tisdag 23 januari 2018

VardagsbekymmerBlogger strular lite med jämna mellanrum. För tillfället är det svarsrutorna som retas med mig. Efter varje kommentar står det Svara Radera. Jag brukar aldrig få några trista kommentarer nu så Radera-knappen används inte. Däremot klickar jag alltid på Svara för jag tycker det är så bekvämt att kunna skriva ett svar direkt efter kommentaren. De senaste dagarna har jag klickat och klickat. Ibland fungerar det och ibland inte. Jag testade med min iPad för jag tänkte att det kanske var min nya dator som fått fnatt, men resultatet blev det samma. Alltså är det Blogger som är problemet. Om det nu alltid måste var något som strular så är detta ett ministrul, som jag kan stå ut med. Förhoppningsvis ändras det snart tillbaka till som det var tidigare.


Sådana här småsaker kan få mig ordentligt irriterad. Jag har mycket mer tålamod med människor....och i synnerhet barn....än vad jag har med maskiner och andra döda ting. En sak som man betalat för att den ska fungera ska göra så också, såvida den inte är gammal och utsliten. Ibland kan det klart hända att det är jag som är problemet, även om jag inte gärna tror det först. 


Som igår t.ex när jag hade bestämt mig för att baka en sats brytbullar. Vi skulle ha tacogratäng till middag och då är det gott med något lite tilltugg. Jag plockade fram receptet och läste att jag skulle använda fingervarm mjölk. Fram med en liten kastrull, i med mjölk och sen var det bara att sätta på spisen. Det var inte så bara det. Plattan blev inte varm. Jag testade med de andra knapparna på spisen, men den förblev kall som ett kylskåp. En propp hade gått i köket kvällen innan, så jag trodde att det kanske var något liknande nu, men allting annat fungerade. När Göran tittade på spisen, såg han att det var en knapp som stod på OFF. Det var den knappen som reglerar ugnsvärmen. Jag hade kanske råkat stöta till den tidigare, för när Göran satte den på 0 så fungerade alla plattorna igen. Han klarar av spisen mycket bättre än vad jag gör, så jag tror att han får ta hand om matlagningen i fortsättningen. 

20 kommentarer:

 1. Det har faktiskt varit svårt att kommentera också. Man har fått klicka och klicka flera gånger innan det till slut har fungerat. Nu verkar det dog bättre!

  Kram och god morgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också problem med att kunna kommentera hos en del. Väldigt irriterande.

   Radera
 2. Visst är det irriterande när sådant som “skall" fungera, inte fungerar.
  Det är som med den nya browsern Firefox som skulle vara mycket snabbare än den tidigare versionen. Det är den inte utan låser sig och många har haft just det problemet.
  I-landsproblem givetvis.
  Vad bra att Göran kunde fixa spisen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är I-landsproblem, givetvis, men så tänker man inte i irritationens hetta.

   Radera
 3. Småsaker kan vara nog så irriterande! Bra att Göran visste vad som var felet med spisen :) De där brytbullarna ser goda ut!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var jättegoda och enkla att baka.

   Radera
 4. Jag undrar också varför det, för det mesta, kommer två stycken likadana kommentarer när du kommenterar hos mig. Det gör ju ingenting förstås, kommentarer är trevligt att få. Men det känns lite onödigt, så jag raderar den ena...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar väldigt skumt. Förvirrad är jag ibland, men jag brukar inte skriva samma sak två gånger.

   Radera
 5. Jag har märkt att många har haft och kanske fortfarande har problem med blogger. Själv blev jag utkastad för en liten stund sedan och måste skapa ett nytt lösenord innan jag fick komma in i värmen igen. Nå, nu är det gjort och jag har antecknat koden så jag vet själv hur jag ska ta mig in om jag blir utkastad igen. De har tydligen problem i huvudkontoret. Det finns så många märkliga illviljor i världen som vill kapa både det ena och det andra i Internetvärlden så jag kan tänka mig att de fajtas med detta hela tiden och så blir vi drabbade på ett eller annat sätt. Irriterande är det, absolut.
  Så skönt att det ordnade sig med spisen. Sånt där har jag lyckats med också...ibland klarar man av mera än man tror. Stänger av saker utan att veta om det, menar jag.
  Bullarna ser väldigt goda ut. Tacogratäng låter spännande. Det är något jag aldrig har tillrett och nu måste jag googla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ändå tryggt och veta att det är från huvudkontoret det strular. Det är alltså inte jag som är problemet den här gången. Bullarna är jättegoda och går bra att frysa.

   Radera
 6. Set slrular för mig också med bloggen. Då jag skrivit en kommentar och klickar på skicka, så skickas det inte. Kan sitta en lång stund innan det går iväg.
  Therese låser ofta spisens knappar, och det tar en lång stund innan det kopplar för mig att fatta att den är låst.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har samma strul att det åtar evigheter innan kommentaren går iväg...om den ens gör det. jag har barnlås på min spis, men det var inte det som var felet denna gången.

   Radera
 7. Det har varit svårt att få iväg kommentarerna nu ett tag. Man har fått klicka flera gånger på "skicka knappen", så ibland har jag tänkt att du kanske har fått samma kommentar tio gånger när den väl har kommit iväg....men då vet du varför i så fall :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helknäppt! Jag är ändå glad att alla är så energiska och inte ger sig utan ändå kommenterar.

   Radera
 8. Hej Pantertanten! Long time, ...
  Datorstrul är en finne i röven, tv-strul är en hel flock.

  SvaraRadera
 9. Visst är det irriterande när tekniken strular, jag hade härom dagen problem då jag inte kom in på min sida. Det visade sig vara en app som för statistik över besökare som var avstängd och därför kunde inte sidan öppnas. Några timmar senare var det igång igen men jag blir alldeles kviddrig när något inte funkar. Jag har funderat på att lägga in svar till kommentarer hos mig. Men ser jag till hur jag själv agerar så går jag inte tillbaka till vänners gamla inlägg för att eventuellt hitta ett svar där. Jag går in nästa gång när oftast redan ett nytt inlägg ligger där och då missar jag iaf svaret. Sen kan man avisera på mail att man svarat på en kommentar men jag tycker det verkar lite mständigt o tidskrävande..så jag velar och kan inte bestämma mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett tag sen min blogg strulade sist, så det var väl tid för det igen, antar jag. Det brukar komma med jämna mellanrum.

   Radera
 10. Vilket strul du har haft!
  Jag hoppas att det fungerar i fortsättningen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sånt här är så onödigt irriterande.

   Radera