fredag 3 november 2017

Novembersysslor


Min väckarklocka och jag gick i pension samtidigt. Själv har jag fortsatt vara aktiv, men min klocka tynade bort mer och mer för varje dag, och flyttade till tippen för länge sen. De gånger jag varit i behov av att komma upp en bestämd tid på morgonen så har jag tagit hjälp av alarmet på mobilen. Den här månaden måste jag vara väldigt noga med att ha mobilen laddad så alarmet fungerar till 100%. Jag ställer in alarmet på ett par minuter före 19.00, och sen sätter jag mig beredd framför datorn.

Prick kl.7 på kvällen lägger Bosse nämligen ut sin tävlingsuppgift och då gäller det att vara på alerten. Han har väldigt kluriga uppgifter, men jag hade faktiskt tur och vann första uppgiften. Hela november månad ägnas åt den här tävlingen och jag ska gnugga geniknölarna varenda dag.

På morgonen behöver jag inte bekymra mig om att försova mig. Det ser nämligen Zoé till att jag inte gör. Hon brukar vakna mellan 7-8 på morgonen och det första hon säger är:"Mormor, vakna!" Ett mysigt sätt att bli väckt på. Tiden är helt ok, för det blir lite av dagen när man inte ligger fram emot lunch. Zoé somnar varje kväll vid 9-tiden, så hon är pigg som en lärka på morgonen.

Det görs mycket reklam för matkassar, men det är inget som jag nappat på. Jag måste ju ändå laga maten och då kan jag lika gärna handla hem den också. Det är det minst jobbiga, tycker jag. Denna veckan har jag däremot lyxat till det och hyrt in en kock....Rasmus. Han lagar mer än gärna mat till oss, och det är så skönt att kunna sätta sig till dukat bord varje dag. Dukningen står Zoé för. De är ett väldigt bra team de där två kusinerna. Det känns nästan som om det är jag som har höstlov.

20 kommentarer:

 1. Grattis Gunnel ... tror nog du har två segrar nu! Igår missade jag klockslaget med en minut och när jag skrivit mitt svar så såg jag att både du och Wiolettan var snabbare :)
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Bosses tävlingar är riktigt kluriga.

   Radera
 2. Så härligt att bli uppassad i hemmet. Rasmus är så duktig, och jag förstår att Zoé verkligen ser upp till honom.
  Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Så härligt att du blir lite uppassad och får njut av höstlovet du också!
  Ha det riktigt gott!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns riktigt bra att slippa laga mat.

   Radera
 4. Vi var ju på kalas i går men jag hade tänkt smita ifrån för att tävla hos Bosse. Men inte kom jag ihåg det för då minglade vi som bäst!

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt och hinna med allt.

   Radera
 5. WOW!!Så lyxigt du har det att få maten serverad vid ett dukat bord!
  S...Det är svårt men roligt att spela biljard.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Grattis till vinsten!
  Och vilken lyx att du har en egen kock och servitris den här veckan :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Stort grattis till dig, du har ju vunnit båda tävlingarna som Bosse har haft, än så länge. Du är jättesnabb. I går trodde jag att jag skulle hinna före, men tji och förra dagen svarade jag fel. Lassie, hur kunde du komma på det?
  Jag skulle önska att jag hade en kock i köket också, för där är jag urusel. Men, Peter hade en dröm att bli kock, men han ändrade sig och tog en annan linje. Min mysing och jag hjälps åt.
  Ha det bra och trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att vara på hugget inne hos Bosse. Det blir nog svårare för varje dag.

   Radera
 8. Hm ... du lever alltså rena lyxlivet den här veckan. Jag är väldigt avundsjuk. Tusen gånger hellre en egen kock än en egen tränare. ;) Men egentligen borde man väl ha båda.
  God helg i Skåneland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja med den goda maten som Rasmus lagar så behöver jag verkligen en personlig tränare...och det har jag ju i Zoé. Hon agerar både som servitris och PT.

   Radera
  2. Perfekt med mångsidig personal. Det är inne med multitasking! ;)

   Radera
  3. Det är de jättebra på båda två.

   Radera
 9. Jag kan tycka det är rätt så skönt att ställa klockan ganska tidigt och sen snooza några gånger, bara för att man kan ;) Annars, härligt sätt att vakna på, att bli väckt av barnbarnet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ingen morgonmänniska, men en veckas tid klarar jag alltid av att gå upp lite tidigare.

   Radera