fredag 26 januari 2018

Något att se fram emotIgår sken solen en liten stund på eftermiddagen och jag riktigt kände hur livsandarna började röra på sig. Jag fick en sån överskottsenergi att jag gav mig på att putsa fönster. Idag ska det alltså bli regn. I annat fall stämmer det inte med hur verkligheten alltid sett ut annars. Fönsterputsning=regn. Visserligen har meterologerna inte sagt något om det, men det är så sällan de har rätt.


Även om det skulle bli spöregn idag, så kan jag stå ut med det också. Nu är nämligen biljetterna från Dallas till Köpenhamn bokade. Peter och hans familj kommer hit till påsk och stannar nästan två veckor. Vi får besök från Luxemburg samtidigt och naturligtvis även från Kvidinge. Det blir första gången som alla fyra kusinerna träffas samtidigt.


Sist jag träffade Hanna var när hon döptes och då var hon bara tre månader gammal. Nu fyller hon snart ett år och till påsk räknar jag med att hon spatserar runt här i huset. Än så länge vågar hon inte släppa taget riktigt. Det är stor åldersskillnad mellan den yngsta och den äldsta kusinen...hela 14 år. Mellankusinerna ska fylla 6 i år.


Det blir mycket hämtande och lämnande på Kastrup för vår del, och jag är tacksam att Öresundsbron byggdes. Det tar lite mer än fem kvart för oss att köra till flygplatsen. Den där lilla dosan jag sätter fast på vindrutan gör att det piper till och sen öppnas bommarna till betalstationen och vi kan köra vidare över bron utan några extra väntetider. Flygterminalen känns riktigt hemtam numera. Givetvis är det trevligare att åka dit för att hämta än att lämna resenärer.

24 kommentarer:

 1. Å så mysigt att få hem alla. Förstår att du längtar.
  Jag har bestämt att jag ska anlita fönsterputsare i vår.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli kul att träffas alla samtidigt igen.

   Radera
 2. Vilket härligt besök ni har att se fram emot! Visst är det otroligt smidigt med bron och bizzen!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brobizzen underlättar mycket och blir betydligt billigare med.

   Radera
 3. Härligt att ha en sammankomst av hela familjen att se fram emot och tänk så fort tiden går. Jag tror kusinerna kommer att trivas tillsammans!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också de kommer att ha mycket kul tillsammans.

   Radera
 4. Så härligt det låter att få träffas alla på en gång. Det måste verkligen vara skönt att den där bron finns!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att köra över bron förkortar restiden enormt, och man slipper passa några tider.

   Radera
 5. Jag gissar på att det är din make som tillverkat den där dosan som piper till. ;)
  Det hade varit sorgligt om det var tvärtom. Avsked kan vara tuffa och känslosamma. Förstår att alla, små som stora, ser fram emot just denna påsk med glädje. Stor kusin kommer att ta hand om liten kusin o.s.v.
  Fusk. Fick du ha solen för dig själv igår. Då vill jag låna den till helgen.
  Helgkram Bosse Lidén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag önskar att Göran hade tillverkat den, för då kunds han ha fixat så avgiften som dras sätts in på mitt konto igen. Jag gissar att du har solen idag, för den är inte här.

   Radera
 6. Åh, så roligt att alla kommer samtidigt! Förstår att du längtar :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ingen sol här igår!!
  Så spännande att du ska få träffa det yngsta barnbarnet!
  S...Jag tog det så lugnt med dansen .
  Ha bara lite hosta kvar!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte träffat henne sen i maj i fjor, så det är snart ett år.

   Radera
 8. Kanske jag borde putsa fönster så att vi får litet mer regn. :)
  Folk här putsar i stort sett aldrig fönster, pga hur fönstren är konstruerade, och jag är faktiskt likadan numera. Putsade alltid fönster i Sverige.
  Låter trevligt med besök från olika delar av världen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag putsar bara fönster när jag känner att det är absolut nödvändigt...alltså ingen favoritsyssla.

   Radera
 9. jag får väl säga till maken att dags att tvätta fönstren ❤️

  SvaraRadera
 10. Jag gläds med dig Gunnel! Så mycket härligt och underbart du har att se framemot med barn och barnbarn. Ljuvligt!
  Hur du nu än putsade fönster igår så fick du nog regnet att regna någon annanstans än här. Här har vi strålande solsken och ett jättefint väder.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det regnade faktiskt inte här heller igår och när nu solen skiner som om det var vår idag, så undrar jag ifall trenden har vänt. Fönsterputsning är kanske lika med sol hädanefter?

   Radera
 11. Herregud vilken logistik! Att få allt att klaffa för att så många om möjligt ska kunna träffas, det är inte lätt! Jag har barn i Falun, barnbarn i Stockholm, och då pratar vi inte mer än 40 mil, ändå ses vi inte mer än kanske två gånger per år! Tror ni är betydligt duktigare resenärer. Härligt, jag blir glad av att förstå att ni prioriterar att träffas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite pusslande hit och dit, men det är så kul när det går att ordna gemensamma träffar. Idag är det så enkelt att resa och hålla kontakt även om man inte bor nära.

   Radera
 12. Underbart att alla barn och barnbarn kan vara på plats samtidigt. Är det någon speciell högtidsdag i familjen månne? :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det enda som ska firas förutom att vi träffas alla är att det är påsk.

   Radera