fredag 19 januari 2018

Ett brev betyder så mycket

Postlådan fylls knappast med handskrivna brev längre. Jag kan sakna den tiden då jag hade så många brevvänner från alla håll i världen. Det damp nästan dagligen ner ett brev från någon utländsk adress. Med datorns intåg övergick det till mail, och det är i och för sig också kul, men det blir aldrig riktigt samma känsla ändå. Jag får fortfarande brev i lådan, men det är av ett annat slag. Fönsterkuverten är inga särskilt välkomna brev. De innehåller uteslutande räkningar, kallelse till någon undersökning eller nåt reklamtjafs. Så speciellt färggranna är de inte heller.......om man inte räknar det ORANGE kuvertet. Hur kan ett brev med en sån vacker färg innehålla så trista nyheter?


Men nu har förhoppningvis trenden vänt. Igår låg det ett fyrkantigt cerise brev i lådan. Jag sprättade förväntansfullt upp det och plockade fram den här söta bilden.


När jag vände på den, såg jag att det var en inbjudan till ett party.

Zoé fyller 6 år nästa månad, och ska ha kalas för sina kompisar den helgen hon fyller år. Göran och jag åker ner lite senare. Hon var väldigt noga med att skicka en inbjudan till Rasmus också. När vi bokade våra resor bokade vi även till Rasmus, men det visste inte Zoé. Det skulle bli en överraskning. I och med att hon skickade en inbjudan räknade hon klart med att han kunde inte tacka nej. Fester kan det aldrig bli för många av. Jag ser fram emot ett Poppy-party. Tidsangivelsen på inbjudan var: Hela helgen, och det känns alltid som fest när vi träffas. 

22 kommentarer:

 1. Vilken trevlig inbjudan för visst är det något speciellt med handskrivna brev. I går fick jag ett från vårt fadderbarn i Mali min tack och lov var det översatt till engelska också ;-)

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir så glad när det dyker upp ett "riktigt" brev.

   Radera
 2. Klart du blir glad av ett så vackert brev ... rätt färg är det ju också! En trevlig inbjudan - och så kul att Pontus kan följa med.
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är roligt med brev i lådan, absolut, i all synnerhet sådana med inbjudningar till. Roligt att ni reser till Zoé tillsammans med Rasmus. Må ni ha en fin helg längre fram allihopa!

  SvaraRadera
 4. Så mysigt, kul att Rasmus också ska åka med.
  Inbjudan till kalas kommer också i brevlådan, då de kommer så tänker jag, -vem ska nu ha kalas, med iver öppnar jag då brevet.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid roligt att bli bjuden på kalas.

   Radera
 5. Vilken underbar inbjudan :)
  Och vad roligt att även Rasmus ska följa med!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli så kul att åka dit igen.

   Radera
 6. Svar
  1. Det blir några turer till Luxemburg varje år.

   Radera
 7. Härligt med en så´n finfin inbjudan. Förstår att du ser fram emot den helgen. Fest är trevligt och hos barn och barnbarn känns det ju extra speciellt.
  Det är så sällan jag får brev nu, men däremot kort, vykort med en hälsning, det är trevligt som omväxling till mail.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vykort är också kul att få. Det är oftast så fina motiv på dem.

   Radera
 8. Härlig inbjudan!!
  S..Fotvård är härligt att få Man känner sig så lyxig!
  Ha en bra fortsättning på dagen!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana brev är alltid välkomna i postlådan.

   Radera
 9. Härligt att få inbjudan till party! Bara att glädjas åt att vuxna får vara med. Snart kommer väl tiden då det ska vara föräldra- och vuxenfritt!
  Visst är det något speciellt med handskrivna brev. Men hur är det med skrivstil - lärs väl inte ut i skolan numera? Texta tar ju sån tid. Förstår att de yngre använder datorn. Och så tar det ju tid med leveranser också. Om breven ens kommer fram....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr går det inte att lita på att posten kommer fram som man kunde förr. Lite väl dyrt också i jämförelse med mail.

   Radera
 10. Vilket fint inbjudningskort, hur skulle man kunna neka? Jag är riktigt sur på hur Postnord beter sig, sämre service, sämre leveranstider men chockhöjning på portot. Hur kan det plötsligt kosta 21 kronor för ett brev till Finland! Inte uppmuntras man att skicka post inte...o jag som gick med i Postcrossing och ska skicka kort runtom i världen...suck
  Ha en fortsatt trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det uppmuntrar inte direkt till nån brevskrivning med så dyrt porto.

   Radera
 11. Det var ju ett väldans trevligt brev som dumpit ner i brevlådan. En festlig inbjudan sitter extra bra i murriga vintertider. Kul med Rasmus som ressällskap och födelsedagsfirare.
  Med PostNords avgifter och osäkra leveranser så är det snart dags att själv leverera sina försändelser.
  Fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är man säker på att de kommer fram också.

   Radera