måndag 12 mars 2012

Igår gick jag Zoé-rundan


När jag bestämde mig för att "promenera" till Luxemburg, så gjorde jag en sammanställning av alla tänkbara promenadstråk i Word. Väldigt avancerat!!!!! Där har jag döpt de olika rundorna och skrivit ungefär hur många Pantertantsteg var och en av dem är. Kan vara bra att veta om det någon dag ser lite dåligt ut på stegfronten. Då är det bara att kika efter var jag behöver gå för att jag ska kunna lägga mig med gott samvete på kvällen.

Det enklaste är helt klart om man inte har så många ord som beskriver rundan; helst bara ett. Det funkar bra när det gäller Makadammen eller Kalvahagen, för det är två helt skilda platser. När man kommer in i skogen så är det inte lika lätt. Känns inte så kul att behöva skriva: Rundan ner om backen och sen till vänster vid det nerfallna trädet. Det kan egentligen vara beskrivningen på vilken promenadslinga som helst där. Jag gnuggar geniknölarna för att komma på enkla namn och en skogstur har jag redan klarat av. Den fick helt naturligt heta Zoé-rundan, eftersom när jag en dag var mitt inne i djupa skogen, så ringde min svärson och berättade att jag hade blivit mormor igen.

När Zoé kommer och hälsar på till Påsk hoppas jag kunna gå den rundan med henne i barnvagnen.

14 kommentarer:

 1. Så klart att rundorna ska ha sina namn. Det var en bra ide som jag ska ta efter. Det är så tråkigt att beskriva vägarna med som du säger kurvor och backar. Tror jag ska leta rätt på stegräknaren. Börjar få upp antalet nu. För några månader sen var de så få så då kunde jag hålla koll på dem i minnet
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag har med namn på mina rundor.
  Fast inte så fina namn som Zoérundan !
  Traska på ;)

  SvaraRadera
 3. Lisbeth: När jag klär på mig på morgonen så fäster jag automatiskt stegräknaren i byxlinningen. Det är faktiskt kul att se på kvällen hur pass flitig man har varit.

  Maria: Det är mycket roligare att gå sen jag tog efter din idé med att ha ett bestämt geografiskt mål.

  SvaraRadera
 4. Det gäller att hitta på namn på de olika rundorna, så man vet vad man menar. Själv har vi lilla (30 min) och stora rundan (60 min) eller förbi hästhagen (45 min) som gäller för oss.

  SvaraRadera
 5. Skönt nu när det är lite finare väder att gå i skogen.

  SvaraRadera
 6. Så roligt! Den rundans namn lär du ju komma ihåg!

  SvaraRadera
 7. Stegräknaren är en bra kompis. Använder den flitigt för att hålla kolla på att jag gör det antal steg som behövs för att hålla volangerna runt midjan i schack.

  Så ambitiös som du har jag dock inte varit och gjort förteckning över rundorna. Det var en bra ide!

  SvaraRadera
 8. Krönikören: Jag minns den inte bara för namnets skull. Den är ganska jobbig att gå med .

  Beppan: Volanger! Haha! Vilket bra namn på det överflödiga som flaxar runt midjan. Här är det flera meter.

  SvaraRadera
 9. Klart att rundorna ska ha namn. Blir mycket roligare på det viset.

  Vi har en runda som vi kallar för pottvägen. En gång (när barnen var små) hade någon slängt en potta i bäcken man passerar på den rundan. :)

  SvaraRadera
 10. Klart att du ska ta Zoè med på en runda..Hur kommer jag in med klotet?? Det är för stort att smugla in.Hmmmm......Får komma på någon lösning!! Kram!

  SvaraRadera
 11. Fruntimret: Haha! Vilket passande namn.

  Yvonne: Jag tänker med så det knakar.

  SvaraRadera
 12. Aha!! Var det det som jag hörde Trodde att det var något som gick isönder Tänk på du!!:-) Kram

  SvaraRadera
 13. Så härligt det kommer att bli då du får ta lilla Zoe i barnvagn på en Zoe runda. Kramis på dig.

  SvaraRadera
 14. Ja, jag längtar efter att få träffa henne.

  SvaraRadera