torsdag 30 november 2017

I morgon är det lucköppning


I morgon är det den förste december och jag har tänkt börja med en adventskalender igen. Det måste handla om något som hör ihop med jul, tycker jag, och då är färgen VIT ganska lämplig. Nu tycker kanske en del att det hade varit bättre med rött som tema, men det håller jag inte med om. Förr pyntades mest med rött, men numera är det nästan en ny färg varje år som blir modern. Det året som svart var på modet, tyckte jag förståss att någon hade tänkt helt fel. Nog bör det vara en färg som man blir glad av. Då hade det varit bättre med orange.

Hur mycket modetrendnissarna än försöker påverka oss med olika julfärger, så blir det ändå rött, vitt och grönt som alltid finns med år efter år. Vem drömmer inte om en vit jul? Det gör vi väl alla och inte bara Bing Crosby. Det finns mycket vitt man kan förknippa med julen märkte jag nu när jag funderade på idéer till mina "vita inlägg". Riktigt skoj är det när jag letar efter information om de olika vita saker jag vill skriva om och får reda på sådant jag inte vetat tidigare. Det är hänvisningar hit och dit, så ibland har jag hamnat långt ute i periferin.

Att jag lånat ett foto av Bosse till min kalender, har nästan blivit en tradition, och han har varit generös och låtit mig ha med en bild i år med. Vilken lucka den har hamnat bakom får dock bli en hemlis.

30 kommentarer:

 1. Äntligen! Det bästa med december är din adventskalender!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Advents/julkalender var länge sedan jag hade. Får följa din här på bloggen. :)
  Svårt att riktigt fatta tycker jag att det redan är december om någon dag.
  Vilken tur att du hittade alla tillbehör till ljusstakarna!
  Ibland är man “för noga". Den svarta ljusstaken liknar väldigt mycket en som mina föräldrar hade.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gav mina föräldrar den i julklapp för 50 år sedan. När de inte fanns mer så övertog jag den och jag är lika glad varje år jag ser att den fungerar,

   Radera
 3. Trevligt! Vit är en färg som verkligen ändrat betydelse. Förr var vita blommor bara tänkbara vid begravningar men andra tider är det nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns också att den uppfattningen om vita blommor var vanlig förr. Bra att det har blivit en ändring.

   Radera
 4. Första november alla redan. Julen närmar sig med stora steg.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i morgon är vi inne i julmånaden.

   Radera
 5. Adventskalender, ja det fanns i huset så länge barnen ville! Sedan har jag inte ens haft tanken :-) Jag har i vart fall tänkt ha ett ljus "dag för dag", det får bli mitt sätt att vänta in julen. Dessutom kommer jag att titta in till dig och kolla hur du har det med din kalender.

  SvaraRadera
 6. Det var längesen jag hade Adventskalender!
  S..Idag väljer jag gymmet och dansen på PRO.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var barn hade jag en papperskalender.

   Radera
 7. Ja Gävlebocken är praktfull där det står på Slottstorget..Det finns en webkamera där man kan se den http://www.visitgavle.se/sv/gavlebocken
  Gå in där och kolla i realtid..Haé Kram.

  SvaraRadera
 8. Det är trevlig med adventskalendrar och jag ser fram mot att följa din. På mitt kylskåp sitter nu en trisskalender, så det blir dubbel spänning från och med i morgon.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du vill följa den. Trisskalender låter spännande. Hoppas den ger bra utdelning.

   Radera
 9. Kul med din kalender. Det blir spännande att se vad du har hittat på till varje lucka.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du vill vara med och "öppna".

   Radera
 10. Önskar dig en härlig första advent och lucköppning!!! Kram /EvaMarie

  SvaraRadera
 11. Du har verkligen fått en vacker adventskalenderbild till dagens blogginlägg. Och jag får titta in till dig under dec. för att se vad du menar med din alldeles egen kalender. Spännande.
  Den enda adventskalender jag förjer numera är tvs kalender. Jag är lika road av den som barnen är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många av TV-kalnedrarna är riktigt bra, tycker jag.

   Radera
 12. Hej, ser fram emot din julkalender, den enda jag följer faktiskt. Jag är ju anti-jul, av olika orsaker, som hysteri, pengar, vill ha, konsumtion, osv. Men jag älskar att människor får tid att umgås, äta gott, spela spel, titta på filmer, koppla av...
  You know...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som julen ska vara...en tid att umgås och ha trevligt. Som det alltid var förr. Hoppas det blir modernt igen, för det hade alla mått bra av.

   Radera
 13. Spännande att följa din adventskalender. Finns mycket intressant att läsa och lära om vitt.
  Jag blir allra gladast av svart — älskar denna okulörta färg. Bäst på framhäva andra färger och är så snygg tillsammans med vitt. :D
  Trevlig första adventshelg i Åstorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också svart, eftersom det är en färg som passar ihop med alla andra färger...och särskilt orange.

   Radera
 14. Det här ska bli lika skoj som "alltid". Som vanligt brukar jag själv fantisera och försöka luska ut vad du ska ta upp inom ditt tema. Vit är givetvis en suverän färg på december. Snö, lucia m.m. Det hade blivit svårt med orange fast givetvis spännande.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag måste fundera ut ifall inte orange har något samband med jul ändå....apelsiner är ju orange. Det var en kul idé du kom med. Nu får jag fundera ett helt år.

   Radera
 15. "Min" adventskalender som jag tänker delta i.
  Kände att det inte är advent utan din kalender :-)
  Kram

  SvaraRadera
 16. Har bläddrat igenom din kalender så här långt, till lucka 8. En mycket trevlig idé, och intressanta ämnen dyker upp bakom varje lucka :D
  Kram

  SvaraRadera