onsdag 1 november 2017

Pumpor och häxor


Jag köpte en stor pumpa i affären i helgen. Den vägde drygt 7 kg. Rasmus har många år i rad karvat ut en pumpalykta till mig som jag har på yttertrappan. Det har blivit en tradition. Inuti sätter jag ett gravljus, så jag är säker på att inte lågan ska släckas. Halloween är inte min älsklingsfirarhögtid, men de flesta barn gillar den, och när jag nu i år har två stycken hos mig, så kommer det klart att firas rejält.

Vi tänkte ha den stora Halloweenfesten när Zoé´s föräldrar kommer hit. Då har vi en hel vecka på oss att förbereda. Zoé undrade vad jag skulle klä ut mig till, men så långt hade jag inte tänkt. Jag har en svart häxhatt, så jag får kanske agera häxa. Kan väl inte vara så svårt? Själv hade hon tagit med sig en tröja med häxor på och en svart tyllkjol. Till det hörde även ett svart trollspö och som pricken över i:et satte hon en tiara i håret. Det ville hon sova med första natten, men jag övertalade henne att åtminstone skippa tiaran och trollspöet. Kjolen kunde jag ta av när hon somnat.

Igår var det dags att få fastsatt den där bandspelaren på hjärtat. Det gick väldigt snabbt och smärtfritt och jag ska ha den på ett dygn. Det passade bra att jag fick den igår, eftersom det var den stora Halloweenfirardagen. Med alla sladdar som hänger på mig nu påminner jag om nån slags robot. Häxhatt till det och jag är en perfekt robothäxa. Läskigare kan det knappast bli.22 kommentarer:

 1. Det var då en rejäl pumpa! Det blir säkert ett spöklikt kalas med både en prinsesshäxa och en robothäxa :)
  Bra att du får en ordentlig undersökning - håller tummarna för att allt är OK.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Pumpan lyser jättefint här på kvällen.

   Radera
 2. Du gick all in så att säga, med sladdar hängande från hjärttrakten till. Nu håller jag mina tummar hårt för att resultatet ska bli det mesta möjliga.
  Det är ju lite grann så här också, att det är tack vare barnbarnen som det blir Halloween här. Men i år kommer de först hit till helgen och då är det firandet över. De var till sin farmor igår och skrämde henne, säkert till hennes stora förtjusning.

  En fin 1 november önskas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Då har du ändå nåt skrämmande kul att se fram emot. Vissa häxor och monster är mer välkomna än andra.

   Radera
 3. I år blir det ingen pumpa på trappan hos oss. Vi brukar annars ha det, men jag har inte blivit färdig att köpa någon. Pappa brukar odla men bdet blev ingen iår.
  Så pännande med er fest, extra roligt att få se om du och Göran klä ur er.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju en hatt så min klädsel är fixad.....det är värre med Göran.

   Radera
 4. Att barn gillar spektaklet kan jag förstå. Alltid poppis att klä ut sig, att spöka ut sig. Men jag säger som du, halloweenfest är inget för mig... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ingen högtid som jag tycker är så viktig.

   Radera
 5. Hade våra barn varit yngre eller Lilla S större hade det säkert blivit lite firande här med. Några år har jag köpt små pumpor men i är blev det ingenting. Det blir väl en bild på er utklädnad ;-)

  Kram och trevlig onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! BIldbevis är nog tveksamt om det blir något.

   Radera
 6. Så roligt att Rasmus gör en pumpalykta till dig varje år!
  Hoppas det går bra med bandspelaren du ska ha på dig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lyser upp med en orange pumpa på trappan.

   Radera
 7. Det där var en riktigt söt häxa. Tror hon åker till Blåkulla.
  Halloween är inget vi firar men barnen gillar det skarpt, en ny tid, jag hänger inte riktigt med, inte min favorit, med spöken och skrämsel.
  Rasmus är duktig, tycker jag som ordnar till en lykta till dig, en finfin pumpalykta.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloweenfirandet är nog mest populärt bland de yngre.

   Radera
 8. Även om jag inte är mycket för själva Halloween så tycker jag de lysande pumporna är fina.
  Lycka till med den "hjärtliga" bandspelaren! Och att allt visar sig vara bra. I hatt och med sladdar blir du en trevlig robothäxa. Själv behöver jag inte klä ut mig det minsta för att skrämma slag på folk ... Buuu! ;)
  Här är det sedan några dagar lite vitt på marken och i morse var det 11,4 kalla grader. Hugaligen! Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, har du redan vinter? Här gnäller jag över lite regn och blåst.

   Radera
 9. Det är klart att man blir kluven till Halloween om man har barnbarnen hos sig. Här gör vi tummen ner för spektaklet! Nu är det i alla fall över! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det varar tack och lov ganska kort tid.

   Radera
 10. Minns ett år då barnbarnen var rätt små. Exmaken o jag hade klätt ut oss och åkte för att hälsa på. Överraskade var bara förnamnet, problemet var att alla ungar blev förskräckta, den minsta grinade o vägrade vara i samma rum som vi- Obs, det är över tio år sedan och idag tror jag de flesta barn är väldigt vana vid Halloweenfirande. Du kan förresten vara glad att ni har några färger kvar ännu, här är det kala träd och grått grått grått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att t.o.m. ganska små barn är mer vana vid skrämmande figurer idag.

   Radera
 11. Vi brukar karva till en pumpa men i övrigt firar vi inte. Däremot har vi som tradition att åka till kyrkogårdarna på allahelgon. Finast är djurkyrkogården där mina två första hundar ligger.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite svårt att ta till mig det här firandet, men ställer upp för barnbarnens skull.

   Radera