tisdag 6 februari 2018

Bortglömd

När jag jobbade fick jag alltid en tid för utvecklingssamtal eller medarbetarsamtal. Det är väl egentligen samma sak. Då fick jag berätta för rektorn vad jag tyckte om jobbet när det gällde trivsel och arbetsuppgifter och ifall det var något jag vill lära mig mer om. Rektorn i sin tur talade om hur han såg på mitt jobb och gav förslag på vidareutbildning. Lönesamtalet brukade komma senare.

Sedan jag blev pensionär är det ingen som bokat en tid med mig för varken utvecklings- eller lönesamtal. Det tycker jag känns surt. Jag jobbar fortfarande, fast nu är arbetstiderna ändrade. Chefen borde väl ändå vara intresserad av att få veta hur jag trivs? Vi är många trotjänare på "företaget" så jag förstår om inte högste chefen har tid att prata med alla, men han har väl småchefer som kan fixa det?


Bara för att man blir äldre vill man inte sluta utvecklas. Det finns massor av saker som jag skulle vilja lära mig mer om. Nog kunde jag få åka på en studieresa till Dallas t.ex. När jag var där för några år sedan blev jag väldigt intresserad av några som hängde i en korg utanför fönstren på en skyskrapa. 

Först såg jag inte riktigt vad det var. Jag misstänkte att det var en flugskit på kameralinsen, men när jag zoomade in såg jag att det var en slags arbetsställning. Jag skulle vilja prata med de här fönsterpustarna och höra ifall de har något tips på om man ska putsa på ett visst sätt för att det inte ska börja regna dagen efter. De har säkert mycket nyttig information att dela med sig av.


Att lyssna på väderleksrapporten eller kolla i tidningen är meningslöst. När man läser dagens väderprognos och sen tittar på rutorna ovanför kartan är det nästan som om det var en stryktipslapp. På en sådan fyller man i 1, X eller 2, men här går det att välja mellan säkert, ganska säkert eller osäkert. För det mesta är ganska-säkert-rutan ikryssad. Med andra ord betyder det att vädret kan bli hur som helst....antingen regn eller solsken.


26 kommentarer:

 1. Jag tänkte att det där såg inte ut som Skåne på bilden. :)
  Har faktiskt aldrig varit i Dallas.
  Det där med väderprognoser är verkligen ett “lotteri". Tittar man på några olika hemsidor med väder har man kanske 5 olika prognoser.
  Vi har tyvärr vårväder nu i februari när det i stället borde snöa och regna. Torkan verkar vara på intåg igen. Inte bra.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade det lite vårlikt för ett tag sen, men nu har det smällt till och blivit kallt.

   Radera
 2. haha... Var har du din chef? I mitt bolag är jag högste chefen, därför inga utvecklingssamtal "jag kan själv"-stilen här. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag får min lön från "staten" så är det väl egentligen Stefan jag skulle prata med.

   Radera
 3. Visst vill man utvecklas hela tiden men jag räknar inte heller med att någon bokar samtal med mig när det är så dags. Numera följs dock rutinerna väldigt noggrant av vår chef.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om samtalen skippas borde man åtminstone få ett lönepåslag.

   Radera
 4. Huu... jag får ont i magen bara av att titta på fönsterputsarna.
  Om vädret i tidningen stämmer med verkligheten så tycker jag att det ser bra ut. Det enda som egentligen fattas (enligt mig) är väl lite snö.

  SvaraRadera
 5. På ett sätt är det jobbigt att vara sjukpensionär, för jag blir heller inte kallad på möten. Jag tillhör ingenstans. Ingen arbetsgivare, inget tjafs med F-K, behöver inte gå till läkaren för nytt sjukintyg.
  Och mina arbetsuppgifter är inte så enkla. Jag jobbar med mig själv 24/7.
  Samtidigt så är det sjönt att slippa att "bråka" med olika inrättningar. Jag gör vad jag vill, kan och orkar.

  Men fy, vilka tokiga arbetsuppgifter de har i Dallas. Jag med min svindel, hade inte inte kunnat sitta där i korgen och putsa fönster.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är tacksam att jag bor i ett enplanshus.

   Radera
 6. Ja, det är klart man vill fortsätta att utvecklas hela livet! Och en studieresa till Dallas tycker jag absolut att du kunde få :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har sol idag så jag låter bli att putsa fönster!!
  S...Man blir sugen att skaffa valp ..men sen kommer förståndet in och man inser att jag har haft valpar tillräckligt!
  Man kan ju njuta av andras valpar helt gratis!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att njuta av andras valpar är betydligt enklare.

   Radera
 8. Hoppas han läser detta och skäms så han är röd om öronen. Givetvis ska han skicka iväg dig till Dallas och lösa mysteriet. Dessutom vill jag se dig vinka till oss bloggbesökare i ett kommande inlägg. Syftar på när du hänger ut från den där flugskiten. Glöm inte hjälm. Passa också på och begär löneförhöjning.
  Kram Stryktipstipparen Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag får nog ha både hjälm och ögonbindel om jag ska våga mig upp i en sån korg.

   Radera
 9. Man fortsätter säkert att utvecklas hela livet om man orkar och vill :) Jag vill i alla fall aldrig bli fönsterputsare i Dallas!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte jag heller. Jag vill bara höra om de har några bra tips.

   Radera
 10. Man lär så länge man lever. Det gäller att vara intresserad och söka sin kunskap själv om ingen pushar på eller erbjuder fortbildning! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket nytt man kan lära sig.

   Radera
 11. Som vanligt så småmyser jag då jag läser här hos dig. Du träffar alltid så rätt i prick, om jag får uttrycka det så.
  Jag har ju inte fått någon inbjudan till samtal om lönen, men den har ju ändrats nu i januari ändå, fast jag måste ju säga att det var det lilla det fast de skröt om hundralapparna.
  Tänk att sitta där utanför fönstren högt upp och putsa. Avundas dom inte.
  Trevlig kväll.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min löneökning var också väldigt liten.

   Radera
 12. När jag var i New York och Chicago såg jag också sådana fantastiska fönsterputsare hänga högt upp på skyskrapsfasaderna. Jag rööös! Eftersom jag hatar både höjder och att torka fönster så skulle inte ens miljonlön få mig till att utföra det jobbet. Fy fasen! Stackars människor som måste försörja sig så. Jag hoppas de har miljonlön och alla slags risktillägg. Knappast.
  Må gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är säkerligen inte överbetalda.

   Radera
 13. Vi ska besöka dessa trakter till Påsk. Skulle vara jättebra om du kunde fixa vårväder tills dess. Vi tänkte ta husbilen och hoppas på bra väglag då. Kan du?
  Haha, helt ärligt måste vi nog ha en plan B för Påsken är tidig i år och risk finns att det ännu är halt.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ni tänkte er att åka till Dallas kan jag garantera att det är soligt och fint. När det gäller Skåne är det nog tveksamt.

   Radera