onsdag 7 februari 2018

KrassligJag har problem med min skrivare. Det har liksom smugit sig på det ena felet efter det andra. Den har aldrig varit speciellt enkel att sköta, så egentligen är det ingen modell som passar mig. Först slutade den att fungera när jag försökte scanna bilder. Det kunde jag väl acceptera, för det var inte det viktigaste för mig. Något som jag däremot inte gillade alls var att den slukade patroner i rekordfart. Tala om matvrak! När jag nu senast satte dit nya patroner, tänkte jag att det skulle vara lugnt ett tag framöver....men icke!

Jag testade att skriva ut en färgbild, men de färger som kom ut genom skrivaren stämde inte alls med förlagan. Då testar jag med svart/vitt, tänkte jag. Det blev ingenting alls av det. Ett helt blankt, vitt papper kom ut. Nu har jag bestämt mig för att skriva ut så mycket som möjligt i färg....även om det inte blir de färger jag tänkt mig. Det spelar inte så stor roll, för det är mest stick-och virkmönster jag tänkt skriva ut och det viktigaste är att jag kan läsa texten. När patronerna tagit slut, ska skrivaren skrotas.

Jag blir inte helt utan skrivare ändå, för Göran har en till sin dator. Ulrika har klickat i på min dator så när jag vill ha något utskrivet markerar jag bara att informationen ska skickas till Görans skrivare och då dyker resultatet upp inne hos honom. Mycket fiffigt! Dessutom slipper jag köpa några patroner. Jag gissar att jag kommer att klicka på SKRIV UT ganska ofta i fortsättningen.

16 kommentarer:

 1. En sådan skrivare är nog bara att kassera. Att byta patroner kostar oftast lika mycket som att köpa en ny billigare variant. Vi har en separat scanner och en skrivare vilket just nu känns praktiskt. Lycka till med utskrifterna :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker att vi har en gemensam skrivare.

   Radera
 2. Vår skrivare skulle också behövas att bytas ut. Scannern fungerar inte här heller. Och ibland kan jag inte skriva ut någon, däremot så fungerar det alltid att kopiera. Jag brukar maila till Stefan, så skriver han ut på jobbet.
  Vilken tur att vi har våra män!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken man kan skriva ut det man vill, sen kvittar det vem som gör det.

   Radera
 3. Trist när tekniken trilskas - så praktiskt att du kan skriva ut på Görans skrivare.
  Har också en krasslig skrivare - den blev akut sjuk och kan nog anses döende. En ny ska anskaffas när skattepengarna kommer :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att jag får restskatt i år med, så det är tur att Göran har en fungerande skrivare.

   Radera
 4. Jag har också problem med min skrivare.Tyvärr så har jag ingen jag kan skicka till Så... jag får se hur jag ska lösa det.
  S..Glädjen är viktig i vardagen!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har lite annorlunda problem idag än för 20 år sen.

   Radera
 5. Perfekt att det skickas vidare till Göran...Haha! Men trist ändå att du inte får din att fungera :(
  Kram

  SvaraRadera
 6. Skrivarna är ju inte särskilt dyra i förhållande till patronerna. Så du kommer ju att tjäna på att skaffa en ny. Jag blir väldigt frustrerad när inte maskinerna fungerar. Vare sig det är bilar, tvätt- eller diskmaskin etc. Ingenting är roligt längre då...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag struntar i att köpa ny skrivare eftersom jag kan koppla mig till Görans.

   Radera
 7. Jag har en billig och bra skrivare, som både skannar och kopierar både i färg och svartvitt. Jag tycker inte att den tar så mycket färg, för jag skriver ju ut mycket för föreningarna. Det är en Epson och den är trådlös, så jag kan skriva ut från datorn, laptopen och mobilen, allt fungerar.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en sån modell jag har också, men kanske jag fått ett måndagsexemplar, frö jag har aldrig varit riktigt nöjd med den. Görans skrivare däremot är bättre och den är med trådlös, så jag kan använda den från min dator.

   Radera
 8. Kopiatorer och skrivare av alla slag är mina fiender, de har aldrig jobbat med mig, bara mot mig. På varenda arbetsplats jag varit på har de strulat, för alla, men mest för mig. Papper som fastnar, patroner som trilskas, nä fy bubblan så tråkigt. Fick ärva en skrivare av dottern, den funkar varannan gång, tar inte pappret ur mataren helt enkelt, bara när den själv känner för att vilja jobba. Vilken skurk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrivarna är visst inte på din sida.

   Radera