fredag 2 februari 2018

Gärna en hjärnhatt men inte i järnDet blir lite väl tungt och hårt, tror jag. När man har migrän känns det ibland som om man har ett järnband runt huvudet, och det är verkligen inte behagligt. Den här hatten jag tänker på är lite mjukare. Först måste man sticka en mössa i resårstickning. Det gick att använda vilket slags garn som helst, bara man mätte så att storleken på mössan passade ens huvud. Med andra ord var det fritt fram att experimentera. Skulle det inte bli så bra så är det inte hela världen, för mössan ska dekoreras efteråt och då kommer inte den här understa delen att synas alls.


Så är det då dags att sticka alla hjärnvindlingarna. Mönsterkonstruktören berättade att hon hade stickat ca 5 m, men det gick att göra mer eller mindre....beroende på garngrovlek. Det nämndes inget om att man tänkte bättre ju fler vindlingar som fanns på mössan.


Det enklaste sättet att dekorera mössan var att placera den på en glasburk eller liknande. Sen skulle man sy på de här "tankebanorna" i vilket rörigt mönster man än önskade. Huvudsaken var att man dolde hela den understa delen av mössan.


När mössan är klar ska den påminna om en hjärna. Jag tror inte att man blir smartare av att använda den här hjärnhatten utan den är nog mer ämnad som skydd för den inre hjärnan. En enfärgad rosa hjärna är inget som jag tycker är speciellt snyggt. Tänk er i stället en hatt i orange. Vilka orange kreativa tankar det hade kommit fram med hjälp utav en sådan! Den skulle också kunnat göras flerfärgad...t.ex. i blått, rött och vitt med lite stjärnor som dekoration. Hjärnmössan är även perfekt för att hålla styr på frisyren. Vilken kul present till en person som har allt....utom kanske en smart hjärna.

18 kommentarer:

 1. Vilken annorlunda och finurlig mössa! Den skulle jag hellre bära än den järnhatt som man kan känna vid migrän.Dock bara ensidig för min del men det är lika illa när den sitter på sniskan ;-)

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Hjärnhatten är nog behaglig att bära på sniskan med.

   Radera
 2. Vilken kul mössa!Inget som mina klumpiga fingrar skulle kunna åstadkomma, men för den händige ser det ut som en trevlig utmaning :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tror du underskattar processen. Är övertygad om att bäraren blir smartare. Men självklart ska den vara i orange. Annars funkar den såklart inte. ;)
  Migrän verkar inte vara något trevligt att ha. Jag är tacksam för att jag sluppit det - än så länge.
  Helgkram Bosse Lidén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den måste nog vara orange om den ska få de önskade egenskaperna.

   Radera
 4. Det var en häftig mössa, men inte alls i din färg. Du får sticka en i orange.
  Själv så använder jag aldrig mössa, använder istället luvan för att undvika drag i nacken.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller någon mössälskare....i dubbel bemärkelse.

   Radera
 5. Roligt att se ett nytt exempel på din skicklighet och kreativitet. Jättefin mössa men den är i den enda färg som är bannlyst i min personliga kolorit. I rosa ser jag om möjligt ännu mer ut som en gris. Jag sörjer över detta eftersom jag tycker rosa är en så vacker färg. Jag hade gärna haft din mössa i ljusblått.
  Migrän, som var en stor plåga tidigare, har jag helt sluppit sen jag började ta tabletter för högt blodtryck.
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lånat bilderna från nätet. tror inte jag ger mig på den mössan, och speciellt inte i rosa. I så fall får det vara gammalrosa som nästan går i grått.

   Radera
 6. Vilken fiffig mössa. Den måste ju bli väldigt varm och skön med alla de där hjärnvindlingarna.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är säkert varm och go på vintern.

   Radera
 7. Mösshatare som jag är (även här i dubbel bemärkelse!) så är den där hjärnmössan inget för mig. Inte ens om den vore svart. Men den är säkert varm och skön när kung Bore är i farten. (Bara inte så varm att hjärnan blir överhettad.)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall får man lyfta på mössan och släppa ut lite värme.

   Radera
 8. Jag använder inte mössa blir så varm ...men en sådan hade jag kunnat tänka mig för att impa på att jag har en hjärna!!!
  S....Känns bra att du hejar på mig!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Men nu hade jag gärna sett hur denna skapelse så ut på ditt huvud?
  Originell i sin utformning det kan jag skriva under, men jag som brukar skoja om att jag inte har så många hjärnceller kvar, tycker väl att den är något komplicerad..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här mössan passar nog bäst på maskerad.

   Radera