt att det nu är färdigt och det kommer säkert bli en grön och fin matta till nästa vår!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig nöjd med att kommit så här långt. Resten av veckan lär det bli hyfsat väder, så då blir jag troligtvis klar.

   Radera
 6. Vilket kanonjobb du har gjort .Det kommer att bli fint till våren..
  S..Klart att det är en fördel att ha händiga söner och män!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli härligt att slippa se allt ogräs som växte i den gamla gräsmattan.

   Radera
 7. Det kommer säkert att bli hur fint som helst. Så såg det ut på kyrkogården också när jag var där i dag. Alla områden där gräset försvunnit hade fått ny jord och gräsfrön. Det såg väldigt prydligt ut.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en bra tid att så gräs...man slipper vattna.

   Radera
 8. Underbart att få saker gjort som man kanske har tänkt länge på. Det verkar dock som om det hade varit ett drygt jobb för dig. Nu kan du i alla fall slappna av och vara nöjd och ta det lite lugnt. Ska bli spännande att se den nya gröna gräsmattan till våren.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli härligt med en "ny" gräsmatta.

   Radera
 9. Ni har verkligen legat i och jobbat på ordentligt! Blir säker kanonbra när det blir grönt :)
  Kram

  SvaraRadera