torsdag 25 januari 2018

VårplaneringRasmus har sovit över här några nätter och då har jag fått den stora äran att skjutsa honom till skolan. När han är i Kvidinge, så åker han skolbuss, men någon sådan kör inte från Björnås. Det har fått bli mormortaxi i stället, och jag tror nästan det är bättre för då kan han åka från dörr till dörr. I vanliga fall ger jag mig inte ut så tidigt på morgonen, men nu har jag haft en beställning till Björnekullaskolan 5 minuter i 8 varje morgon. Skolan börjar 10 över 8 och det tar bara 5 minuter att köra dit.

Bakrutorna på min bil har nån slags solfilm som gör att det är väldigt bekvämt att sitta i baksätet och slippa bli bländad av solen. Däremot så är det svårt att se ut genom dem när jag ska backa ut från infarten på vintermorgnarna. Vi fick monterat en lampa i carporten med sensor, som tänds när jag öppnar ytterdörren eller när jag kommer körande i infarten. Den lyser upp rejält och har varit till stor hjälp. Denna veckan har jag till min glädje märkt att det är nästan helt ljust när vi ger oss av till skolan på morgonen.


Min plan var att när jag lämnat Rasmus skulle jag åka direkt hem och lägga mig en stund igen, men på nåt underligt vis så hinner jag bli jättepigg under bilturen, och då känns det som bortkastad tid att gå och lägga sig. Igår åkte jag iväg och veckohandlade i stället. I en av butikerna såg jag en hel vägg med fröpåsar. Det är lite väl tidigt att börja så än, men att planera går bra. Allt som påminner mig om att våren är i antågande gör att jag blir på gott humör.Vi har inte så mycket rabatter i vår trädgård, så det blir inte så mycket att ändra där. Däremot har vi pratat om att flytta om lite på kryddväxterna. Än så länge är vi inte riktigt på det klara med hur det ska se ut. Vi har lite olika åsikter om det.


18 kommentarer:

 1. Vad bra det låter med mormortaxi. :)
  Vi hade ingen bil i min familj men på 60-talet var det snö och vi kunde åka spark till skolan.
  Ja, nog märks det att det blir ljusare varje dag.
  Trevligt med litet planering inför våren.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åkte också mycket spark när jag var barn. Det var ett trevligt sätt att ta sig fram på vintern.

   Radera
 2. Kommer jag väl upp och ut en sväng så har jag svårt för att gå och lägga mig igen. Då har man vaknat till ordentligt liksom. Skönt att blir körd av mormor kan jag tänka mig.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus har inget emot att sova över här. Då får han skjuts både till och från skolan.

   Radera
 3. Så bra med lampan!
  S..Det blir som man säger upp och ner!
  Kram!.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Altid bra med lite extra ljus och en sensorlampa är toppen.

   Radera
 4. Jag har lagt potatis i äggfack, förgror dem lite. Har tänkt lite på att sätta fröer, men har jorden nere i carporten, så den behöver tina och bli varm innan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så långt har inte jag kommit i mina förberedelser.

   Radera
 5. Så härligt för Rasmus att ha en egen "mormortaxi"
  Och visst är det roligt att börja planera för vår och sommar :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag tittade solen fram en stund, och det var ljuvligt.

   Radera
 6. Nog är det härligt att vårplanera! Jag kikade på mina pelargonior i dag och det är liv i dem ser det ut som, men ännu är det för tidigt att ta fram dem.
  Mormortaxi är väl en alldeles utmärkt inrättning.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårplaneringen brukar vara ganska omfattande i början, men sen brukar jag se lite mer realistiskt på det hela, och tur är väl det.

   Radera
 7. Mormortaxi är ett alldeles utmärkt färdmedel! Skönt när man märker att dagarna blir allt längre - snart kommer solen att vara uppe långt före dig :)
  Trevligt med vårplanering!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag men det är en härlig känsla att var uppe först nån gång.

   Radera
 8. Helt säkert är att ljuset är på kommande. Dagarna har blivit längre och ljuset ljusare på något sätt. Livsandarna vaknar ur sitt vinteride. Här har jag också försett mig med fröpåsar, bläddrar i dem nu och då och tänker framåt. Våren är i antågande åtminstone inom en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag skiner solen här och fåglarna kvittrar. Det kan inte bli bättre.

   Radera
 9. Så härligt för Rasmus att du har möjlighet att skjutsa honom. Så får du extra långa dagar på köpet. För jag förstår att du inte nänns gå och lägga dig igen när du kommer hem. Och så får du ju lite egentid med honom varje dag också - guld värt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att komma upp lite tidigare på morgonen, speciellt när jag inte är tvingad att göra det.

   Radera