måndag 1 januari 2018

2018


GOTT NYTT ÅR!

Av någon underlig anledning känns det som om hela det här året bara susat förbi. Jag tycker alltid att tiden går snabbt, men just i år tycks det ha accelererat rejält. När man är barn är det bara bra, för man vill bli stor så fort som möjligt. Som tonåring finns också vissa åldersgränser man gärna vill nå upp till för att kunna få göra en del saker. Efter att jag fyllt tjugo tror jag nästan att all den där "ålderslängtan försvann". Jag gifte mig, skaffade barn och allt flöt på i lugn takt. Hur länge det varade är jag inte riktigt säker på, men helt plötsligt var jag både mormor och farmor och efter det vete fåglarna vart åren tog vägen.

I och för sig har jag aldrig varit vidare åldersfixerad och inte fasat för att bli ett år äldre eftersom jag aldrig haft någon större koll på min ålder. Det året jag fyller jämna år är helt ok, men när jag de där mellanåren får frågan hur gammal jag är, får jag först tänka efter vilket år jag är född och räkna ut mellanskillnaden till innevarande år. Jag är ändå inte så förvirrad att jag inte vet vilket datum min födelsedag infaller på. Det hade ju varit katastrof! Födelsedagar måste firas rejält, så de får man aldrig glömma bort.

Vi har haft en jättemysig jul med Zoé och Rasmus som huvudpersoner. Julklapparna lades under granen och även om vi inte var så många här så var det en ganska rejäl hög ändå, trots att vi bestämt att det bara var barnbarnen som skulle få julklappar. Göran och jag fick trots det två julklappar vardera. Morfar fick en korsordstidning och en penna för just ändamålet att lösa korsord....en specialpenna. Jag fick en träbricka och ett servettställ i plåt. Det kommer att passa perfekt för sommarens fika ute i trädgården. 

Julafton är ju tomtens stressigaste dag på hela året, så vi trodde inte att han skulle hinna komma till oss denna julen. Rasmus och Zoé tyckte att då kunde de gå upp på lekplatsen ett tag för att fördriva tiden fram till julklappsutdelningen. De klädde fnissande på sig och stegade iväg. Fem minuter senare ringde det på ytterdörren. När Katarina öppnade stod två tomtenissar med röda luvor på trappan. De vikarierade för tomten, sa de, och var hitskickade för att ta hand om utdelningen av klapparna. När nissarna var klara tackade de för sig och försvann och kort därefter kom Zoé och Rasmus tillbaka från lekplatsen. 

Nu är Zoé hemma i Luxemburg igen för hennes skola startar i morgon. Rasmus har en veckas jullov kvar och då kommer han att vara här. Han fick en jättestor kokbok i julklapp, så jag räknar med att inte behöva laga middag en enda dag den här veckan. God fortsättning på det nya året!

19 kommentarer:

 1. Ja, man undrar var åren tar vägen ... fort rusar de förbi i en allt högre hastighet.
  ser att du haft en härlig julhelg med barn och barnbarn - ja i alla fall en del av dem.
  Önskar dig nu ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så mysigt ni har haft det.
  Det är nog många som är avisar på er, en liten Rasmus vill vi också ha.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att ha en egen kock är perfekt.

   Radera
 3. Det låter som en helt perfekt jul tycker jag. Jag önskar dig en riktigt god fortsättning på 2018!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Tack och jag önskar er det samma. Vilken härlig helg ni har haft med nära och kära!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Bra att tomten fick vikarier!
  Jag önskar dig 365 härliga orörda dagar
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Han kan behöva avlastning ibland.

  SvaraRadera
 7. Så härligt att du har fått njuta av delar av familjen!
  Önskar er god fortsättning på året!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma! Julen försvann alldeles för fort.

   Radera
 8. Vilka mysiga tomtar, gott nytt år 2018!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma! Kul med lite yngre tomtar. De skötte sitt jobb perfekt. Den store nissen läste på paketen och den lille delade ut.

   Radera
 9. God fortsättning på nya året 2018! Som antagligen kommer att svepa förbi ännu snabbare än det föregående. Det verkar vara det som gäller numera.
  Jag vill också ha en egen kock!
  Må — och ät! — gott! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma! Jag ska njuta hela veckan av att inte behöva laga middag.

   Radera
 10. Ja det där med åren som bara rusar på är märkligt och jag kommer ofta på mig med att vilja bromsa lite.
  Så roligt att läsa om er julafton och smånissarna.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Roligt med vikarierande tomtenissar. Härligt att få fira jul med barnbarnen, för mig var det första gången på många år eftersom jag alltid spelat i kyrkan under julen förr om åren. Men nu har jag definitivt slutat jobba på julen, jag tycker att jag har rätt till det vid min ålder.
  Jag önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Kram från Ingrid som läst igen alla dina fantastiska luckinlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma! Nog är vi värda lite ledighet efter att ha jobbat i många år.

   Radera