söndag 18 mars 2012

Virrig GPS-dam


Idag känner jag mig lite "dagen efter"; alltså dagen efter Symässan. Fötterna värker och jag har träningsvärk i hela kroppen. Att stå eller gå så många timmar i sträck, som vi gjorde igår, är inget jag sysslar med dagligen. Ulrika och jag ställde kosan mot Malmö igår förmiddag. Målet var Symässan givetvis. Jag kopplade in min GPS i bilen, för jag kan inte skryta med att jag har nåt bra lokalsinne. Ska jag vara helt ärlig så har jag inte tillstymmelse till lokalsinne alls. Då känns det tryggt att ha Ulrika med i bilen. Först och främst så har hon ärvt sin pappas superlokalsinne och sen kan hon tänka logiskt och memorera var man har kört.

Att ta sig till Malmö är ingen större konst. Det är när man kommer in i själva stan som det besvärliga börjar. Då brukar jag ändå fixa det med hjälp av GPS, men igår vet jag inte vad som hände. Skärmen visade en körväg och "damen i lådan" föreslog nåt helt annat.  Enligt henne skulle vi köra in i en rondell. Det syntes ingen rondell så långt ögat nådde. Vi lyckades ändå ta oss till mässan tack vare Ulrika. Jag har full förståelse för att man inte alltid kan parkera precis framför ingången, men jag förstår inte varför parkeringen ska befinna sig nästan på motsatta sidan stan. Parkeringsplatser var det gott om och vi tågade iväg till automaten för att betala. Jag hade ingen växel, men tänkte att det går säkert lika bra att betala med kort. Det stod på automaten att det gick bra med Visa-kort. Det gjorde det inte alls! Vi var flera stycken som försökte utan att lyckas. Då kom till slut två killar som jag frågade ifall de kunde växla, och de kunde hjälpa till med en del. Den ene av dem gav mig 13 kr och ville inte ha nåt tillbaks. Tänk, vad glad man blir av att stöta på sådana människor!

När vi kom fram till Mässhallen var det låååååång kö. Det visade sig dock att den delade på sig. Ena kön (som var väldigt kort) var för de som betalade kontant och den andra var för kortbetalare.  Lyckligtvis hade vi kontanter med oss, så vi kände oss nästan som VIPare när de vinkas in till innekrogarna förbi alla andra i kön. Ingen oäven känsla alls. Att besöka en mässa av det här slaget är så nära man kan komma himmelriket på jorden. Att vara omgiven av montrar fyllda med garn, tyg och allehanda hobbymaterial är rena terapin för en stressad själ. Vi fyndade en hel del och samlade på oss massor av nya tips och adresser till butiker som vi gillade.

Mot slutet på eftermiddagen kände vi oss nöjda och kände att det fanns inte plats för mer information i våra hjärnor, så vi drog oss mot bilen för hemfärd. Nu hade GPS-damen ballat ur totalt. När jag startade bilen kom det först upp en Europakarta och sen visades bara en bil på en väg med vatten på båda sidor. Jag skulle väl inte köra Öresundsbron för att komma hem? Jag tänkte att jag kör samma väg vi kom hit till parkeringen, så sansar hon sig nog. Där tänkte jag fel. När jag kom fram till korsningen och skulle svänga åt vänster så opponerade hon sig direkt. -"Gör om rutt!" hördes det från skärmen. Jag visste ju att jag körde på rätt håll så jag låtsades inte om det utan bara fortsatte. -"GÖR OM RUTT! "hördes det då igen i en irriterad ton, men jag nonchalerade henne totalt. -"GÖR OM RUTT! GÖR OM RUTT!" gastade människan hysteriskt. Då brast mitt tålamod och jag drog ur kontakten. I stället lotsade Ulrika mig ut ur Malmö lugnt och sansat.

Idag har jag varit väldigt ineffektiv. Eftersom iPaden var ledig så har jag mest legat i soffan med fötterna i högläge och kollat in hemsidor hos de försäljare som vi var intresserade av. När Göran har skymtat förbi så har jag ropat -"Gör om rutt!" så han skulle förstå att det var dags att gå ut i köket och hämta en kopp kaffe åt mig.

25 kommentarer:

 1. Tekniken är bra när den fungerar, men var ju tur att du använde sunt förnuft (och Ulrika) i stället för att "göra om rutt".

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kändes bra att ha dottern med på resan.

   Radera
 2. Teknikens under som ska hjälpa oss fram i livet. Var det bättre förr när all teknik inte fanns? Skulle man resa fick man ta fram kartan och planera noga vilka vägar man skulle ta. Lite halva nöjet var det. Men visst är det bekvämt med Gps det håller jag med om. Förstår att du hade en bra dag igår. När man får besöka mässor som ställer ut det man brinner för är det ju som småbarn kommer in i en lösgodis affär.
  Vila på du det behövs nog efter gårdagen
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en hellyckad dag...undantaget GPS-damen.

   Radera
 3. hahaha - att den GPSen fick följa med dig hem är ju nästan ett under, jag hade nog kastat ut den genom fönstret :)
  fick du något kaffe då? :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag åkte den ut. Jajamensan jag fick kaffe.

   Radera
 4. Hittade dej via GPS!

  Gott slut på helgen

  SvaraRadera
 5. Min intution = min gps

  SvaraRadera
 6. Ha ha ha.....det är fler som blir irriterade på GPS:n. Jag brukar stänga av den om den vill att jag ska göra en u-sväng som min säger och sen tjatar om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min brukade också tjata om U-svängar. Jag har skaffat mig en ny nu som jag ska testa på lördag

   Radera
 7. Min GPS säger Gör en U-sväng!! Har du möjlighet att komma till bloggträffen??? .....Klart att jag är rädd om min vän! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter jättekul med bloggträff.

   Radera
 8. Hahahaha - gör om rutt!! Fattade Göran?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, han har vant sig vid mina konstiga idéer efter alla år.

   Radera
 9. Ha vad roligt det lät fniss..Men känner igen det där med gpsen..Ibland när janne och jag är på långfärd så brukar han gasta om att gpsen visar en längre väg en den han vill ha..

  Tur du hade sällskap i alla fall och jag kan tänka mig att du är trött i fötterna att besöka mässor brukar göra att man är helt slut dagen efter..Så ta det lugnt nu7 och vila upp dig innan du ska ut på nästa äventyr..Stor kram Night Lady

  SvaraRadera
 10. Har en hel vecka på mig att vila innan det är dags för nästa äventyr.

  SvaraRadera
 11. Jag skulle bli helt tokig om jag hade haft den GPS:n i Malmö. Det var väl tack vare att ni var två i bilen som det gick att stå ut. Jag hade nog kastat GPS:en och lämnat bilen om jag blev så frustrerad.
  Symässan kom ni iallafall till. Det var trevligt, men litet för litet tyg tyckte jag. Men det är roligt att se allt vackert en del kan göra. Vilka applikationer t ex!
  Vad blir nästa äventyr?

  SvaraRadera
 12. Vi hittade inte heller nåt tyg som intresserade oss. Nästan bättre att åka till Stoff och Stil då eller åka över till Helsingör. Vi ska till Förslöv på lördag. Det är mer tyg och garn som visas.

  SvaraRadera
 13. Det ligger en bit utanför Ängelholm. Det är en quiltbutik som har en minimässa med workshops inte bara med lappteknik utan lite blandat. Brukar vara danska designers med där. Finns en stor tygaffär som också har öppet samtidigt...har även garn.

  SvaraRadera
 14. Har oxå en karl som påstår att man inte kan lita på gps. Han säger att de visar fel Hm.. Kanske.

  SvaraRadera
 15. Jag förstår att den mässan var välbesökt, eftersom jag nu förstått att många har ett liknande förhållande till sykonsten som jag har. ;)

  Envis käring i lådan, du har. Bra att det går att stänga av henne.

  SvaraRadera
 16. Annika: Man kan i varje fall inte lita på dem till 100%.

  Krönikören: Synd att det inte går att praktisera på levande människor också ibland.

  SvaraRadera
 17. Vi väntar fortfarande på GPSen som går att uppdatera för en rimlig penning via datorn. För vägar blir ju snabbt ombyggda / omdragna, speceillt i tätorter och i städer. Då vimsar bara GPSen och man blir galen. Det går att uppdatera vår men det kostar lika mycket som att köpa en ny. Sen vet man i och för sig inte hur ny en ny är. Den kan ju ha legat i butiken i flera år och innehålla gamla kartor.

  SvaraRadera