måndag 13 november 2017

Influensatider


I lördags hade min vårdcentral öppet hus för de som ville bli vaccinerade mot influensa. Jag har vaccinerat mig varje år sen jag slutade jobba. Det känns lite säkrare, tycker jag, även om man givetvis ändå kan bli smittad. Förhoppningsvis blir det då lite lindrigare. Tre timmar på förmiddagen var det öppet för stickning. De skulle starta kl.9 så jag körde ner en kvart innan, och när jag kom fram var det redan lång kö. Det blåste småsnålt, men personalen var hygglig och släppte in oss tidigare. Inne i vestibulen stod två i personalen och delade ut nummerlappar med olika färg till oss. Jag tror det fanns fyra olika färger och sen var det uppsatt en skylt utanför väntrummen beroende på vilken färg man fått på sin nummerlapp.

Det var en hel del som satt i det vita rummet som jag blev hänvisad till, men sköterskorna jobbade snabbt och snart var det min tur. Nålen är otroligt tunn och kort, om man jämför med de som används vid blodprovstagning. Det gick så snabbt och jag hann inte ens reagera innan det var klart. Jag blev tillsagd att sitta ner i 10 minuter innan jag gav mig iväg från mottagningen, ifall jag skulle må dåligt. Efter 8 minuter chansade jag och stack därifrån. Jag har aldrig blivit dålig de andra gångerna, så jag trodde inte det skulle hända nu heller.

På kvällen fick jag ont i armen och jag är fortfarande väldigt öm. Dessutom har jag fått huvudvärk och frossa. Det känns som om det är feber på gång. Jag hoppas bara det är nåt nu efter sprutan och inte att jag blir sjuk på riktigt. På fredag ska jag nämligen åka till Luxemburg och vara barnvakt. Zoés föräldrar ska på konsert på kvällen så vi två får rå om varandra i lugn och ro. Göran skjutsar mig till Kastrup vid lunchtid på fredag, för jag åker redan vid 3-tiden. Då är jag framme så jag kan följa med Katarina och hämta Zoé på fritids. Sen blir det hemresa vid middagstid på söndag och då kommer Rasmus och hämtar mig på Kastrup. Vilken service!

22 kommentarer:

 1. Hoppas att du snabbt blir kry igen eftersom du skall ut och resa.
  Jag tar faktiskt aldrig influensavaccin eftersom jag blev otroligt sjuk efter ett par vaccinationer - inte mot influensa utan mot något annat. Jag äter bra, tar många olika slags tillskott och lever så sunt jag kan så jag tar chansen att inte ta några sprutor alls.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vaccinerade mig aldrig under tiden jag jobbade bland barnen, för då fick man ett bra immunförsvar mot i stort sett allt, och jag var aldrig sjuk. Nu blir inte kontakten med olika baciller inte lika stor, så då tar jag det säkra före det osäkra.

   Radera
 2. Det är säkert biverkningar av vaccinet. Inte helt ovanligt att man kan känna av det. Tror och hoppas på att du kan åka som planerat.

  Kram och god måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört att man kan känna nåt sånt här, så jag oroar mig inte.

   Radera
 3. Håller tummen på att det är en biverkan. Kul att följa med och hämta Zoé.
  Krya-kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har många dagar på mig att piggna till.

   Radera
 4. Hoppas du mår bättre redan idag!
  Grattis ... nu ligger du först igen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Lite retfullt, för jag tänkte på Ricky med en gång, men fick inte ihop det med vaktmästaren, förrän jag gissade att det kanske var ett efternamn som menades. Jag trodde länge att du hade gissat rätt, för Bosse är lurig.

   Radera
 5. Hoppas verkligen att det "bara" är en släng av sprutan som gjorde att du kände dig sjuk.
  Kram och krya på dig

  SvaraRadera
 6. Då får jag verkligen hålla mina tummar att du kryar på dig fort.
  Och så önskar jag dig en trevlig resa.

  Tjing från Rantamor.

  SvaraRadera
 7. Jag tänkte gå i morgon och ta sprutan. De har aldrig sagt till mig att stanna i 10 minuter innan jag går därifrån. Är det första gången, eller har du alltid fått den uppmaningen? Jag tog aldrig sprutor emot influensa förrän jag fick mitt förmaksflimmer och blev så sjuk en gång. Över 39 grader i över vecka, det vill jag inte uppleva igen. Nästan all kraft försvinner.
  Jag tror och hoppas att du kan åka till Zoe.
  Sköt om dig och krya på dig.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag har alltid fått besked på att vänta i 10 minuter på den här läkarmottagningen, men det var inte så viktigt där jag gick tidigare. De vill väl bara försäkra sig om att allt är bra innan man ger sig av.

   Radera
 8. Det är många som vittnar om att de fått lite olika symptom efter influensasprutan, så det är nog det du drabbats av. Den här gången kände jag inte någonting efter att jag tagit den, men det har hänt att jag har haft ont i armen efter sticket.
  Sköt om dig!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns faktiskt bättre nu i eftermiddag.

   Radera
 9. Det vore ju eländigt om det är en förkylning på G. Jag håller tummarna för att det "bara" är vaccinationen som gjort dig vissen. Jag har tagit antiflunsasprutor i många år nu och armen brukar bli lite röd, svullen och öm i ett par dagar.
  Får se när jag kan ta sprutan denna höst eftersom jag fortfarande hostar lite varje dag. Man ska ju vara frisk för att bli stucken.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte jag kände mig ok, så därför tog jag sprutan nu. Nästa öppet hus är om 14 dagar och då vet man inte vad som kan ha hunnit hända. Mår betydligt bättre nu, så det var nog sprutan som var boven.

   Radera
 10. Hej igen!
  Har du kollat hos Bosse?
  Skynda dig annars.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag höll på att missa det, men mindotter påminde mig.

   Radera
 11. Hoppas nu att du kommer iväg, det är väl vanligt att man får reaktion på vaccinet? Jag har aldrig tagit influensavaccin, har inte fyllt pension ännu, o även om jag kanske är i riskgrupp så tycker jag att jag sällan har drabbats av förkylningar ändå. Det är ren luft här ute i skogen, "ler" Ja, sjukvården ger jag inte mycket för idag, stelbent är bara förnamnet. Jag borde vara mycket tuffare, men det är inte så lätt när man har ont att orka hävda sig. Trevlig tripp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt när man mår dåligt att behöva kämpa för sin rätt, och det ska man inte behöva göra heller.

   Radera