onsdag 21 februari 2018

Färggrann


Lite då och då får jag för mig att jag ska låta håret växa, så jag kan sätta upp det i en fräsig frisyr. Jag brukar klara av det ända tills håret når axlarna och börjar vika sig åt alla håll och kanter. Då tar mitt tålamod slut. Det gjorde det idag också, så jag bokade tid hos frissan. Jag kan ändå aldrig bli en sån där sagoboksmormor/farmor med röda kinder och knut i nacken. Det är inte riktigt min stil.

Jag har alltid varit missnöjd med mitt hår, både vad det gäller färg och kvalitet. Jag har babyhår i en tråkig gråbrun färg. En gråsparv är färggrannare. Därför har jag färgat det så långt tillbaka jag kan minnas. Jag tror jag har testat alla röda nyanser som finns från alla tillverkare med skiftande resultat. Färgat slingor har jag gjort med jämna mellanrum, för att få lite liv i kalufsen. Nu gäller det bara att fundera ut vilken färg jag ska välja denna gången.

Den frisör jag gick till för en del år sedan har tack och lov flyttat tillbaka till Sverige. Efter en sejour i Australien och på Mallorca jobbar hon nu på en salong ute på vårt stora shoppingcenter. Det passar mig perfekt. När jag har blivit snygg....i varje fall i håret...kan jag strosa runt i kläd-och skobutiker hela dagen. Jag har redan sett ut en hel del både skor och kläder som jag vill prova. Kanske det kan skynda på våren lite ifall jag köper vårkläder. Det är ganska jobbigt att ekipera sig, så jag får naturligtvis ta en paus ibland. Restaurangtorget har mycket att erbjuda och det finns småfik lite här och där, så jag kommer inte att lida någon nöd.


Nu räknar jag ner till den 16 mars då jag ska bli urtjusig.

Idag är det 22 dagar kvar.18 kommentarer:

 1. Det är jobbigt den sista tiden innan man kommer till frissan.
  Av någon anledning tycks håret bli extra besvärligt de sista veckorna. :)
  Jag färgar inte håret - det grå får finnas.
  Däremot brukade jag permanenta håret men det får vara även det numera.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många år sen som jag permanentade mitt hår, men lite extra färg vill jag inte vara utan.

   Radera
 2. Jag har också babyhår, tunt, mjukt, fett och spikrakt. Färgat har jag aldrig gjort, däremot tonat det några gånger, ett par gånger har jag gjort slingor.
  Permanenta håret en gång per år. På våren/sommaren solbleks det ganska så mycket, blir då en riktig blondin igen.
  Mina syskon har båda tjockt fint hår, bortsett ifrån att min bror börjar bli lite flintis, han är lite grå, min syster är mycket grå, där får väl jag vara glad för jag har inget grått hårstrå.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det dröjde länge innan jag fick några rå hårstrån. Hur pass mycket det är nu har jag ingen aning om.

   Radera
 3. Jag har aldrig färgat eller permanentat mitt hår ... försöker acceptera de naturligt grå slingorna som kommit under senaste åren :)
  Så bra att din frissa är tillbaka - minns att du skrev om henne då hon flyttade.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev jätteglad när jag hörde att hon jobbade i närheten igen.

   Radera
 4. Tack för puffen! Ska stanna till vid min frisör och boka en klipptid för egen del i dag. Min hårkvalitet är det väl inte någon större fel på men det är spikrakt och jag hade gärna haft lite självfall. Tyvärr fungerar inte permanent för mig. Härligt att din frissa är tillbaka igen. Man vänjer sig liksom vid varandra.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon var mycket skicklig och kom alltid med kul ideér om nya frisyrer. Det är alltid roligt att förändra sig själv lite.

   Radera
 5. Jag gillar inte tanter med grått, långt hår. Ändå är jag precis en sådan nu!
  Saken är den, att jag gillar att sätta upp det i svans när jag tränar och i jobbet. Kort frisyr är inte min grej då jag klipper mig på tok för sällan. Färga håret har jag tröttnat på. Gilla läget! Jag är alltså en gråhårig tant med långt hår.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viktigast av allt är väl att man trivs med sin hårfärg och sin frisyr. Jag, för min del, vill gärna ändra så ofta jag kan. Det har jag gjort sen jag var tonåring så det är inget nytt påfund.

   Radera
 6. Vilken lycka att din favoritfrissa är tillbaka! Man ska trivas med och ha förtroende för sin hårfrisörska. Lycka till med besöket!
  Ända sedan tonåren har jag haft pagefrisyr, med några "långhårs-perioder" och även några korthåriga. Jag hade turen att få ett tjockt hår, cendréfärgat (med inslag av rött och guld), lagom självfall och otroligt lättskött. Dåtidens eventuella komplimanger gällde alltid håret. Har fortfarande page trots att manen blivit betydligt tunnare, gråare och kvaliteten sämre med åren. Är tacksam över att jag i över 45 år kunnat sköta håret helt själv. Har aldrig färgat det. (Som barn och tonåring drömde jag om att ha blåsvart hår ...)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har haft precis ett sånt hår som jag alltid önskat mig. Tur att det går att fuska. Ha det bra i norr.

   Radera
 7. Här är håret naturlgt grått, och på gång att sparas så att det blir längre. Nu når det nästan ner till axlarna. Inte vet jag om det är det bästa för mig... men det var min frisör som föreslog det. Efter min flytt så bor vi inte nu i samma stad, men till våren ska jag göra en resa söderöver och då passa på att besöka henne. Jag tänker låta henne bestämma.
  Min grå färg är jag stolt över. Kommer inte att färga.

  SvaraRadera
 8. Yvonne Ulla Bengtsson21 februari 2018 kl. 21:45

  Så bra att din "gamla" frissa har kommit tillbaka!
  S...Det finns många härliga ungdomar!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej, jag gjorde ju en dip-dye senast, doppade hårtopparna i blått. Kul och dessutom snabbt åtgärdat om man inte bli rnöjd, bara toppa håret så är färgen borta. Mycket bättre än utväxt som annars blir när man tonar eller slingar eller färgar. Jag har inte gjort ett jota med håret på säkert ett halvår nu, så den halvan jag rakade har vuxit ut och nu kan jag åter ha hästsvans. Men, när mössperioden är över så vill jag faktiskt ha en frisyr. Få se vilken det blir...Blev du nöjd? Lång eller korthårig? Färg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte varit hos frissan än, men jag blir säkert nöjd.

   Radera