tisdag 7 november 2017

Fast för tygelfylla.


En kvinna som druckit lite för mycket var så förutseende att hon inte satte sig bakom ratten i sin bil när hon skulle bege sig hem. I stället hoppade hon upp på en häst. Ifall det var hennes egen förtäljer inte historien. Ekipaget blev stoppat i en nykterhetskontroll och det visade sig att ryttaren var ganska berusad. Det stod inget om att hästen också var lite på sniskan, så jag hoppas att inte den råkade illa ut. Jag vet att nykterhetskollen även gäller cyklister, men jag hade aldrig i min vildaste fantasi gissat på att även hästar räknades som fordon. Fast det är de ju på sätt och vis. Detta hände i USA. Jag vet faktiskt inte om samma regler gäller här.


Det är helt obegripligt att folk sätter sig bakom ratten efter att ha druckit alkohol. Sunda förnuftet säger att det är så fel det kan bli. Men det är klart....det sunda förnuftet är väl så utspätt så det märks inte. När man tänker på hur många oskyldiga människor som dödas eller blir allvarligt skadade för att en del tror att de är proffsförare, blir man minst sagt förbaskad. Jag tycker inte det finns några förmildrande omständigheter i sådana fall.

Har man varit på fest och druckit en del alkohol kan det väl inte vara så svårt att ringa efter en taxi. Ser man så dimmigt att inte siffrorna syns på mobilen finns det förhoppningsvis någon nykter person där som kan hjälpa till. Att låna en häst är inget lämpligt alternativ.

18 kommentarer:

 1. Men hur kan man bara komma på tanken att sätta sig på en häst? Rena vansinnet... Kunder slutat riktigt illa för såväl så två- och fyrbenta. Taxi hade nog varit det bästa eller enda alternativet.

  Trevlig tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sägs ju att när spriten går in går vettet ut och detta är ett perfekt bevis på det.

   Radera
 2. Skönt att inte dricka alls vilket gör det mycket enkelt. :)
  Här i USA ligger minimigränsen högre än i Sverige för vad som är tillåtet.
  Numera är mobiltelefoner lika illa med tanke på hur många som kör och textar/ringer. Ingen tycks ingripa trots att det inte är tillåtet i till exempel Kalifornien.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man kör bil bör man göra endast det och inget annat. Det är både ens eget och andras liv som riskeras annars.

   Radera
 3. Det är fruktansvärt att vissa bara kan komma på tanken att köra bil efter att ha druckit. För några år sedan var det en person i Växjö som varit på fest, ville inte köra bilen hem på natten, men personen ville inte lämna bilen kvar, så denne fick för sig att putta bilen hem. Fast det gillade polisen inte alls, så det blev rattfylla de också, så det hjälpte inte att bilen var avstängd, och personen rullade bilen emot hemmet.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man kört bil till en fest får man så klart avstå från alkohol. Svårare än s är det inte.

   Radera
 4. Godmorgon!
  ha ha tygelfylla!!
  Du har fullt liv i din "lucka" med 2 barnbarn!
  Ha det så gott!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men idag är här tyst. Rasmus har börjat skolan igen och Zoé åkte hem i morse.

   Radera
 5. Ser man så dåligt p.g.a alkohol så man inte ser siffrorna på mobilen, ska man definitivt inte sätta sig bakom ratten. :-(

  Tack och lov har både jag och folk i min omgivning samma inställning vad gäller alkohol och bilkörning. Tur man inte vet vad man möter för trafikanter ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen riskabelt att befinna sig på vägarna.

   Radera
 6. Usch ja, det finns nog tyvärr en hel del som sätter sig onyktra bakom ratten :(
  Helt galet!
  Kram

  SvaraRadera
 7. En vet inte vem en möter på vägarna, det är otäckt. Och det så kallade sunda förnuftet (vilket kan variera, vad som är sunt) är väl inte alltid på topp.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns nog många varianter av sunt förnuft beroende på vem man frågar,

   Radera
 8. Svar
  1. Ja, bara du inte sätter dig på hästryggen så är det lugnt.

   Radera