måndag 12 november 2018

Rot och Rut


Vi har haft hjälp både in och utvändigt i helgen utan att behöva fixa med varken rot eller rutavdrag. I fredags satte Katarina sig på flyget i Luxemburg redan 6 på morgonen, och efter flygtur, tåg- och färjeresa kunde jag hämta henne i Helsingborg vid 10-tiden på förmiddagen. Efter lite kaffe och småprat satte vi igång att jobba. Katarina hade nämligen erbjudit sig att hjälpa till med rengöring av duvslaget innan det var dags för målning. Vi delade upp jobbet ganska rättvist. Jag tog hand om det minsta rummet och dörrar och fönster och Katarina ägnade sig åt det stora rummet. Vi botaniserade i Görans hobbyrum och plockade upp slipmaskiner som hon använde, så det gick förhållandevis snabbt. Det började skymma ganska tidigt och vi kunde inte hålla på att jobba så länge på eftermiddagen, men det måste finnas tid för prat också, så det passade perfekt.

Det blev en tidig fredagskväll för oss och på lördagsmorgonen var det skrubbning av tak, väggar och golv som gällde. Det märktes stor skillnad på arbetstakten på oss två. Jag tröstar mig med att jag är 27 år äldre så det var nog fullt normalt. Nu återstår endast spackling och målning i duvslaget och sen ska Göran fixa inredningen så vi kan ha alla sommarmöbler, bildäck och trädgårdsredskap där. 

Det känns skönt att ha vuxna barn som kan hjälpa till med lite av varje; antingen tekniska grejer eller praktiska. På det viset är vi väldigt lyckligt lottade för alla våra tre barn och deras respektive ställer villigt upp när vi ber om hjälp, men vi försöker klara så mycket vi nånsin kan själv. Jag har alltid sagt att när det blir helt omöjligt att fixa det mesta på egen hand då är det dags att flytta. Det är inte meningen att ens barn ska ta hand om allt för att man ska kunna bo kvar i ett stort hus.  


20 kommentarer:

 1. Du har haft, ni har haft, en härlig helg med er dotter. Att jobba tillsammans på det sätt som ni har gjort och gör är toppen. Sånt händer här också, sonen och dottern hjälper till här också även om de inte finns på Åland längre. Men att ha lite talka tillsammans är alltid roligt och sammansvetsande.
  Jag har lagt märke till samma sak som du. Det är när man är med de yngre förmågorna som man anar hur man själv också var när man var i deras ålder.
  Ha en fin måndag Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer. Man minns och känner igen sig själv lite i deras sätt att vara. En riktigt behaglig känsla.

   Radera
 2. Det blir genast lite roligare då man hjälps åt. Det är ju det man har föräldrar och barn till. Förstår att ni hade mysigt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt när man kan hjälpas åt på båda hållen.

   Radera
 3. Delad glädje är dubbel glädje och dessutom går det snabbare när man hjälps åt!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så bra att Katarina kunde komma och hjälpa till! Då fick ni möjlighet till lite trevlig samvaro och mycket prat också. Visst är det skönt så länge man kan bo kvar i sitt hus och att barnen ställer upp och som arbetskraft när det gäller lite mer krävande uppgifter.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi trivs jättebra där vi bor, och vill klart bo kvar så länge det är möjligt.

   Radera
 5. Härligt då man kan hjälpas åt och samtidigt få prata och umgås. Klart att det går fortare för de som är yngre, men det är skönt att de vill ställa upp och hjälpa till, med glatt humör.
  Roligt det ska bli att få det helt klart, efter vad det är tänkt.
  Trevlig måndag.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det inte så mycket jobb kvar och det ska bli så skönt att få ett extra förråd för trädgårdsredskap och utemöbler.

   Radera
 6. Å jag fröjdar mig å din familjs vägnar - så fint att hjälpas åt! Vara tillsammans på det sättet. Och så fint det blir.
  Nog jobbar de yngre raskare , men de gjorde ju vi med då på den tiden :-)
  Sista fyttningen var jag själv om, men så enkelt då från en liten lägenhet till en annan. Tog lång tid på mig med all packning som sedan flyttfirman tog hand om och forslade ner till flyttbilen Men det blev en rut på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul när man kan planera in lite träffar då och då och även jobba lite ihop. Allt går så mycket snabbare och är mycket roligare.

   Radera
 7. När man inte har egna barn är det toppen att kunna få hjälp av andras, d.v.s. Rot och Rut. :) Men givetvis mycket mysigare med de egna.
  Ha det gott i gråvädret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut mysigast när man får hjälp av sina barn.

   Radera
 8. Underbart med praktiska och hjälpsamma barn.

  Nej, inte orkar vi som förr. Vi blir uttröttade snabbare och det vi gör gör vi långsammare, men det har vi ju tid till! Vi behöver inte stressa, vi äger vår tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt. Inte behöver vi skynda på som vi gjorde förr.

   Radera
 9. Hos oss är det mest datasupport som gäller när det är fråga om att barnen ställer upp. De bor inte nära oss heller. Men så har vi ju inte heller något duvslag att rengöra, haha.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var ju en engångsgrej, och det var väldigt skönt att få hjälp.

   Radera
 10. Jag försöker att klara det mesta själv så gott jag kan.Jag tar hjälp av kommunen till trädgården.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra när man kan få lite hjälp.

   Radera