onsdag 17 januari 2018

Hobbyrum

När jag tittade genom reklambladen som vi fick i postlådan igår, så la jag märke till att det var nersatt pris på de flesta vinterleksaker som pulkor, åkmadrasser och liknande. Det kan nog vara svårt att få sånt sålt ändå här nere i södra Sverige för antalet gånger de här sakerna kan användas under vintersäsongen går nästan att räkna på ena handens fingrar. I förrgår natt kom det faktiskt en hel del snö och på morgonen så låg den kvar. Kors i taket! Oftast blir det så att snöfallet övergår direkt i regn och så är den sagan all.


Det blåste rejält hela måndagen och det kändes som det var minst 10 minusgrader, men termometern visade bara -1. Jag höll mig inomhus och sysslade med lite behagligare saker än att frysa. Efter julens pysslande med barnbarnen behövdes en städning bland hobbymaterialet. Det är jättebra när Zoé kommer och letar bland grejerna, för hon hittar så mycket hon vill ta med hem. Jag skickar gärna så mycket som möjligt med henne så det blir lite rotation bland pinalerna. Meningen är ju att allt ska användas och helst ta slut någon gång....men det lär dröja. Hon hittade många bra-att-ha-grejer som hon samlade i ett hörn för att ta med när hon flög tillbaka till Luxemburg. Hennes mamma kanske inte tyckte allt var lika bra-att-ha för jag hittade lite saker som hade "glömts" när de rest hem. Ingen fara....jag åker snart ner och då kan jag ta det med. Lite påminner det om när Rasmus var mindre, för han gjorde likadant. Nu botaniserar han gärna inne i morfars snickarrum också.


Det är  veklingen en stor fördel att ha ett hobbyrum i källaren. Här kan både jag och barnbarnen dra fram så mycket vi vill och sysselsätta oss med så länge vi tycker det är kul. Sen går vi upp på ovanvåningen...utan att plocka undan efter oss. Ärligt talat så är det inte lika kul som att pyssla. Jo, om jag får göra det själv i lugn och ro. Då kan jag lägga det precis där det ska vara så jag vet sen när någon frågar efter någonting.


Just nu är jag fullt upptagen med att rita av mönster till barnkläder. På biblioteket finns många mönstertidningar att låna. Jag fick en benställning som går att höja och sänka och Göran satte en skiva på den. Bättre mönsterritarbord har jag aldrig haft. Nu höjer jag det till precis den höjd som är bekväm för mig att stå och rita. Tidigare halvlåg jag över det bord jag hade och efter ett tag värkte ryggen så det var omöjligt att fortsätta. Allt som underlättar ens arbete är bra.

26 kommentarer:

 1. Här har inte snöat alls så jag förstår att man rear ut. Så praktiskt med ett hobbyrum i källaren. Bara kunna dra fram hur mycket man vill...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blev jag nyfiken, vad ska du nu sy för något fint.
   Vi hade också råkallt och blåst i måndags, men nu njuter jag av snön.
   Kram

   Radera
  2. Znogge: Det är väldigt skönt att bara kunna lämna röran i källaren och slippa plocka undan efter varje gång.

   Radera
  3. Lisa: Jag ska sy lite olika saker till Zoé och Hanna, tänkte jag. Barnkläder är alltid roligt att sy.

   Radera
 2. Det där hobbyrummet saknar jag, fastän jag egentligen har ett uppe på vinden. Men den här årstiden kostar det extra att värma upp och så vill jag gärna vara i närheten av övriga familjen (Uffe). Jag känner mig lite isolerad rent ut sagt. Så det blir en sak nu och då som kommer neråt och så blir det lite därefter vad gäller städningen. Nå. petitesser är det också. Jag känner väl igen mig på din beskrivning av barnbarnen som tar hem saker och som mamman "glömmer". Men W. brukar inte glömma så mormor får ta med sig nästa gång hon gör besök.
  Det är viktigt att ha en bra sittställning när man arbetar. Tur att du har en händig Göran!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt hobbyrum fungerar perfekt nu både för mig och barnbarnen.

   Radera
 3. Suveränt hobbyrum du har! Förstår att du är duktig på allt slags handarbete. Något sådant skulle jag önska att jag hade också, men i så fall fyllt med garner och fotoartiklar. (Jag har kartoger med foton sedan långt tillbaks, som jag har tänkt scanna av och organisera...Undrar just när jag tar itu med det?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller foton är jag också långt efter med sorteringen. Det är oftast sådant man skjuter på framtiden.

   Radera
 4. Vilket underbart hobbyrum du har! Det måste vara en dröm med ett sånt ställe :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan det rum jag gillar mest i huset.

   Radera
 5. Så mysigt det låter att kunna plocka och leta ibland en mängd hobbygrejer och sedan välja det man vill ha. Förstår att du är snäll och tar med dig det som hon "glömde".
  Hobbyrum, det vore något att ha det, plocka och ha skoj och sedan gå. Perfekt!
  Jo, jag förstår att det måste städas ibland, men kanske inte direkt.
  Jag hade, på mitt arbete, för länge sedan, ett bord som var höj och sänkbar, det var helt suveränt. Lätt annars vid kontorsjobb att man sitter för mycket.
  Trevlig dag.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här bordet är perfekt både när jag står och ritar mönster och när jag vill sitta ner och pyssla med något annat.

   Radera
 6. Det är nog läge för rea här också, för den här snön som kom igår och fortsätter i dag lär nog inte bli långvarig.
  Jag minns när vi köpte skidor till Eva och Bosse nån gång i slutet på 60-talet. Den ena vintern efter den andra blev snöfattig och till slut var skidorna urvuxna.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera är det inte ens lönt att fundera på några vintersaker. När jag var barn hade jag en spark. Det finns knappast att få tag på här nu. Det blir säkert likadant med skidor också så småningom. Tur att det finns isbanor så skridskorna får finnas kvar.

   Radera
 7. Trevligt med ett eget hobbyrum ... och så kul att Zoé också verkar gilla att pyssla!
  Vi fick lite snö igår och lite mer idag, men inte så mycket att det är värt besväret att skotta.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lilla som föll här är redan borta med vinden.

   Radera
 8. Smart och duktig man du har!!
  S....Den mannen var inte så smart!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Billigt och bra med en snickare i huset.

   Radera
 9. Bra knep för att hålla din rygg på gott humör. Idealiskt att ha en sådan här kreativ avdelning på "undre plan". Låter toppen att bara sluta och slippa städa upp. Vad bra att du ska dit snart och kan ta med det som "glömts".
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt hobbyrum är väl använt och väldigt populärt bland barnbarnen. Zoé fyller år nästa månad, och då är vi bjudna på kalas.

   Radera
 10. Du verkar alltid vara så pysslig och praktiskt lagd. Kul och bra :-)

  Ni verkar hålla ihop, du o barnbarnet mot mamman. Nog har vi prylar som vi inte saknar om de byter till ett annat hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mycket som jag gärna delar med mig av.

   Radera
 11. Ditt hobbyrum är mångas drömrum! :D

  SvaraRadera
 12. Svar
  1. Ett hobbyrum är en lisa för själen.

   Radera