söndag 11 februari 2018

Stark


Det sägs att man blir starkare av motgångar. I så fall borde jag kunna lyfta en bil vid det här laget.


Då får jag givetvis räkna in alla motgångar jag haft under min levnad, för jag tycker inte att jag är en olycksfågel precis. Vi drabbas väl alla av motgångar och tycker ibland att vi blir orättvist behandlade. Det är nog så livet är för de flesta. Något som också spelar in är vilket humör man är på när tråkigheterna kommer farande. Är det en dag då solen skiner eller jag är så där allmänt på gott humör, så klarar jag också av lite negativitet. En annan dag då jag är lite deppig kan samma sak kännas som om jag bär all världens olyckor på mina axlar. Även om det är svårt att se vad det är för mening med alla olyckor, så har de förhoppningsvis ett syfte. Det svaret tror jag aldrig vi kommer på. En sak är jag glad att jag har lätt för...nämligen att se möjligheter i allt som händer...bra som dåligt. Att alltid ha positiviteten liggande på lur är till stor hjälp.

20 kommentarer:

 1. När livet inte är som bäst — utan mest pest — får man försöka tänka: Och vad är det jag ska/kan lära mig av detta då? Bra om man kan göra lemonad av citronerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag tänker inte så förnuftigt utan blir mest frustrerad. Som tur är går det att tänka positivt även när det känns som mörkast.

   Radera
 2. Bra att vara positiv och att försöka se möjligheter i det som sker. Håller med dig Gunnel - olika dagar tar man motgångar på skilda sätt.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att man inte blir nerklubbad av minsta motgång.

   Radera
 3. Det underlättar både för en själv o den närmaste omgivningen om man kan se möjligheter när allt i övrigt känns omöjligt. Min far hade en sådan förmåga om någon. Med några smått humoristiska ord kunde han få det nattsvarta att bli till solsken. Karin som bara måste bota lite abstinensbesvär .....ha,det fint!

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen bra om man kan se det positiva och möjligheter i allt men när man tidigt har mött sjukdom och för tidig död så vet jag inte om man blir stark av det. Möjligen en smula luttrad och ibland lite "avis" på familjer och släkter som simmar i gräddfilen hela livet. Jag missunnar dem det inte men ibland så önskar jag att livet var lite mer rättvist och lättare. Men visst är lovet ändå underbart och i dag får vi träffa Lilla S!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mött mycket sjukdom under åren både när det gäller mig själv och mina barn. Det är tufft, men man blir stark eller som du säger luttrad och funderar inte så mycket på småbagateller längre. Det finns nog inte någon som tycker att livet är rättvist.

   Radera
 5. Hur eländigt det än är, så gäller det att hitta ljusglimtarna, och njuta utav det goda. // Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det...det gäller att leta fram det som är positivt...även om det kan vara svårt ibland.

   Radera
 6. Visst är det lätt att grotta ner sig, när motgångar och problem hopar sig, också beroende på måendet i den stund som är. Bättre att ha texten SE MÖJLIGHETERNA framför ögonen, för möjligheterna kan ta sig uttryck på olika sätt, om man är öppen.

  Varm kram och ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är verkligen ett bevis på att det går att klara sig genom motgångar och ändå ha en positiv syn på livet.

   Radera
 7. Jag är till naturen glad och positiv till min läggning men har haft en hel del besvärligheter på livets väg. Men, det är bara att försöka att lära sig något av motgångarna och gå vidare.
  Sorger drabbas vi också av, så´nt är livet, dom är mycket svårare att tackla.
  Att bli starkare, ja det sägs så, men ibland känns det som om jag blir skörare.
  "Det som inte dödar, det stärker", nja jag vet inte.
  Hoppas att du får må bra och har en finfin söndag.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man klarar av mer än vad man tror, för man har egentligen inget annat val.

   Radera
 8. Du vet väl vad man säger: Det som inte dödar stärker!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 9. Med tiden blir man nog klokare av motgångar. Klokare så att man klarar att hantera dem bättre. Vi har varit med om en massa tråkigheter och klarar man sig ut på andra sidan, har man svetsats samman lite bättre. Det är väl en sorts styrka i och för sig men jag skulle ändå vilja slippa.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir helt klart mer sammansvetsad i familjen när det händer en massa tråkigt, men jag tycker precis som du att jag skulle mer än gärna ha varit utan dem.

   Radera