fredag 9 februari 2018

SjukstugaFörkylning med hosta har drabbat många den sista tiden. I Rasmus klass har det varit stort manfall. Till sist klarade inte han heller sig från att bli smittad. I söndags kom han hit för han hade feber och ont i halsen. Även en 14-åring kan känna sig liten när febern slår till, och det är inte så kul att ligga hemma alldeles ensam. Då är det bra att mormor är pensionär och kan vara "sjuksyster". Mitt datarum fick agera sjuksal. Det är inte fel med en extrasäng ibland. De två första dagarna sov han mest, men när febern sjönk började han likna sitt gamla vanliga jag.

Rasmus pappa hämtade läxböckerna i skolan. Idag ska de nämligen ha prov i tyska och igår tränade vi på tyska verb. Jag tycker det är jättebra när jag får hjälpa honom med läxan nån gång, för då glömmer jag inte bort allt som tidigare hörde till vardagen. Ja, inte tyska förstås, för det har jag inte pluggat sen jag själv gick i skolan, och det är ganska många år sen. Till min glädje har jag märkt att allt som jag trodde var bortglömt sakta men säkert kryper fram nu igen. Tydligen har jag små kyffen inne i hjärnan där olika saker samlas och som jag sen kan plocka fram när de behövs.

Det skulle vara kul att ta reda på vilka andra talanger som gömmer sig där inne. Med tiden glömmer man bort saker man gjort, men tydligen finns det lite kunnande kvar. Kanske det är som när man lär sig cykla. Även om man inte cyklat på evigheter, så kan man ändå hålla balansen bara man sätter sig på en cykel.

Igår kväll åkte Rasmus hem till Kvidinge igen, för nu är bacillerna borta. Jag hoppas bara att de inte ligger på lur i mitt datarum och ger sig på mig nu. Fast jag brukar inte vara mottaglig för skolbaciller. De första åren jag jobbade var jag nästan ständigt infekterad, men med tiden så blev jag antagligen immun. Numera är mina sjukdagar lätt räknade.

14 kommentarer:

 1. Just den bacill som går nu med förkylning, feber och hosta lär många äldre vara immuna mot och drabbar främst barn och ungdomar. Vi har massor med elever som är sjuka just i den åkomman och den är ganska så långvarig. Hoppas ni slipper smittan!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du klarar dig från förkylningen/influensan som går nu. Jag känner av halsen lite, men hoppas att det är något snabbt övergående. Jag ska ju sola och bada!!!
   Kram, Ingrid

   Radera
  2. Jag räknar med att bacillerna inte vågar ge sig på mig. Du får absolut inte bli sjuk när du är på semester.

   Radera
 2. Bra när man kan agera sjukstuga ... och så bra att du kunde passa på att fräscha upp tyskan :)
  Hoppas du slipper förkylning - jag läste om det som Znogge skriver och det är visst så att det är de unga som drabbas mest.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det tydligen bra att ha några år på nacken.

   Radera
 3. Inget kul att vara sjuk, men vad bra med en mormor som fixar det mesta, även tyskan!

  Hoppas du slipper eländet, för inte har vi pensionärer tid att vara sjuka!? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej definitivt inte. Hur ska vi då hinna med allt vi måste göra?

   Radera
 4. Så skönt för Rasmus att han har er. Hoppas bacillen nu håller sig borta!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl sätta tvärdrag i datarummet.

   Radera
 5. Tur att Rasmus har mormor. En mormor som inte är rädd för smitta.
  Den enda smitta som jag är rädd för så är det maginfluensan.
  Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bäst när man känner sig helt ok och orkar göra allt man vill.

   Radera
 6. Så bra att du kunde hjälpa Rasmus med läxor och hans förkylning !!
  S...Härligt när ungdomarna busar .Dom åt och åt och sa oh!! Så gott!
  Det blev bara en liten köttskiva kvar till mig idag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har mycket kul tillsammans med barn och ungdomar.

   Radera