måndag 29 oktober 2018

Irriterande


Jag hänger inte upp mig på småsaker, men detta är enormt irriterande. Jag har hört från ett par av mina bloggvänner att det är problem med att kommentera hos mig. Antingen visas en massa bilder som ska klickas i eller också så far kommentaren bara iväg ut i rymden...det kanske den ska också....men den ska också landa hos mig så småningom, vilket den inte gör. Jag har inte ändrat något i mina inställningar, så för mig är detta helt obegripligt. För något år sedan hände samma sak, men som tur var så ändrade det sig själv så det blev som vanligt. Kan jag hoppas på att det blir samma denna gången? Annars vet jag inte riktigt vad jag ska ändra på. Har alla samma problem att skriva hos mig?

Det finns andra saker också som kan irritera. Allt som oftast får jag mail från personer jag inte känner. De senaste veckorna är det Erik som har stått för korrespondensen. Första gången erbjöd han mig en mobil om jag bara klickade i att jag ville ha den hemskickad. Som alla andra gånger så struntade jag i det. Efter bara några dagar kom en påminnelse om det här erbjudandet. Ingen reaktion från min sida. Efter ytterligare några dagar skrev han att: nu hade han skrivit till mig flera gånger och han fattade inte varför jag inte bekräftade det. Hoppsan! Där fick jag mig en tillrättavisning. När inte heller det funkade så la han ner projektet.....trodde jag.

Men han ger sig tydligen inte. Jag fick ännu ett mail att jag är i final i en tävling och erbjuds ett alldeles nytt kylskåp. Rubriken på mailet är: Varför kan vi inte leverera det sprillans nya kylskåpet till Gunnel?Ja, antagligen för att jag inte vill ha det. Men jag är nog lite för misstänksam. Jag skulle kanske kunna få bytt ut alla mina köksgrejor, och sen fortsätta med mobil, kamera, dator och TV. När det var fixat har jag en del i källaren som behöver förnyas. Min mangel, t.ex. är 45 år gammal och lägger kanske av vilken dag som helst. Jag får nog tipsa Erik om det.27 kommentarer:


 1. Har hittills inte haft problem att kommentera hos dig. Hoppas att den här kommentaren hamnar på sidan som den skall. :)
  Ja, vissa kan vara efterhängsna. Jag bryr mig heller inte om reklam och erbjudanden utan låter dessa passera utan vidare åtgärd.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt skräpfilter är nog lite för snällt, för mycket som går genom är bara skräp.

   Radera
 2. Jag tillhör dem som haft problem ... därav kan kommentarer ibland saknas från mig. Kanske är det vi som inte har blogspot som upplever mest besvär - jag minns att Bosse L. hade problem både hos dig och mig för några år sen. Hoppas det ordnar sig igen!
  Ingen Erik som hör av sig till mig, men en Anna - men med samma erbjudanden, som naturligtvis totalignoreras av mig. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns också att det var så. Hoppas detta också är något tillfälligt. Erik och Anna kanske är arbetskamrater.

   Radera
 3. Nu är det länge sedan jag fick en massa lustiga mail, både om telefon och om att låna pengar. Vad får de all skit ifrån??
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte att det kan löna sig och skicka ut sådana mail. Har du en blogg jag kan besöka? När jag klickar på ditt namn dyker inget sådant upp.

   Radera
  2. Jag vet inte vad som har hänt med min dator/blogg. Jag kommer själv inte in på bloggen, kan jag inte lösa det får jag be Therese om hjälp då hon kommer till helgen. Kram från Lisa i byn

   Radera
  3. Så lustigt att det står Anne-Louice Karlsson, och nu Lisa i byn, så snurrigt.

   Radera
 4. Jag har också fått veta att det är svårt att kommentera inne hos mig. Men jag har som du, inte ändrat någonting på omställningarna, utan kör på som vanligt så felet ligger nog någon annanstans. Jag har inte svårigheter att kommentera här och hos andra heller. Så var problemet ligger är svårt att veta.

  Han är envis den där Erik! Få se hur länge han tänker hålla på innan han inser att han alltid hamnar i din papperskorg där han hör hemma enligt mitt förmenande också.
  Ha en fin måndag Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl bara vänta och hoppas att allt rättar till sig på egen hand. Det hade varit något annat om Erik ringt på dörren och haft grejerna med sig. Då kanske jag hade accepterat erbjudandet.

   Radera
 5. Jag har också fått en hel del erbjudande .men jag struntar i dom precis som du gör.
  svar...Jag vet inte vem som har räknat ut det men,det ligger nog en hel del sanning i det.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lugnast att själv köpa och betal för det man vill ha.

   Radera
 6. Det fungerar bäst att logga in med sitt googlekonto, där är det aldrig några problem att kommentera i en blogspot-blogg.
  Ha en fin höstvecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den upplysningen! Det var inget jag visste sen tidigare. Då kan jag rekommendera det till dem som har svårigheter att kommentera hos mig.

   Radera
  2. Syrran hade problem hos mig, men sedan jag sagt till henne att använde sitt googlekonto har hon inte haft några problem och jag använder det alltid själv och behöver aldrig slåss med några konstiga verifieringar. Så det verkar fungera

   Radera
 7. Blogspots verifiering är synnerligen irriterande och det fungerar i princip aldrig på första försöket fastän jag markerat rätt. Men tredje gången gillt så...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så tacksam för alla som är envisa och inte ger upp i första taget när kommenteringsfältet strular.

   Radera
 8. Ibland har jag gett upp :-)

  Bilderna är kanske inte något problem för de som har fullgod syn, men jag har den syn jag har och kan inte förändra så mycket på det! :-) Jag tror i alla fall att det beror på att jag inte sett något märke... Å andra sidan, det är långt ifrån alltid som bilder kommer upp... Vet inte vad den skillnaden beror på!

  SvaraRadera
 9. PS! Idag gick kommentaren igenom på första försöket! Igår försökte jag nog 7-10 ggr innan den gick iväg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag är glad att du försöker om och om igen. Nu hoppas jag det ska vara slutstrulat eftersom det lyckades idag.

   Radera
  2. Tyvärr, tror jag inte det. För det återkommer med mer eller mindre jämna mellanrum. Inte alltid jag har lika stort tålamod :-)

   Jag ger upp... det här ska jag trilskas med tills det går igenom... men det här är inte acceptabelt! Jag har säkert försökt bortåt 10 ggr, men får hela tiden upp nya bilder...

   Radera
 10. Jag har ingen Erik som är vänlig nog att erbjuda mig saker, men det finns några andra enträgna personer. Tyvärr behöver jag inte - eller vill inte ha det dom vill erbjuda. Nu ska vi se om kommentaren sköter sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lyckades med kommentaren. Hurra! Det finns tydligen väldigt många givmilda personer. Jag undrar hur de har råd att skänka bort så mycket...helt gratis....eller?

   Radera
 11. Det är så irriterande med dessa nätfiskemail och nätfiskeannonser. Man kan bli galen för mindre. Men. precis som du insåg, svarar man inte så är det ingen fara skedd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag vill skaffa mig något nytt så letar jag själv upp den butiken jag vill handla från.

   Radera
 12. Visserligen har jag inte kommenterat så ofta den senaste tiden men jag har ALDRIG haft några problem på din blogg trots att jag då inte är inloggad på Blogger. (Jag loggar bara in där när jag själv ska publicera ett inlägg på min blogg.) Verifieringsbilder att klicka på kommer ju (nästan) alltid upp när man är oinloggad men om det kan förhindra spam så klickar jag gärna på bilderna för att bevisa att jag inte är en robot.
  Väldigt generösa "kontakter" du har! ;) Men det är ju så, att om något verkar FÖR bra så är det alltid bara bluff och båg och svammel. Numera gäller det att vara mycket misstänksam, speciellt på nätet.
  Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade gärna varit utan de här "kontakterna" för jag tror inte de är så seriösa.

   Radera