torsdag 15 februari 2018

Jag missar ännu ett kalasIdag fyller Zoé 6 år. 


Jag var med på hennes "examen" när hon slutade på dagis. Det var verkligen minnesvärt. Alla barnen, som skulle diplomeras, var klädda i gula kappor och fyrkantiga hattar och det var minst lika festligt som på en studentavslutning. Det var ingen "riktig" skola hon började på sen utan mer som ett förberedande år. Med tanke på att hon måste lära sig luxemburgiska för att börja i den "riktiga" skolan så var det ett bra alternativ.


Zoés stora intresse är sång, musik och dans. Redan som liten bebis satt hon på golvet och hoppade i takt med musiken. Det såg så gulligt ut.


Ett annat stort intresse är prinsessor. Hon har många prinsessklänningar och tiaror. Klädintresset är stort när det gäller icke-kungliga-kläder också. Där påminner hon väldigt mycket om sin mamma. När Katarina var liten smög hon in och bytte kläder flera gånger om dagen.


Lycka är att ha en stor kusin att busa med.


Grattis på 6-årsdagen Zoe´!

24 kommentarer:

 1. Grattis till er söta sexåring som verkligen blivit stora damen! Vilket festligt sätt att avsluta förskolan på. Hoppas det blir en bra dag och jag är säker på att ni kommer att fira henne i efterskott.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var den roligaste avslutning jag varit med om. Det får bli firande i efterskott.

   Radera
 2. Åren går fort och tänk att hon redan är sex år! Stort Grattis till henne och ni får fira henne nästa gång ni ses :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite konstigt att hon redan är "stor".

   Radera
 3. Vilket språk pratar Zoé? Jag trodde att hon redan kunde Luxemburgiska.
  Du får kalasa ordentligt då ni träffas nästa gång. Då lär det väl bli kalas/fest hela tiden.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemma pratar hon svenska. På dagis och fritids är det franska och hennes kompisar pratar alla franska. Men i skolan är undervisningsspråket luxemburgiska, så då gäller det att kunna det riktigt. Jag tror att det är vid 8-års ålder som undervisningsspråket går över till tyska. Hon pratar redan mycket engelska. Praktiskt nu när hon ska träffa sina kusiner i påsk. Det är en språkkunnig liten dam.

   Radera
 4. Vilken söt prinsessa hon är! Stort grattis till henne på den stora dagen!
  Och visst är det tur att facetime och skype finns när man bor långt ifrån sina kära!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Småbarnsåren går fort, allra helst när det handlar om barnbarnen tror jag... :-) Grattis till henne och er som "fått" henne till er! Är båda hennes föräldrar svenskar? Jag tänker på språket, en hel del luxenburgska har hon nog snappat upp på dagis, misstänker jag. Luxenburg är ju ett väldigt litet land, hur mycket stöd och hjälp får barn med ett annat hemspråk att komma in i skola?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda föräldrarna är svenska, men eftersom Zoé är född i Luxemburg är hon uppväxt med franska på dagis och bland kompisar. Jag tror att föräldrar själv får begära hjälp och då kostar det nog en del.

   Radera
 6. Det finns alltid något att fira och alltid lika synd att missa ett kalas. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbarnskalas är inte kul att missa.

   Radera
 7. En söt sexårig prinsessa!
  S..Jag brukar inte fira alla hjärtans dag! men det var en bra idee av ungdomarna att komma hit!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Så söt och fin hon är, lilla Zue. Och grattis till sexårsdagen. Jag har ju en barnbarnsflicka - Clarissa som bara är ett halvår äldre än din Zoe. En underbar ålder. Hon har börjat i förskoleklassen och ska börja i "riktiga" skolan till hösten. Hon är också mycket noga med vilka kläder hon ska ha på sig, vilket ibland leder till konflikter när hon vill gå till skolan i ett linne när det är köldgrader ute.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 9. Hon är så söt lilla Zoe'. Tänk att hon redan är sex år!!
  Grattis till henne!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ibland får jag tänka efter hur gammal hon är, för tiden bara rusar iväg.

   Radera
 10. Så fin hon är där på sista kortet! Jag förstår inte riktigt avsikten med att klä ut sig som om de vore doktorander eller nåt, kan man inte få vara barn när man är barn? Ja traditionerna är ju så olika i olika länder, viktigt att barnen själva tycker det är skoj. Zoe är alltså lika gammal som mitt barnbarnsbarn Vanessa som fyllde nu den 6 februari!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn i den åldern gillar att klä ut sig, så de tyckte det var jättekul och att de var fina. Jag tycker att det var roligare att titta på än när barnen klär ut sig till monster vid Halloween.

   Radera
 11. Grattis till sexåriga, sockerbitssöta sessan Zoé!

  SvaraRadera
 12. 6-åriga barnbarnet gick i Engelska Förskolan i Göteborg och fick såna hattar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en stor fest som anordnades varje år och det var väldigt kul att vara med på den.

   Radera