onsdag 28 november 2018

Ett viktigt kort


Mitt VISA-kort har strulat ganska länge. Jag har ett chip på framsidan som ska avläsas när jag sätter det i betalningsdosan, men den senaste tiden har det hänt åtskilliga gånger att det kommit upp på skärmen att jag ska ta ut kortet. Det har jag gjort flera gånger om och satt dit igen och fått samma uppmaning. Till sist har det stått att chipet var ogiltigt och att jag i stället skulle dra kortet. Då funkade det. Det konstiga är att det händer inte varje gång. Jag tror det kan ha med en del affärers kortläsare att göra också, för i min matbutik nere i samhället har det funkat dåligt väldigt länge, men åker jag till Väla fungerar det bra. Visa-kortet vill kanske hellre handla på Väla? I och för sig finns det fler och trevligare butiker där än hemomkring, men ibland är det skönt och slippa åka iväg för långt.

Jag har även en annan lösning att jag kan lägga kortet på displayen och det snurrar till och pengar dras från mitt konto utan att jag slår in min kod. Visserligen går det bara om jag handlar under 200kr, så det går inte att använda vid några storköp. Jag gillar inte den här metoden. Om någon får tag på mitt kort så kan den personen ta ut 200kr lite då och då. Jag vet inte hur många gånger det fungerar i sträck, men det känns inte riktigt säkert.


Jag åkte ner till banken för att beställa ett nytt kort med ett fungerande chip. Det tog inte många minuter att få det ordnat. Med endast ett knapptryck beställdes ett nytt kort, som troligtvis dyker upp här i slutet av veckan. Sen kan jag shoppa så mycket jag vill.....eller rättare sagt.....så mycket mitt konto tillåter.

14 kommentarer:

 1. Vi får vara med om det rätt många gånger när vi har öppet café under somrarna. När folk betalar med kort, nödvändigtvis inte med Visa, utan även andra, så tar betalningsapparaten inte emot det utan påpekar allt det som du skriver om. Men oftast räcker det med att torka av kortet och så fungerar det utmärkt igen. Jag har själv hamnat i samma dilemma ett par tre gånger och kassören har bara torkat av kortet och vips så ramlar betalningen ner dit den ska.
  Här får vi handla upp till 25 € med att bara lägga kortet på apparaten, närmare 300 sek.
  Lycka till med shoppandet och det nya kortet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det började strula räckte det med att jag torkade av chipet, men nu är det nog så slitet att det är på upphällningen. Jag har nog shoppat för mycket.

   Radera
 2. Fint att du håller dig till vad kontot tillåter :-) Har också varit med om samma sak att det kan krångla, i en butik höll kassapersonalen med att det kan vara kortläsarna.
  Det där att bara blippa på displayen för 200 kan en få borttaget om en vill.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag fixa det med en gång, för jag gillar det inte alls.

   Radera
 3. Det var något nytt att man kan lägga kortet på displayen, aldrig hört talas om detta innan. Tänk vad tekniken går framåt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör den, men detta är inget jag tycker är så nödvändigt.

   Radera
 4. Irriterande när inte kortet fungerar. Men hoppas du snart får ditt nya. Och visst är det lite otäckt att vem som helst kan "blippa" kortet om de får tag på det!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas mitt nya kort finns i lådan i morgon.

   Radera
 5. Hoppas ditt nya kort ska fungera bättre men ibland har det att göra med att kortläsaren är sliten. Men visst var det lika bra att byta så att du kan shoppa loss ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite säkrare med ett nytt kort.

   Radera
 6. Jag har också tänkt som du..att får någon tag i mitt kontokort kan de ta ut pengar.
  Sv...Man kan ha roligt i alla väder och alla dagar!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att sånt är godkänt av en bank. Idag fodras ju koder till allting.

   Radera
 7. Jag brukar använda kontanter när jag handlar i affärer.
  Tycker bättre om det. Många betalar med kort och allt färre med kontanter.
  Känns litet skrämmande att Sverige går åt hållet att det knappt får finnas kontanter. Tycker synd om äldre och de som kanske inte har tillgång till dator och andra elektroniska hjälpmedel.
  Bra att du fick hjälp så snabbt med ditt kort.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket sällan jag har några kontanter. Jag tycker det är enklare att använda ett kort, men då måste det klart fungera också.

   Radera