torsdag 2 november 2017

Geta på Åland


Jag undrar om någon av Helsingborgs Dagblads anställda varit på Åland och fikat på Pettas café. När jag löste korsordet i vår tidning igår stod det i en ruta: en del av Åland. Det skulle vara 4 bokstäver och jag tänkte med en gång på Geta. Om jag inte börjat blogga hade jag aldrig nånsin kommit på det. Genom bloggen har jag blivit bekant med Karin på Åland som driver Pettas café. Hon har skrivit och berättat mycket om Geta och jag har fått se väldigt många fina bilder från trakterna där.

När jag var tonåring var det inte tal om något bloggande eller e-mailande utan då var det vanlig snigelpost som gällde. Jag hade väldigt många brevvänner från olika länder över hela världen. Det var så roligt att få höra lite om hur det var hos dem. Programutbudet på TV var inte särskilt stort, och det var inte så ofta man såg nåt från andra länder....i varje fall inte natur-eller reseprogram.

På mitt rum hade jag en världskarta på väggen och där satte jag fast nålar på de platser där mina brevvänner bodde. Jag skulle kunna tänka mig att göra något liknande när det gäller mina bloggvänner, men då räcker det med en Nordenkarta. En del bloggar jag läser känner jag igen mycket av omgivningarna de berättar om, eftersom jag varit där tidigare. Men de flesta bor så långt bort att det nog är ganska säkert att vi aldrig kommer att träffas i verkligheten. Fast helt säker kan man klart aldrig vara.

22 kommentarer:

 1. Brevvänner var vi många som hade. Japan, Ghana, Australien är de länder jag kommer på med en gång. Visst var det spännande.

  När det gäller bloggandet så är det endast Sverige och Finland som gäller för mig... Ska man utvidga måste man skriva på engelska eller spanska eller något annat "stort" språk. Att jag inte nämner kinesiska beror på att det känns omöjligt för mig.... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det är roligare med bloggvänner där det går att använda svenska när man skriver. Kinesiskan hoppar jag glatt över.

   Radera
 2. Ja, tänk så mycket man får lära sig genom bloggarna :)
  Och en del träffar man i verkligheten också!
  Kram och trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att du träffat många bloggvänner. Måste var kul.

   Radera
 3. Internet i allmänhet och bloggar i synnerhet har verkligen gjort att man kommit i kontakt med människor som man annars aldrig skulle träffat. Väldigt givande på många vis.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket enklare att ta kontakt nu.

   Radera
 4. Nej, säker kan man verkligen inte vara. Spännande kan jag tycka. Det är kul med bekantskaper man finner här genom. Man får sig mycket till livs och ibland känns det extra bra.
  Kram i mörka november.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir bekant med personer som man aldrig annars skulle ha stött på. Väldigt kul.

   Radera
 5. Hoppsan,nu klingade det till i minnesbanken..Geta där har jag varit många gånger,Getabergen,Soltuna restaurang på toppen.Geta Skördemarknad och Getadagen,har varit höjdpungkter några gånger,nu är det ca 15 år sedan sist..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas jag också kan ta mig dit nån gång.

   Radera
 6. Man får lära sig mycket genom bloggarna.
  S...Dom är snälla härliga busungar
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite som ett minilexikon, för man får veta saker man aldrig funderat över tidigare.

   Radera
 7. Alltid lär man sig någonting.
  Jag trodde knappt att jag skulle få se några nya inlägg denna veckan, då ni har mys-pys-vecka.
  Jag hämtade Astrid på dagis i tisdags, och i morgon kommer hon hit, så jag får också barnbarn-mys.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zoé somnar kl 9 och sover mellan 10-11 timmar varje natt. Då blir det tid över för andra aktiviteter.

   Radera
 8. Bloggar och korsord är bra läromedel! :)
  Ha det mysigt!

  SvaraRadera
 9. Oj, så roligt Gunnel! Tänk att vår bloggvänskap hjälpte dig i ditt korsordskunnande. Härligt! Ja, världen är sannerligen liten, det har konstaterats många gånger om och kommer så att göra i fortsättningen också.
  Man lär sig mycket i bloggosfären och med att lösa korsord också.
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst lär man sig mycket av att läsa bloggar, och man får gärna lite personliga tankar också med bland allt det nya. En perfekt läsunderhållning.

   Radera
 10. Det är absolut allmänbildande att blogga och läsa andras bloggar! Kul att du fick hjälp genom Karins blogg :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan få hjälp från de mest oväntade ställen ibland.

   Radera
 11. Vilken överraskning! Jag har ganska nyligen lärt känna Karin på Pettas café och hon är en härlig människa. Att få hjälpa till med ett korsord, inte illa!
  Jag har träffat en antal bloggvänner under åren, säkert mer än tio, och alla har varit berikande möten med fina vänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är lyckligt lottad. Jag hoppas jag med nån gång kommer att träffa en bloggvän.

   Radera