fredag 5 oktober 2018

Den ofrivillige golfaren


Strumpor är ett kapitel för sig. Jag tycker en del sockor sitter så hårt kring benet att det känns som när sköterskan fäster ett band runt armen för att stasa. Jag ska inte ta några blodprov i benet så jag behöver inget sådant. En del, som det annonserats om att det var mjuk resår i, fungerade inte alls bättre. De bara kasade ner...inget skönt alls. Då började jag köpa ankelsockor i stället och det fastnade jag för direkt. De blir på plats och jag har inte en röd ring runt benet när jag tar av dem. Nu börjar det bli lite kallare och jag kände igår att jag frös lite, så jag botaniserade bland trädgårdskläderna och hittade ett par knästrumpor, som egentligen var Görans. De var rutiga och liknade golfstrumpor. De "lånade" jag. 


När jag fått bort, som jag trodde, de flesta grästuvorna, räfsade jag till det hela och sen promenerade jag runt, runt tills all jord var tillplattad. Trädgårdstunnan stod en bit bort så jag kunde hiva i skräpet där direkt. Jordplätten påminde lite om en sandbunker på en golfbana. Jag kontrollerade det hela ännu en gång innan jag gick iväg för att hämta jord. Då upptäckte jag en bortglömd grästuva.


Jag greppade min järntrea (klösen med tre spetsiga tänder eller vad det kallas), kavlade upp joggingbyxorna så mina golfstrumpor syntes, ställde mig med fötterna parallellt och lite isär som jag sett golfspelare göra, tog sikte på trädgårdstunnan och drämde till tuvan/bollen så den for iväg.

HOLE IN ONE!!!!!!!

Trädgårdsarbete kan vara både kul och omväxlande.

20 kommentarer:

 1. Vilka tuffa hossor!
  Hole in one !! Bra gjort!!
  s....Ärtsoppa tillhör inte en av mina favoriter ,
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strumporna är i varje fall varma. Jag älskar ärtsoppa.

   Radera
 2. Ditt redskap skulle jag vilja kalla för en pärkrabba. En sådan har jag använt många gånger då man skulle ta upp potatis.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag aldrig hört förut. Jag har alltid sagt klös om redskapet eftersom jag "klöser" upp ogräset. Det heter kanske nåt helt annat.

   Radera
 3. Jag gillar dina strumpor och har de bra passform är det bara win-win! Vilket gott jobb du har gjort.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas vi kan så gräs i helgen, men just nu regnar det så det känns inte så lockande att gå ut.

   Radera
 4. Livet blir bra mycket roligare när man ser till att man har roligt. Hole in one!
  Toppen! Och plätten ser väldigt tuvfri ut nu. Du kanske rent av skulle få jobb på någon golfbana i närheten? Fast de kanske kör med konstgjort gräs när det kommer till kritan. Här har vi nyss insett att vi har blivit med vildsvin. Inte hos oss precis men på Åland. De tre som syntes togs på bar gärning på en av golfbanorna. Där gjorde de många hål, lita på det. Nu lever de ruskigt farligt, tro mig, för jägarna har tagit sikte på tre trinda grisar.
  Trevlig helg Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en del golfbanor i närheten om jag skulle få en släng av överskottsenergi. Kan tänka mig att nassarna inte var så välkomna på golfbanan. För ett par år sedan sprang det runt några grisar här och bökade i trädgårdarna, men de verkar ha tröttnat.

   Radera
 5. Haha, jag kan tänka mig att du var helt rätt klädd för ditt jobb :D
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hahaha, hole i one på första försöket. Bra jobbat. Dessutom i passande klädsel! Underbart! Kram

  SvaraRadera
 7. Haha ... snyggt jobbat och snygga strumpor!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Grattis, det är inte alla som får hole in one.
  Strumporna ser sköna och varma ut och det är huvudsaken. Det är ju jättejobbigt då de sitter åt och inte nyttigt heller, kan jag tänka.
  Bra gjort detta att vandra och vandra för att platta till jorden, bra knep. Motion på köpet.
  "Klösen" där, ser ut som en liten grep.
  Trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag borde haft stegräknaren igång. Hade varit kul och se hur många steg det blev.

   Radera
 9. Vilken arbetsmyra du är! Jag blir riktigt avundsjuk.
  Hihi, bättre med hole-in-one än hole-in-the-socks. ��

  SvaraRadera
 10. Hahaha,,,,, vann du golfrundan?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Fast jag hade klart inga medtävlare.

   Radera