torsdag 8 februari 2018

Jag missar kalaset


Idag fyller mitt yngsta barnbarn 1 år. När man tittar bakåt så tycks det som att tiden bara rusat iväg, men det har faktiskt hunnit hända mycket. Jag har inte träffat Hanna sen i maj i fjor när vi åkte över till hennes dop. Visserligen har jag sett henne och hört henne "prata" efter det, men det har varit via Skype och det räknas inte riktigt.

Nu kommer hon och Daniel tack och lov hit till påsk. Då tar det nog en stund innan hon får kläm på att det är jag som är hennes farmor. Hela familjen stannar nästan 2 veckor, så vi ska säkert hinna bekanta oss med varandra. Dessutom kommer hon att få träffa sina två kusiner på sin pappas sida också. Både Zoé och Rasmus kommer att vara här samtidigt.


Hanna har blivit stor och står upp nu. Det tycker hon säkert är kul, för då når hon saker som tidigare var väldigt svåra att få tag på......som Daniels leksaker t.ex.


Lycka är att ha en snäll och omtänksam storebror att leka med.


Hanna ser alltid lika glad ut. 

När hennes föräldrar jobbar tar en barnflicka hand om henne och det fungerar mycket bra. De har verkligen haft tur att hitta en tjej som tycker om barn. Hon bor själv i samma område som Hanna och Daniel så det är väldigt bekvämt för alla parter. När jag slutat skolan jobbade jag också som barnflicka ett år. På den tiden var det ganska vanligt, men idag tror jag inte det finnas många sådana jobb kvar här i Sverige. Utomlands är det mer vanligt och då är det oftast för att kunna lära sig språket.


Hanna ska ha sitt kalas på lördag, men vi får fira henne när hon kommer hit i stället.

GRATTIS på 1-års-dagen Hanna!

23 kommentarer:

 1. Trevligt med besök förstår jag.
  Eftersom de bor så långt bort blir det givetvis inte så ofta ni ses.
  Stor dag att fylla 1 år. Minns ett riktigt fint foto som togs när jag fyllde 1. Finns troligen inte kvar eftersom jag fick göra mig av med de flesta fotona när mamma gick bort.
  Grattis till Hanna!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nåt speciellt med den första födelsedagen.

   Radera
 2. Stort Grattis till Hanna!Tänk att hon redan fyller ett år - tiden går verkligen fort!
  Såå fina bilder på henne!
  Förstår att du ser fram emot påsken när de kommer hem på besök från Dallas :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Årets påskhelg kommer att bli lite speciell.

   Radera
 3. Oj, 1-årsdag! Det är en stor dag, lika mycket för omgivningen som för barnet, misstänker jag. Har du alla dina barnbarn utomlands? Då kan du inte rycka in som barnvakt så där helt akut! Å andra sidan, när ni träffas så träffas ni längre perioder. Det gäller att göra det bästa av varje situation. Jag hoppas påsken bjuder på litet behagligt vårväder så ni kan ha kul både utom- som inomhus. Å andra sidan har jag förstått att du är duktig på att hitta på förströelse för barn inomhus. Pysselperson som jag tror du är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus, mitt första barnbarn, bor tack och lov bara knappt en mil från mig. Till USA går det inte att göra några spontanresor, men jag har åkt till Luxemburg några gånger för att vara barnvakt....men med några veckors framförhållning givetvis.

   Radera
  2. Ja, just det, Rasmus glömde jag i rappet!

   Radera
 4. Grattis till finaste Hanna på 1-årsdagen! Vilken glad tjej :D Så mysigt att de kommer hit i påsk så att ni får rå om varandra.

  Att arbeta som barnflicka var vanligt förr men nu tror jag knappt att det förekommer längre.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag jobbade som barnflicka var lönen oroligt låg. Jag vet att det är inte så stor skillnad på dagis och barnflickskostnaden i varje fall i Dallas.

   Radera
 5. Alltid roligt att träffa de små.
  Två av mina döttrar har varit aupair i Norge. Vet inte om det är riktigt detsamma som barnflicka... men det var framför allt barnen som var deras huvudsakliga arbetsuppgifter. (Hos den ena familjen fanns det ett par tvillingpojkar, lite drygt ett år. Jättefin familj, så där jobbade hon länge). Bra gjort, tycker jag och så bra för både barn och föräldrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många fördelar med att ha en barnflicka.

   Radera
 6. Vilken söt liten goding med ett solsken-ansikte.
  När ni sen träffas blir det extra många pussar och kramar.
  Jag var också barnflicka,innan jag visste vad jag ville göra, efter ett halvår blev det 'springflicka' allt i allo på ett kontor. Där fick jag lära mig massor 1 år, innan jag fortsatte läsa handel & kontor, senare i livet blev det ändå USKA i vården. Barn och äldre är mitt hjärta närmast.

  Må väl/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid jobbat med barn, och skulle inte kunna tänka mig något annat.

   Radera
 7. Skype och messenger är bland det bästa som finns i den ganska nya tekniken. Underbart att kunna hålla kontakten även om man inte är nära varandra. Hon är så söt den lilla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en liten tröst när man kan se och prata med dem via Skype.

   Radera
 8. Jag förstår mer än väl att du skulle vilja fira Hannas ettårsdag, men du har ju något trevligt som väntar!!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska verkligen bli kul att träffa Hanna och Daniel igen. Det är snart ett år sen senast.

   Radera
 9. Förstår att du inte åker över till Dallas, då de snart kommer hem till er. Vilken lycka!
  Tur att ni har skyp.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi försöker att sprida ut besöken så det inte blir alltför lång tid mellan ett vi ses.

   Radera
 10. Vilket charmtroll :) Även om det är helt underbart att Skype finns så är det som du säger inte alls samma sak. Kul att dom kommer och hälsar på i några veckor.

  SvaraRadera
 11. Vilket charmant leende med små pärlor till tänder! Jag älskar barn...på bild! I verkligheten är jag helt hjälplös och kan ingenting om barn trots att jag försökt att fostra en egen unge. Tack o lov med god hjälp av dagis, förskola, mormor första åren, sen plastfarmor och farfar och en plastpappa också. Nu har du något riktigt mysigt att ser fram emot när påsken kommer, och den är väl inte så sen i år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte många veckor kvar till påsk.

   Radera