onsdag 24 januari 2018

Robotliknande


Vissa dagar känner jag mig som en robot. Jag gör saker och ting utan att tänka nästan som om jag var förprogrammerad. Det är naturligtvis de gamla vanliga hushållssysslorna jag tänker på då.... bädda, diska, städa och laga mat. Eftersom jag inte behöver anstränga mig så mycket med att klura ut hur jag ska utföra de här sysslorna, så har jag gott om tid att tänka på annat. I regel får jag mina bästa idéer när jag står och stryker, så egentligen borde jag göra det lite oftare. Kan det vara ångan från strykjärnet som värmer upp tankekontoret lite extra? Då borde ju sommaren vara en perfekt årstid för att komma på nya idéer.

Det ligger nog lite sanning i det, för när det är varmt och skönt utomhus blir åtminstone jag mycket piggare och på bättre humör. Automatiskt blir det då att jag vill göra så mycket. Resor och utflykter planeras in och kameran får jobba på övertid. Jag har varit väldigt dålig på att fotografera senaste tiden. Ibland har jag tagit kameran med mig ut, men fantasin har inte följt med, så i regel kommer jag hem utan att ha tagit en enda bild.

Jag känner att jag måste bli bättre på att upptäcka de små sakerna i omgivningen. Vissa perioder blir det lite för mycket av negativa saker som drar ner både energi och humör. Om två veckor har jag i varje fall planerat in ett besök på en Hobbymässa i Köpenhamn och i samma månad åker jag även till Luxemburg. Februari ser ut att bli en trevlig månad.

24 kommentarer:

 1. Det är lätt att man blir litet “robotartad" i vardagen.
  Att ha ett jobb som man är på 8 timmar/dag är också att vara en robot tycker jag.
  Vore härligt om man kunde bara göra sådant man vill. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är i den situationen att jag bestämmer över min egen tid....till en viss gräns. En dal saker kommer man aldrig ifrån.

   Radera
 2. Mycket i vardagen går på rutin vilket delvis är befriande. Jag har också varit dålig på att fotografera den senaste tiden. Blir oftast bara någon bild med mobilen och systemkameran blir liggande hemma. Två trevligheter har du verkligen inplanerade i februari!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att ha något att längta till.

   Radera
 3. Få se om jag ska lyckas med att skriva den här kommentaren färdig innan jag kastas ut i cyberrymden. Det hände just och datorn stängdes av och gick igång igen. Fattar ingenting men nu tycks allt fungera igen. En robot av något slag fixar saker åt mig, oförklarligt.
  Ja, nog är man en vardagsrobot alltid. Ibland vet jag inte ens om jag har gjort det jag ska göra, bara för att det liksom har blivit gjort av sig självt. Du har trevliga saker att se framemot, hobbymässan låter väldigt intressant. Hoppas du skriver om den senare för utom om lilla Zoé.
  Märkligt nog så har vi snart februari. Vart tar tiden vägen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. December försvann i ett huj, men det brukar bli så inför julförberedelserna, så det är ganska naturligt. Januari däremot tycker jag alltid förr verkade vara en lång månad. Man hinner då inte ha långtråkigt så snabbt som tiden går.

   Radera
 4. Godmorgon!
  Det är mycket med vardagliga bekymmer!
  Du har så rätt en spegel i kroppsstorlek och självkritik är bra!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är mycket rogivande att stryka. Fast värken hindrar mig en hel del. Då står man verkligen och tänker, rensar hjärnan.
  Allt blir mycket lättare då solen skiner.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite solsken gör mycket för att man ska må bra.

   Radera
 6. Jag gillar också att stryka. Men visst är det mycket lättare att få inspiration när solen skiner och det är varmt ute :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljuset och värmen gör att allt känns enklare.

   Radera
 7. Jag har också haft en period nu är det inte varit speciellt roligt att ta foton. Det känns som om alla foto är tagna och ögat lyckas inte upptäcka något nytt och spännande i omgivningen.
  Februari kommer dock att bjuda på många nya motiv, så den månaden ser jag fram emot.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att du kommer att hitta många trevliga motiv. Hoppas du visar dem sen.

   Radera
 8. Så är det nog för de flesta - det går upp och ner med inspirationen. Du har en trevlig februari att se fram emot med både Hobbymässa och resa till Luxemburg inbokat.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nästa månad bör jag kunna hitta en del att dokumentera.

   Radera
 9. Själv får jag den bästa inspirationen och de bästa idéerna när jag går i skogen. På vintern åker jag ju längdskidor... men då arbetar inte huvudet alls. Det är konstigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjärnan gillar kanske inte kyla.

   Radera
  2. Fast hjärnen är varm på mina skidturer. Liksom övriga kroppen :)

   Radera
  3. Min hjärna hade nog blivit överhettad bara genom att försöka hålla styr på skidor och stavar. Jag kan inte åka skidor.

   Radera
 10. För mig är inte vädret eller årstiden av någon större betydelse. Jag är nog mer än inomhuskatt än en utomhusdito. Håller med dig om att tankarna flödar när man står och stryker. Jag är tacksam över att Kent lagar mat - de andra vardagsbestyren är ju inte dagligt förekommande. Åtminstone inte städningen. Ingen dag är den andra lik heller. Idag har jag suttit och läst en bok nästan hela dagen t.ex. Helt underbart att man kan göra det om man har lust. Däremot håller jag med dig om att jag ibland kände mig som en robot när jag jobbade.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att själv få bestämma om och vad man ska göra.

   Radera
 11. Så trevligt, du har roligheter på gång, det är skoj.
  Jag känner lite som du vid de vanliga hushållsgöromålen, utom då matlagningen, den går verkligen inte på rutin utan där måste det tänkas och det händer en massa tokigheter. Jag är ingen fena på att stå vid spisen och laga mat.
  Men, däremot vid strykbrädan, där mår jag bra, tycker om att stryka, tycker om värmen och lugnet. Kanske har du rätt angående värmen, har aldrig tänkt i dom banorna.
  Förr, då jag orkade, var skogspromenader också en så´n stund då fantasin och tankarna kunde jobba.
  Trevlig kväll.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skogspromenader är avkopplande och kan också få fantasin igång. Hoppas det blir mer av det nu när vädret blir varmare.

   Radera