tisdag 28 februari 2012

Silvia och jag


Vi har båda blivit mormor till var sin liten flicka denna månaden. När vi fick reda på vad vårt lilla barnbarn skulle heta, tyckte vi att det var väldigt söta och passande namn, och jag antar att de tyckte likadant i Stockholm när de fick reda på den flickans namn. Att andra människor har synpunkter på allt och inget är så vanligt, så det behöver man inte bry sig om. Jag undrar hur många föräldrar som innan de väljer namn på sitt barn går runt i kvarteret eller sätter upp lappar på ICA och frågar vad folk tycker. Naturligtvis väljer de sådana namn som de gillar och tycker passar. Smaken är så individuell, och det går aldrig att säga vad som är rätt och fel. Det har aldrig funnits nån drottning i Sverige som hetat Estelle. Nähä! Då är det kanske på tiden då.

Inte ens första babybilden fick publiceras utan kommentarer. Någon i familjen hade tagit fotot och det blev omedelbart diskussioner om bildkvalitén. Att de bara orkar! Första babybilden på Zoé togs också av "nån i familjen". Den har inte publicerats än, men när den gör det och någon har några kommentarer om den så ställer jag vissa krav. Jag vill ha in det skriftligt i 3 exemplar och i A4 format. Det passar precis in i min dokumentförstörare.

22 kommentarer:

 1. Jädrar i min låda vad bra skrivet!Detta evinnerliga tyckande till höger o vänster,vad trött man blir,puh!

  SvaraRadera
 2. Yes - detta skriver jag absolut under på också!!

  SvaraRadera
 3. Marianne och Beppan: Alla dessa "tyckare" retar gallfeber på mig.

  SvaraRadera
 4. Tyckare och förstå sig påare är dryga.
  De kan reta gallfeber på en

  Verkar som du mår bättre idag eftersom du skrev detta inlägg

  Ha det gott

  SvaraRadera
 5. Jadå, jag är på banan igen.

  SvaraRadera
 6. Haha! Helt rätt tänkt...

  Påminner mig om när min dotter föddes för tjugosex år sedan och min fars reaktion när han fick reda på vad hon skulle heta. Det var inte poppis kan jag säga. Fast han har hunnit vänja sig nu... ;)

  SvaraRadera
 7. Man kan ju tycka vad man vill, men hålla det för sig själv.

  SvaraRadera
 8. Bra skrivet!.......Har ni inte webbkamera? Försöker just nu installera en webbkamera.Va kul att du får träffa honom i påsk Kram

  SvaraRadera
 9. Jo, jag har kamera i datorn, så när vi pratar via Skype så ser vi varandra. Hade varit för trist annars.

  SvaraRadera
 10. Go Gunnel go!! *läs på engelska och ganska hurtigt*

  SvaraRadera
 11. Så rätt, så rätt....ha ha ha.... att de bara orkar hålla på att kritisera. Undrar om de har för lite nyheter i tidningarna, som måste älta detta hur mycket som helst.

  SvaraRadera
 12. De har absolut brist på nyheter om de kan lägga ner så mycket tid och energi på oväsentligheter.

  SvaraRadera
 13. så ska det låta :) förstår inte hur människor orkar med att tjata om allting
  kramar

  SvaraRadera
 14. jag tycker det finns viktigare saker att fördriva tiden med.

  SvaraRadera
 15. Har tänkt länge på att kvällstidningarna mer och mer antar samma innehåll och språk som skvallerpressen. Det här är ytterligare ett ex. Visst var det goda tider när nyheter var nyheter.
  kram

  SvaraRadera
 16. Håller också med. Tycker att det är väldigt roligt att de tagit ett namn som ingen hade gissat på. Prinsessan Estelle, det vänjer man sig fort vid.
  Klänningen är helt sydd i jersey.
  Jag kan inte se mig mätt på dina barnklädesbilder.

  SvaraRadera
 17. Ha,ha,ha visst har du rätt!

  SvaraRadera
 18. Laavendia: Roligt att du gillar det jag gjort, men du gör ju själv lika fina saker. Hoppas vi kan visa varandra vad vi gör i fortsättningen med.

  4U2: Tror nog att de flesta tycker så. Fy för den lede att vara kändis och ständigt bli ifrågasatt.

  SvaraRadera
 19. Fniss..Du har helt rätt jag blir enormt irriterad på allt gnäll barnets utseende namn vad som görs eler inte görs jobbigt ..Varför inte bara vara nöjd med det dom bjuder på och vara glad för deras skull..Eller vara glad även för din skull..Kram Night Lady

  SvaraRadera
 20. Verkar som en del har ett stort behov av att kommentera andra människors liv.

  SvaraRadera