tisdag 21 februari 2012

Jag, en fuskare


Det är lika bra att erkänna det med en gång, innan någon får den felaktiga uppfattningen om mig att jag kanske är Årets motionär. JAG FUSKAR!!!! Det har jag gjort från första dan. Jag går inte alla de här 100 milen till Luxemburg. Ibland cyklar jag....dessutom utan hjälm. Jag räknade ganska snabbt ut att om jag bara förlitade mig på apostlahästarna så nådde jag kanske inte målet förrän till sensommaren. Skulle det gå snabbare hade jag varit tvungen att pinna på som bara den. Det var då jag kom på den fenomenala idén att cykla vissa sträckor. Det går dubbelt så fort...minst.

Motionscykeln förde en tynade tillvaro i mitt hobbyrum. Den användes mest att hänga tyger eller annat på tills jag fick tid att sortera in de där sakerna på rätt plats. Nu har jag dammat av den och den står väldigt strategiskt placerad. Det är det första jag ser när jag kommer ner i källaren och jag får nästan snirkla mig förbi den för att komma vidare. Ibland kan jag vara lite bekväm av mig, så det gäller att ha en del knep för att få saker och ting gjorda.

Jag cyklade en testrunda och när jag såg vilken sträcka jag hade tillryggalagt på ganska kort tid, så bestämde jag mig för att ta hjälp av den här manicken. Det kommer ändå att dröja ett bra tag innan jag kommer fram. Ina med familj kör upp till Sverige till påsk, så det är mycket möjligt att vi möts på vägen. Hon har lovat spana efter en galen madam som går längs vägkanten på Autobahn. Jag kan kanske lifta?

15 kommentarer:

 1. Jag känner så väl igen mig i dig.
  Gunillaberg ligger en bit utanför Jönköping. Absolut värt ett besök. Men det ska vara en solig dag eftersom mycket är ute. Jag har också besökt hans butik i Köpenhamn.

  SvaraRadera
 2. Men kaffe är ju ett måste om man ska överleva dagen, eller hur?

  mvh

  SvaraRadera
 3. hahaha - ännu värre om de upptäcker en madam som försöker komma fram på autobahn med en motionscykel
  kramar

  SvaraRadera
 4. Lavendia: Det får nog bli en tur dit till sommaren.

  Zoega: Absolut.

  Ansepanse: Haha! Då hade det nog blivit trafikstockning.

  SvaraRadera
 5. Om du ska ut och cykla på autobahn då får du ha fart på tramporna.Det kanske finns en bil som du kan hänga ett rep efter,och då får du trampa på!!Dom tycker att det ska bli kul att få eget hus.Ska försöka ta reda på vad äpplen heter ,men får vänta tills där blir några.Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja, jag hade också en motionscykel men inte blev den använd. Nu ligger den på soptippen.Nu har jag tränat en del. Två gånger i veckan på gym. Där använder jag både springbräda,cykel och diverse andra maskiner. Simmar gör jag förstås bara en gång i veckan. För min del går det mycket bättre när jag ska någon annan stans och motionera. Det funkar inte hemma. Då blir det bara promenaderna med Paxi.Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
 7. Yvonne: Får väl leta upp ett starkt rep.

  Anita: Jag önskar jag var lika flitig som du. Det är lättare att strunta i motionen om man är hemma, så det är ett bra tips du har.

  SvaraRadera
 8. Bra man vet ju aldrig om det kommer en sportbil,dom är det bra fart i!! Nattikram!

  SvaraRadera
 9. Fusk och fusk...du motionerar i alla fall, även om de sett till att komma fram snabbare till Luxemburg. Heja heja, ropar jag, så du hinner ner innan påsk.

  SvaraRadera
 10. Hej svejs..Vet du jag blir avundsjuk för jag skulle ärligt talat vilja ha en motionscykel eller ett gåband har inget av dom så har jag ingen lust att gå ut så blir det inget motionerande här inte..Lycka till med motionerandet..Kram Nl

  SvaraRadera
 11. Hej igen Gunnel..
  Nej jag har inte skrivit dikten själv men håller med dig om att den är fin..Ha en härlig dag och ta det lugnt ,ed motionerandet..Kram Night Lady

  SvaraRadera
 12. Det här med motion skapar ont samvete för många och det är inte hälsosamt.
  Här på Sunrice finns en gymnastikanläggning, Nästan varje kväll säger till varandra - i morgon går vi och cyklar. En månad har gått och vi har inte kommit iväg. Kanske i morgon. Vi promenerar mycket och just nu är det inte så svårt. Vi går på mjuk sand och ibland går vi i vattnet, solen skiner och det kommer en svag
  vind från havet.
  Vi har bara tre veckor kvar här, vi får se hur det blir med gymmet - både här och när vi kommer hem,
  Kram Viola

  SvaraRadera
 13. Vilken smart kvinna du men jag tycker inte om att du cyklar utan hjälm. Tänk på de stora vägarna i Europa.Där du där kör dom snabbt och så fort som du cyklar vet man aldrig. Tänk om du går omkull
  Trampa på
  Kram

  SvaraRadera
 14. Hej Gunnel !

  Jag har en också. Den står på andra sidan av sängen där ingen ligger.Men den är så trög, vet inte vad som hänt med den.Hade den utlånad långe och väl, ville få den såld på Blocket, men ingen ville betala 1.500:- för den för det hade jag lagt ut. 2002.Så nu är den tillbaka.Mina knän är för svaga för den.Eller jag är för lat.

  Stavar mig fram bland isflaken på gåsidan, gatorna är fria från is o.snö.Fast det är fyra hjul som ska rulla.Kan inte begripa varför de aldrig sköter om gångbanorna så folk kan gå utan att halka.O.utan broddar som gör det ännu halkigare.
  Gnäller jag.Samma visa varje vinter, de borde ju lära sig någon gång.På vissa ställen i stan finns det värmeslinger nerlagt, där är detsommargator året runt.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 15. Raija: Jag måste erkänna att jag är lite stolt över att jag inte gett upp än.

  Night Lady: Ibland kan det väl vara lite svårt med motivationen, tycker jag.

  Polargrevinnan: Jag tycker man ska motionera för att man tycker det är kul och inte för att imponera. Sånt har jag växt ifrån. Så härligt att kunna gå i mjuk sand. Det mjukaste jag har här är lervälling, och det ser inte alls inbjudande ut.

  Lisbeth: Haha! Jag kan väl ta en basker eller nåt på huvudet då.

  Mi: Vi har också väldigt halt här. Det är direkt livsfarligt att gå utan stöd.

  SvaraRadera