onsdag 15 november 2017

Lugnt och sansat


Förr när jag skulle åka iväg någonstans så skrev jag långa listor på allt som jag skulle komma ihåg att packa ner. Varje gång plockade jag med mig alldeles för mycket kläder. Mycket av det jag släpat med mig användes aldrig, men jag envisades ändå är efter år med att ta med plagg som jag kunde använda.....om.....utifall.....att. Jag har blivit mycket bättre nu. De kläder jag tar med är de jag vet med 100% säkerhet kommer att användas. Skulle jag behöva något mer, går det alldeles utmärkt att köpa det på platsen. Det är inte så att jag åker ut i djungeln...storstadsdjungeln i så fall.

En annan egenhet som jag också hade var att jag plockade fram allt som jag skrivit på listan och packade ner i väskan, men givetvis inte innan jag bockat av det. Detta kunde jag göra både en och två veckor innan jag skulle åka. Då hade jag tid att öppna väskan några gånger och kolla att jag verkligen fått med allt. Det gjorde klart att jag blev mer och mer nervös och osäker efter varje väsköppning. Hade jag verkligen inte glömt något?

Det har blivit ett antal både korta och långa flygresor sedan mina barn flyttade utomlands, och jag har nu äntligen kommit fram till att det går lika bra att packa dagen innan resan.....i varje fall inför en weekendresa till Luxemburg. I morgon ska jag plocka fram kabinväskan och lägga ner det nödvändigaste. Pass och biljetter har jag alltid samlat i en pärm, så det är bara att plocka fram när det behövs. Mobil och iPad får också åka med. Jag får inte missa Bosses tävling även om jag inte är på hemmaplan.

26 kommentarer:

 1. Ju mer resvan man är desto mindre packar man med sig. Oftast. Men när jag reste till USA för att hälsa på mina släktingar och skulle vara borta nästan två månader så utbrast (men på engelska) min släkting B när jag landat i Chicago: "Åh, du måste vara en van resenär eftersom du har så lite bagage!"
  Icke så! Det var första gången jag flög överhuvudtaget! Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt att veta vad man kan behöva när man är hemifrån.

   Radera
 2. Jag brukar alltid ha för mycket med mig. Ifall det blir varmt och soligt, eller kallt och regnigt. Fast förra året då jag var på kreta så anväönde jag alla kläder. Nessesären tar stor plats.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag alltid bor hos mina barn, så kan jag låna deras tvättmaskin om jag skulle behöva. Det underlättar en hel del.

   Radera
 3. Jag har en tendens till att ha lite för mycket med mig men jag börjar att bli bättre och bättre på det. Packar inte i så god tid som innan heller men framförhållning det vill jag ha. Skulle man glömma något så går det mesta dock att köpa på plats.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar se till att jag har tvättat och strukit en del innan så jag bara kan se i garderoben vad jag vill packa ner. Man lär sig en del knep med åren.

   Radera
 4. Jag brukade också ha med mig alldeles för mycket när jag var yngre.
  Numera har jag bara det jag vet att jag kommer att använda. Folk fattar nog inte riktigt att man kan resa med så litet och vara borta ett tag. :) Resor mellan USA och Sverige kan ju inte riktigt bara vara weekendresor.
  Jag brukar packa dagen innan jag skall resa - med en lista. Packar jag tidigare måste jag packa upp vissa saker igen eftersom jag inte har så mycket. ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej USA-resorna fodrar lite mer packning, men jag har dragit ner rejält där med.

   Radera
 5. Det är väldigt lätt att packa med sig en hel massa onödigt ... men som sagt man lär sig genom erfarenhet :)
  Klart du inte får missa Bosses tävling :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår var det riktigt lurigt. Fanns mycket att välja bland.

   Radera
 6. Oj vad jag kände igen mig i din beskrivning av packbestyren,kanske inte fullt ut,men nästan..Numera har jag en lista,ganska kort,men det har funkat jättebra de senaste åren..Inget som inte används kommer med..Har även skrotat min gamla Cavalet väska 5,1 kg,mot en ny lite mindre 2,8 kg..Det tog ett antal år innan man kom till insikt,om hur man packar..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har tagit några år för att förstå att man behöver inte ha halva bohaget med sig.

   Radera
 7. Så väl jag känner igen mig. Så många gånger jag har haft alldeles för mycket med mig även om jag har varit borta några veckor. Man klarar sig bra på litet när det kommer till kritan och som sagt man kan komplettera om så behövs på plats. Man blir resvan, kanske. Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att man i början är så nervös för allt nytt som ska ske, så man tänker inte klart.

   Radera
 8. Du har helt rätt. Det mesta finns att köpa om man skulle ha glömt något. Men tyvärr packar jag nog ändå lite för mycket när vi ska iväg....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det slinker alltid ner något här med, som jag bara kan packa upp direkt och hänga in i garderoben när jag kommer hem.

   Radera
 9. Förr packade jag ner alldeles för mycket när jag skulle resa!
  man lär sig genom åren att man behöver inte ta med sig halva hemmet .
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På korta resor räcker det nästan med handbagage.

   Radera
 10. Ordning och reda hos dig, förstår jag!

  Jag har nog alltid varit den som packat dagen innan... ibland glömmer jag något, ofta brukar det vara något från toan som jag använder tidigt på resdagen. Tandborste, eller laddaren till tandborsten, hudkräm o.dyl. Men som du skriver, det går att handla även på den ort man ska gästa. Allt brukar ordna sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker ha lite ordning på grejerna, men det är inte alltid jag lyckas.

   Radera
 11. För varje resa lär man sig packa rätt, precis som du nämner kan man köpa det som fattas. Min kabinväska räcker också bra till längre resor, när jag var i Pollen sist i oktober lämnade jag hälften av kläderna hos min släkting. Ja om jag inte saknar dem så behöver jag dem inte, köpte lite nytt där i stället, billigare än i Ullared och där hittar jag inget till mig.
  Ha en trevlig resa och njut med de dina, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är roligt att handla något nytt med sig hem.

   Radera
 12. Ha en riktigt trevlig resa!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 13. Jag reser ju ofta upp till barnbarnen i Stockholm och för varje gång blir det färre plagg i resväskan. Bara ett byte av underkläder och några tröjor till långbyxorna. Och toalettgrejor förstås. Förra gången hade jag inte ens med mig ett skobyte. OM skorna skulle gå sönder kan jag ju alltid låna några av dottern. Men jag gör som du om jag ska resa längre bort och vara borta en vecka eller mer. Skriver en lista och checkar av. Men packar gör jag inte förrän kvällen innan jag ska resa.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att inte ha för mycket med sig.

   Radera