onsdag 3 januari 2018

Nya planer på det nya året


Även om jag är ledig i stort sett varje dag, så känner jag mig ändå lite extra ledig när det är helg. Eftersom det då är fler som inte måste gå till sitt arbete finns möjligheten att träffas lite oftare utan att tänka på att man måste upp tidigt morgonen därpå. Jag har verkligen inte gått upp tidigt under julhelgen. Tonåringen Rasmus har inget emot sovmorgnar och t.o.m. Zoé  har sovit lite längre vissa dagar. Ibland behövs det sådana slappedagar. Det är nyttigt för alla åldrar, inbillar jag mig.

Inför ett nytt år har de flesta oftast stora planer och förhoppningar. Det borde man egentligen ha alltid. Bara för att det bestämts att det nya året ska starta just den första januari, så är det ändå precis som vilken annan dag som helst. Att planera och önska sig saker går lika bra alltid. Jag läste om olika nyårslöften. Det bästa jag nånsin hört var det om att varje månad på året göra något som man aldrig gjort förut. Så spännande det låter! Det löftet tror jag faktiskt att jag kopierar. Jag är övertygad om att det måste finnas tusentals saker som jag aldrig testat.


Just nu kan jag dock inte komma på något. Så är det alltid...idéerna kommer inte på beställning. De brukar infinna sig när man minst anar det...ungefär som en blixt från en klar himmel. Jag tror jag sätter mig i TV-soffan och funderar och funderar och väntar på blixtnedslaget.

16 kommentarer:

 1. Låter som ett spännande nyårslöfte ... men jag gör nog som vanligt och avger inga löften, men det ska bli spännande och se hur det går för dig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar net så svårt att hålla det här löftet. I så fall är det första gången jag lyckas.

   Radera
 2. Hoppeligen så slår blixten ner med en riktigt trevlig överraskning för din del! Nyårslöften har jag aldrig varit bra på, åtminstone inte på att hålla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte det verkade som ett löfte jag möjligtvis skulle kunna hålla. Det fodras ingen större självdisciplin för det, och det passar mig utmärkt.

   Radera
 3. Det verkar som ett bra löfte att kopiera :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behöver bara komma på 12 saker jag inte gjort nån gång tidigare. Det kan väl inte vara så svårt, hoppas jag.

   Radera
 4. Det är inte så lätt att komma på tolv saker som man inte har gjort. Eftersom man inte har gjort det tidigare, så är det nog grejer som man inte vill göra.
  Men jag ska fortsätta att följa dig, så får vi se vad du hittar på.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än har jag inte kommit på något, men jag är förhoppningsfull att idéerna bara ramlar in så småningom.

   Radera
 5. Jag hade förr som ambition att laga en ny maträtt varje vecka vilket kanske känns lite lamt i så här stora sammanhang ;-) I dag ska vi ha vildsvinsytterfilé och läste att det kan förekomma metall i köttet. Det sista jag vill göra är att bita av en tand i dag ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken utmärkt idé! Jag kan kanske låna den en månad? Usch, nej! Tänderna vill man ha hela så länge det går.

   Radera
 6. Visst borde man utmana sig själv lite mer än man gör och inte vara så bekväm av sig. Det där att göra något nytt varje månad låter som en riktigt intressant utmaning. Jag tror att jag också får ta och sätta mig ner och tänka efter vad jag i så fall skulle hitta på.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde det skulle vara väldigt enkelt, men än har jag inte kommit på nåt kul. Det får inte bara vara nåt nytt utan gärna nåt som jag vill göra och inte bara för att klarar av en del av löftet.

   Radera
 7. Hej, jag har en kompis som anammat ungefär det löftet, dvs. hon gör saker tvärtom mot vad hon brukar! I fel ordning mot hur rutinen är eller gör någon annan knorr på saker. Det är nog inte så svårt ska du se. Jag har blivit en rutinmänniska, det tar två timmar från uppstigning till frukost och de två timmarna ägnar jag åt nyheter på diverse medier på datorn. Allt från finska, svenska nyheter, sen på engelska för språkets skull, sen mail och blogg osv. puh. Där finns mycket man kunde ändra på...God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så ser min morgon nästan också ut. Det blir många timmar först med tidningen och sen vid datorn....ett perfekt sätt att börja dagen på, tycker jag. Det finns mycket jag inte gjort, men en del saker skulle jag aldrig våga göra så de är helt uteslutna....som fallskärmshoppning t.ex.

   Radera
 8. Bra idé. Bowling, kanske skuule vara kul att prova på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag provat några gånger och det var kul, men ganska svårt....om man ville att klotet skulle hålla sig på banan...annars var det lätt.

   Radera