måndag 6 februari 2012

Åstorp i toppen


Det är nog alla kommuners högsta önskan att bli etta. Men det beror så klart på vilken slags lista det gäller. Den här topplaceringen hamnar definitivt på negativlistan. Efter en undersökning med alla landets 290 kommuner så har Åstorp hamnat som nr.1 när det gäller begångna inbrott. Visserligen har jag läst väldigt ofta i tidningen om inbrott här i samhället, men att det var så illa visste jag inte. Nästan hela nordvästra Skåne är attraktivt för tjuvar.

Man kan ju verkligen undra hur det kan ha blivit så. Åstorp är ingen höginkomstkommun, så det måste vara annat som drar hit ljusskygga individer. Det är mest friliggande villor som drabbas, och de står ju oftast tomma dagtid. Varje villaområde har Grannsamverkan, men när de flesta jobbar dagtid, så har det inte den effekten man önskar. Polisen är ganska osynlig i vår kommun, annars hade det möjligtvis haft en avskräckande effekt. Man tycker ju att efter att ha vunnit inbrottsligan, så borde väl kommunen få ett pris......en extra polis kanske.

Jag förstår bovarna till viss del. Åstorp, och speciellt Björnåsområdet, är verkligen värt ett besök. Men nu menar jag klart för naturens skull. Det tror jag kanske inte att det här klientelet bryr sig så mycket om. Men nu i dessa "safaritider" så kanske någon anordnar en Inbrottssafari i Åstorp med omnejd så alla kan få se hur vackert det är på Söderåsen.

19 kommentarer:

 1. Det är verkligen inte roligt när ens kommun hamnar på negativlistan. Vi har samma problem i Eskilstuna, där vi har ovanligt många mord periodvis. Speciellt för 15 år sen, då var vi väldigt drabbade.

  Tyvärr har jag aldrig hört talas om köldkramp. Det låter inte alls kul och hoppas ni hittar något som hjälper. Jag är väldigt skonad från problem med mina hundar och har bara haft en öroninflammation på Teo när han var valp. Annars är mina hundar friska, förutom nu när Grim fått kennelhosta.

  SvaraRadera
 2. Usch vilken tråkig placering Åstorp har dragit på sig.
  Hoppas det inte drabbar dig på något sätt. Jag förstår att du njuter av mycket i Åstorp ändå.
  Inte minst barnbarn. Och deras energi, trots att många inte är speciellt stora i maten. Det verkar inte vara något samband.

  SvaraRadera
 3. Verkligen inget roligt att hamna etta på den listan och hade nån frågat mig så hade jag trott Landskrona överst.Polisen borde faktiskt också köra i mindre samhällen och inte bara rikta in sig på större orter.Min dotter skrämde bort ett par tjuvar som smög runt ett grannhus och lyckligtvis hann polisen dit och tog dom men hur det blir med straffet för förberedelse till inbrott vete tusan!
  Hoppas du får en lugn och skön dag iaf.och jag instämmer till fullo i att det är fantastiskt vacker hos dig :-)

  SvaraRadera
 4. Raija: Det finns många andra listor där jag skulle vilja placera Åstorp högt upp; framför allt när det gäller naturen.

  Lavendia: Synd att inte matintag och energi hör samman. I så fall hade jag haft överskottsenergi.

  Marianne: Jag hade med gissat på Landskrona. Såg att Hbg knep en "hedrande" 13:e plats. Visst är det vackert både på Söderåsen och i Helsingborg.

  SvaraRadera
 5. Inte kul att hamna i toppen på den listan.

  Tack och lov att man bor i ett relativt lugnt område, här händer det sällan någonting.

  Mvh

  SvaraRadera
 6. Vi har ljusskygga individer här med.När jag är frisk så kommer jag och fixar mat till dej ,om du inte bor för långt bort..Kram!

  SvaraRadera
 7. Zoega: Nej aktiviteter av det här slaget kan man vara utan.

  Yvonne: Du är en riktig vän.

  SvaraRadera
 8. Jag tror att du har kommit på lösningen varför alla tjyvar hittar dit. Det är naturen. Men det är klart de kanske inte kommer på dagen.

  SvaraRadera
 9. Japp!!! Klart att man ställer upp... Kram!

  SvaraRadera
 10. den listan vill väl ingen kommun toppa, men frågan är vad man ska göra åt det, poliser förstås, fler patrullerande poliser
  kramar

  SvaraRadera
 11. Nej, de är inte roligt att hamna etta på en sådan lista. Hoppas att de där "fulingarna" kommer på något annat att göra. Kan de inte hålla sig hemma nu när det är så kallt.
  Var rädd om dig!

  SvaraRadera
 12. Annika: Jodå de jobbar dygnet runt. De "stackarna" har inget 9-5 jobb.

  Ansepanse: Vi har fått ett nytt fint polishus i Åstorp. Med tiden kommer det kanske poliser också.

  Monica: Man kan ju alltid hoppas.

  SvaraRadera
 13. Det låter jättekonstigt att just Åstorp skulle toppa en inbrottlista. Trist! Hoppas att Du slipper drabbas i alla fall.

  Kanske går att tjäna en slant de numera så populära safaris, typ inbrottssafari. ;-)

  SvaraRadera
 14. Vi har haft tur än så länge.

  SvaraRadera
 15. Lite tidens tecken man hör här. Förr häll vi reda på varandra på ett annat sätt. Nu mer vet vi knappt hur grannarna ser ut. och jösses vad pinsamt att lägga sig i om man ser något. det kan ju ha en förklaring. jag tror att vårt civilkurage har tagit slut. utan det kan vi ha hur många poliser som helst men det hjälper inte
  Kram

  SvaraRadera
 16. Hu vad otrevligt, och inte kul att vara etta på den listan.

  Kanske dags att skaffa en "Liten M". Skrämmer bort både kreti och pleti = både sådana som vill sälja larm och sådana som skyr larmen... ;)

  SvaraRadera
 17. Gunnel..
  Vad trevligt ännu ett lejon i min lejonflock..Ska göra en modul hos mig döpa den till min lejonflock och där länka till era sidor igen..Eller så gör jag en till sida här hos mig som jag kallar min lejonflock det blir ju nästan roligare får klura lite på det där..Kram och Morrrr Night Lady

  Inbrott ja det är verkligen inte kul detsamma här i stockholm men här blir det så att säga mer utspritt men på topp just nu så verkar det vara lägenheter.. Ett problem som bara verkar bli större och större..vet inte vad man ska göra åt saken..Kram

  SvaraRadera
 18. Inte roligt med den topplaceringen.

  Men vilken blomstrande marknad för larmbolagen!

  SvaraRadera
 19. Lisbeth: Det ligger mycket i det du skriver. De flesta ger sig inte tid att bekymra sig om en annan människa.

  Fruntimret: Jag antar att jag hade känt mig väldigt säker då. Det gjorde jag faktiskt när jag hade min lille Milou, en silkyterrier.

  Night Lady: Ska bli kul att ingå i den gruppen.

  Krönikören: Ja, t.o.m. "bovarna" går runt och försöker sälja larmanordningar. Deras ideér för att komma in i husen är många.

  SvaraRadera