tisdag 21 november 2017

Depparmånad


November månad i år är en mycket deprimerande månad. Inte bara det för att det har blivit många läkarbesök, som jag inte är van vid annars, utan pengarna har bara flugit iväg både hit och dit....och det är inte slut än. Tack och lov så är läkarbesöken inte så kostsamma, men det tas igen på annat. I år fick jag restskatt för första gången på många år. Givetvis måste vi alla betala in skatt för att ha rätt till alla förmåner sen, men jag kan inte påstå att jag tycker det är så "häftigt" att betala skatt. Speciellt inte som de som är nerlusade med pengar struntar i att göra så. 


Nu har jag lagt det bakom mig. Det fanns inte mycket annat att välja på än att betala. Betala fick jag göra igår med när jag var hos tandläkaren. Det är dåligt att inte tänderna räknas till kroppen i övrigt och får vara med i sjukförsäkringen. Samma sak gäller för syn och hörsel. När man i skolan läser om människokroppen så får man lära sig hur många tänder en människa har, ögon och öron har egna kapitel där man får lära sig om vad benen inne i örat heter och likadant de olika delarna i ögat. Om de inte hör till kroppen varför finns de då med i läroboken? 


Det sägs ju att en olycka kommer sällan ensam och det skriver jag villigt under på. I nästa vecka ska min bil in på service. Jag har kört 3000 mil med den och då behövs en kontroll. Samtidigt ska jag få satt på vinterdäcken, så jag kör lagligt efter den 1 december. 

Det finns givetvis ljuspunkter också, som t.ex. Bosses tävling. Den får mig att glömma alla sura räkningar. Vem vet? Jag kanske så småningom vinner en lott och kammar hem en högvinst. Det tackar jag inte nej till. 

14 kommentarer:

 1. Ja, är det inte det ena så är det det andra. :)
  Inte riktigt Murphy hos dig men litet åt det hållet.
  Jag skall iväg nästa vecka och få mina dubbdäck påsatta.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite i miniformat den här gången, tack och lov.

   Radera
 2. En del månader är definitivt jobbigare än andra! Tur vi har Bosses tävling ... och nu är du nära att ta titeln ifrån mig :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ingen risk. Med en visdomstand till blir du jättefarlig.

   Radera
 3. Bosses tävling hjälper onekligen upp en del och gör att november rasslar på lite fortare. Bra går det dessutom för dig medan den "eviga fyran" hänger efter...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte många poäng mellan oss och fortfarande några tävlingar kvar, så allt kan hända. Spännande.

   Radera
 4. Ibland hopar sig utgifter och jobbigheter. Men vilken tur att ni har Bosses tävling som piggar upp!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att allt trist kommer i klump.

   Radera
 5. Jag kan bara hålla med dig, november för en fattig finnkäring ger inget jubel i busken. Två sjukresor till Falun o en ambulansfärd, blir en femhundring. två läkarbesök 400 o medicin därtill så är vi förbi tusenstrecket. fort gick det! Nu kom jag över högkostnadsskyddet för läkarbesök men det vete fåglarna om jag hinner med några fler innan den perioden är slut. Tänderna ska vi inte prata om, har hittills lagt ner 15000 o inte fått nånting in i munnen" Ska punga ut med lika mycket till innan vi är klara. Så julen, den är jag glad att jag avskaffade för trettio år sen!

  SvaraRadera
 6. Oj, det var deppigt. Hoppas verkligen att du vänder och ser det positiva.
  Hur eländigt det än är så måste vi hitta ljusglimtarna, fånga dem, och njuta av det goda!
  Många varma styrkekramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här brukar inte november se ut för mig, men ibland samlas allt i klump.

   Radera
 7. Jag hoppas att du har haft en bra dag!
  God natt!

  SvaraRadera