torsdag 1 februari 2018

Nej, se det snöarkunde jag sjunga igår morse....i ungefär en timme, sen fick jag ändra melodi och text till Regnet det bara öser ner...... Vädret är alltså antingen pest eller kolera. De enda promenader jag tar nu är de mellan bilen och butikerna jag måste handla i. När det blir så här trist väder nån längre tid blir jag lite rastlös. Förr om åren var jag helt tokig med att möblera om, men det blir inte lika mycket av det nu. Jag tycker faktiskt att möblerna står precis där de passar bäst. Det går givetvis att ändra om i bokhyllor och lådor och det har jag varit sysselsatt med några dagar. Nu tar det lite längre tid att laga mat, för jag har fortfarande inte lärt mig vilka nya platser köksredskapen har fått.

Igår kväll när vi satt och åt middag blev det helt plötsligt beckmörkt. Strömavbrott! Igen!!!! Det är inte länge sen sist. Jag tycker faktiskt det har varit ganska mycket strul med elen på sistone. Jag plockade fram en bunke blockljus och tände, så vi kunde se var tallrikarna var nånstans. Tänk så mörkt det blir när man inte har några lampor tända alls. Inte ens gatlyktorna kunde ge nåt ljus. Efter nästan en timme var strömmen tillbaka.

En liten stund efter att allt slocknat här, fick jag sms från min dotter i Luxemburg. Hon undrade om vi hade strömavbrott. Jag blev helt ställd. Hur kunde hon veta det 100 mil härifrån? Det visade sig att någon skrivit det på Facebook. Det är inte mycket som är hemligt även om man inte bor grannar.

Lite senare på kvällen satte jag på TV:n för att slötitta lite. Då fungerade helt plötsligt inte flera kanaler. Till sist drog jag ur kontakten och satte dit på nytt och då hände det saker. Inte vet jag varför TV:n blir helt handlingsförlamad av ett litet strömavbrott, men så är det varje gång. Som tur var fungerade den sen hela kvällen så jag kunde få titta på lite deckare innan jag kröp i säng.


20 kommentarer:

 1. Endera ska det vara riktig vinter med snö och minusgrader (som vi har nu) eller också barmark och sol. Veligt väder är värst.
  När elen försvinner blir man ställd. Den behövs ju till allting. Men faktiskt väldigt sällan vi har strömavbrott här. Det tackar man för. :)
  Hoppas torsdagen blir både solig och el-ljus hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret är inte mycket att hänga i julgranen idag, men vi har åtminstone ljus inomhus.

   Radera
 2. Det är inte helt ovanligt att tekniken hänger sig när det varit strömavbrott. Peppar, peppar så händer det sällan här numera för visst är man beroende av elen.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästan lite kusligt så mycket som inte fungerar när elen försvinner.

   Radera
 3. Vi lever i ett sårbart samhälle - tänk så beroende vi är av tekniken.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Täck så sårbart det är. Nu har vi både öppen spis och vedspis, så jag kan tycka att det är lite mysigt då vi blir strömlösa, men som tur är så händer det inte så ofta.
  Vi har också haft lite snö, och mycket regn. Regnet hade vi behövt i somras, bättre sen än aldrig, fast det är riktigt blött ute i naturen nu.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har det regnat mer än tillräckligt nu.

   Radera
 5. Ja, tänk vad mycket folk får reda på via facebook :)
  Skönt att strömmen kom tillbaks och att du fick TV:n att fungera igen!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Nej, det är inget vidare promenadväder. Men solen skiner och jag kanske ger mig ut på en promenad i eftermiddag med skor med broddar på. Det är i det närmaste isgata här på landet.
  Vi har tack och lov färre strömavbrott nu för tiden sedan man har börjat att gräva ner elkablarna. Allt i vårt hus går på el, så det blir fort kallt och vattnet försvinner.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har aldrig varit elavbrott så ofta som nu. Undrar så vad det beror på.

   Radera
 7. Så betedde sig vår förra tv också, men det hjälpte alltid att dra ur kontakten och sätta i den igen.
  Visst kan man bli trött och rastlös av det här tråkvädret, men i dag har vi faktiskt fått se solen ett tag på förmiddagen.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Luckost! Här är det flera nyanser av grått.

   Radera
 8. Svar
  1. Då är jag ändå lyckligt lottad spm slipper det.

   Radera
 9. Ja det där vädret kan aldrig bestämma sig, det velar hit och dit kanske har vädret kommit in i klimakteriet, he he . . .
  Det är inte bara vi människor som ogillar vädret nu det gör även hundar, Ludde vill inte gå ut. Han önskar nog ett 'innedass' hade han kunnat så fick han gärna låna våran toalett, fniss . . .
  Strömavbrott har vi inte haft på väldigt länge, efter Gudrun stormen skärpte sig elverket och grävde ner många kablar så vi på landet är mycket nöjda nu.
  Förr fick vi förbereda oss för stormarna som kom, som tur har vi en gammal järnspis och den gör vi oss aldrig av med.

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte varit helt fel med en järnspis.

   Radera
 10. Sån tur att du är duktig elektriker så att du fick TV att fungera!
  S...Du har så rätt ,man ska skämma bort den viktigaste personen i sitt liv en själv!!
  Kram!

  SvaraRadera