måndag 26 februari 2018

Försenat kalas

I fredags åkte Rasmus, Göran och jag till Luxemburg för att vara med på ett försenat födelsedagskalas. Katarina hämtade oss på flygplatsen, och sen körde vi vidare till Zoe's fritids. Rasmus fick första kramen, men jag hamnade på en hedrande andraplats. På kvällen åt och drack vi gott, och det bestämdes att tårtan fick vänta till dagen därpå. Presentöppningen väntade vi däremot inte med.


Eftersom Zoé älskar både prinsessor och Lego, så var presenten från moster, morbror och kusin väldigt populär. Dessutom hade Rasmus inhandlat en emojikudde till henne. Zoé hade sett att han hade en sådan på sin säng, och då ville hon naturligtvis också ha en likadan.


Jag hade köpt en del kläder till henne och även stickat en brun kofta. Det var kanske inte den mest roliga färgen till en liten tjej, så för att piffa upp det hela stickade jag en volang i nederkanten och sydde fast nalleknappar i trä på knäppkanten. Den fick godkänt. Dessutom hade jag köpt en del diadem, halsband och armband så hon var nöjd.


Det var rejält kallt hela helgen fast solen sken. Vi tog ändå en promenad till lekplatsen i närheten. Frisk luft är alltid nyttigt. I ett soligt hörn såg jag faktiskt en del krokusknoppar. Det lär nog dröja innan de slår ut, för det är lovat extremt kallt väder i Luxemburg.

På söndagen var det dags för oss att flyga hem igen. Vi hade bokat in oss på eftermiddagsturen. Då är vi hemma i hyfsad tid. När jag höll på att klä mig slog diskbråcket till igen! Det gjorde något infernaliskt ont! Det kändes ungefär som en kniv stacks in i ryggen och grävde runt. Jag blev nästan svinfärdig. Hur i all världen skulle jag klara av flygturen hem? Jag kunde knappast gå så ont det gjorde. Katarina hade som tur var starka värktabletter som jag fick och sen plockade hon fram ett smärtplåster som hon fått utskrivet av sin läkare när hon hade ryggskott. Hon satte fast plåstret på min rygg och efter ett tag började värken mer gå över mot molvärk, och det var helt acceptabelt. Jag var tacksam att jag inte åkte ensam, utan nu kunde jag förlita mig på Göran och Rasmus. De tog hand om väskorna och jag behövde bara tänka på att se till så jag kom på planet.

Det där plåstret var rena dundermedicinen, för jag klarade av att sitta i 1 1/2 timme på planet. Det känns ändå skönt att vara hemma i sin vanliga miljö när man inte mår så bra. Förhoppningsvis ska det inte ta lika lång tid för diskbråcket att läka denna gången som det gjorde i fjor sommar. Jag har i varje fall bestämt mig för att jag ska aldrig mer resa någonstans utan ett att packa ner ett sådant här magiskt plåster i bagaget.

24 kommentarer:

 1. Vilken tur i oturen du hade med ditt diskbråck. Men fy så hemskt iallafall.
  Värk är inte alls kul.
  Krya på dig kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev rejält skärrad när jag fick så ont. Då hade vi bara ett par timmar på oss innan vi skulle åka till flygplatsen.

   Radera
 2. Fint att ni kunde fira och ha det trevligt med familjen.
  Och vilken tur att det hjälpte med plåstret!
  Att resa med sådan värk kan inte vara roligt.
  Krya nu på och kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte så lyckat att sitta still länge när man har diskbråck, men på ett flygplan har man inget annat val.

   Radera
 3. Så trevligt med ett försenat kalas och vilka fina presenter det blev. Otur med diskbråcket men vilken tur att smärtlindring fanns att tillgå så att hemresan blev dräglig.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Stackars dig som fick diskbråck efter kalaset! Jag förmodar att du alltid har ett magiskt plåster med dig i fortsättningen. Vilken lycka att det fanns både värkpiller o ett sådant i beredskap. Första hjälpen hjälpte.
  Var rädd om dig! Är glad för att ni kunde fira Zóe o hade det fint tillsammans alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist slut på en trevlig helg, men det blir klart bättre igen.

   Radera
 5. Yvonne Ulla Bengtsson26 februari 2018 kl. 08:52

  Stackare!! Det gör ont med diskbråck!! tur att du fick lindring!
  S...Alltid kul att byta gardiner!
  Rummet blir som nytt!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör rejält ont. Jag har ganska hög smärttröskel, men diskbråck är inget vidare.

   Radera
 6. Så tråkigt slut på er trevliga resa! Diskbråck är verkligen inte kul - tur det fanns hjälp! Tur också att du tål plåstren, det gör inte jag ...
  Krya på dig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var första gången jag testade plåstren, och jag ska se till att alltid ha sådana hemma.

   Radera
 7. Stackars dig. Jag kan riktigt känna dramatiken när det skedde i det läget. Vilken tur att du inte åkte ensam denna gången. Du får be din egen läkare att skriva ut recept till nästa resa. Hoppas nu det rättar till sig snabbare än förra gången.
  Grattis till Göran som fick en bronsmedalj. Tur han inte hamnade utanför krampallen.
  Krya på dig kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dessa OS-tider är det mycket viktigt att hamna på medaljplats. Det blev lite panik igår innan hemresan.

   Radera
 8. Diskbråck som gör så ont. Stackars dig. Det verkar ju ha varit ett dunderplåster. Vore något att ha hemma, kan jag tänka mig. Skönt att du slapp kånka på väskor.
  Där blev Zoé verkligen firad. Mysiga presenter. Koftan ser fin ut, förstår att den blev uppskattad.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Nej, men vilken otur att diskbråcket slog till igen :( Men tur att du fick lite smärtlindring. Hoppas det går över fort!
  Och tur i oturen att det inte kom första dagen, utan du hann med att njuta och ha trevligt. Koftan var jättesöt som du har stickat!
  Kram och krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.

   Radera
 10. Det är roligt att sticka till sina barnbarn, för det blir oftast uppskattat. Och fort att sicka går det också... i alla fall så länge de är relativt små.
  Hoppas din rygg är bättre!

  SvaraRadera
 11. Vad heter det magiska plåstret? Jag har fått utskrivet Norspan 10 mg eftersom jag inte kan äta värktabletter. Men inte tycker jag att de ger effekt. Tur för dig att du fick lindring, vilken mardröm att behöva sitta på ett flyg med ond rygg...
  Så fin liten prinsessa blev, och Askungens balvagn såg jag minsann. Krya nu på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det märket på plåster finns inte i Sverige, men jag tror faktiskt att det var en kombination med värktabletten som hjälpte.

   Radera
 12. Vilket elände att ditt diskbråck slagit till igen, men tur i oturen ändå att du fick några fina dagar med Zoé och Rasmus. Det verkar som om det är kallt lite varstans nu.
  Hoppas att din rygg snabbt läker, för snart är det ju vår!!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hann ha kul hela helgen, men slutklämmen var lite onödig. Kylan kommer alldeles för sent, för som du säger så är det snart vår...i varje fall enligt almanackan.

   Radera