torsdag 25 oktober 2018

Jakten på skatt


Nu är det snart dags för mig att betala min restskatt. Den 12 november är slutdatum. Det är kanske ingen fantasisumma, men jag tycker ändå att 1400 kr är i mesta laget. De pengarna hade gjort stor nytta hemma hos mig. Som överbetald pensionär betalar jag redan hög skatt. Men man måste klart vara solidarisk och betala så alla sparkade chefer kan få sina avgångsvederlag och jag vet inte allt. Om jag är bitter? Inte det minsta. Jag är ARG!

18 kommentarer:

 1. Jag är heller inte bitter, är som du ARG!! Med min futtiga inkomst fick jag 2500.-
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har förstått att pensionärerna betalar osedvanligt höga skatter i Sverige. Här är det annorlunda, jag betalar 10% på pensionen och om jag har något tillfälligt jobb som överstiger den 25% ( på det extra jobbet). Men jag får alltid kvarskatt, ungefär i samma storlek som du och visst retar det mig. Det är mycket pengar för en pensionär. Jag räknas dessutom till fattigpensionär. Gränsen ligger vid 1200 € per månad. Ca 12000 sek. Många kvinnor som har varit hemma med barn får ungefär hälften av den summan per månad. Jag förstår inte alls hur de klarar av vardagen. Antagligen med bidrag men visst blir man arg med tanke på dem som får stora avgångsvederlag efter ett jobb där de har haft skyhöga löner. Skitstil är det. Orättvist känns det. Där är det lika mellan länderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns mycket som inte är rättvist och borde ändras.

   Radera
 3. Förstår att du är arg ... det är fruktansvärt orättvist detta med skatten!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste bli en ändring på det snabbt som bara den.

   Radera
 4. Då kan vi du och jag vara arg tillsammans!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog många som tycker likadant.

   Radera
 5. Förstår absolut att du är arg :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Småsnålt att dra så mycket skatt från pensionen.

   Radera
 6. Vet inte procentsatsen på skatt i Sverige men har förstått att den är hög. Själv bor jag i Norge sen många år och det kommer att bli min räddning då den pension jag väntas få från Sverige är den lägsta möjliga. Har inte de svenska kvinnorna gjort rätt för mera?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både kvinnliga och manliga pensionärer är väl värda att få ut mer av sin pension.

   Radera
 7. Förstår att du är arg. Det där är så dåligt!

  SvaraRadera
 8. Jag förstår din ilska mer än väl! Det är ett grundläggande fel i systemet när pensionärer betalar mer i skatt än vad andra gör. Någon borde skämmas.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt att alla känner till problemet men ingen gör något åt det.

   Radera
 9. Jag har en rätt låg pension trots statlig heltid, men fick ändå rejäl restskatt detta år. Har kollat alla siffror naturligtvis, men fattar inte att skatten ska vara så hög. Jag arbetar mycket ideellt, men det medför inte en krona i exrainkomst. Borde vara tvärtom, skattelindring, då man gör samhällsnytta.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som pensionär har man inte många avdrag att göra.

   Radera