måndag 14 augusti 2017

Vi hade i varje fall inte tur med vädret


Nu är det bara en vecka kvar på sommarlovet. Givetvis bör inte sommaren vara slut då, men de flesta återgår till skola och jobb. "Skoltänket" vänjer jag mig nog aldrig av med. Fortfarande efter 7 års ledighet delar jag in året i terminer med alla tänkbara lov där emellan. Det stämmer så bra in i planeringen med när jag träffar mina barnbarn. Rasmus träffar jag i stort sett varje dag. Zoéträffarna blir däremot mest under loven. I Luxemburg är inte skolloven riktigt samma som de i Sverige, men jag kan ju alltid ta en extratur ner när abstinensen blir för stor. Daniel och Hanna är tyvärr alldeles för långt bort för några spontanträffar.

Vi plockade ner plasttaket över altanen i början av sommaren och var nog lite väl optimistiska om att allt bara skulle gå som på räls sen. Göran har gjort det underarbete som behövdes. Han fick dock snabba på mellan regnskurarna. Nu spelar det ingen roll hur snabb han är. Ingen hinner göra något mellan regnskurarna, för det finns inget "mellan" att tala om. Det är ett ständigt strilande blandat med ösregn och åska.

Efter att vi plockat bort altantaket tänkte vi att det skulle gå utmärkt att sitta där ändå i sommar såvida det inte blev för soligt och varmt. Det bekymret har vi sluppit ifrån. Möblerna står kvar på altanen och varje morgon jag tittar ut på dem så ser jag att det är en liten pöl på bordet och resten av möblerna ser så nytvättade ut.

Augusti brukar alltid vara en fin sommarmånad och nu hoppas jag på det. Det kan fortfarande bli många fina dagar och kvällar då vi kan sitta ute på altanen....under tak förhoppningsvis. Vi har bestämt att vänta med takläggningen tills skolan startar och semesterfirarna har åkt hem. Då återgår allt till det vardagliga igen för oss alla.

16 kommentarer:

 1. Morsning.Här skiner solen från en klarblå himmel,,graderna +12,2 just nu.I morgon eller på onsdag,kör jag norrut igen.Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om den sista lovveckan ska bli solig här.

   Radera
 2. Tänk att ni har så mycket regn. Och här har det inte regnat sedan mitten på juni. Det är så torrt och brunbränt. Saknar grönskan som Sverige har.
  Augusti kan vara en fin månad men sedan börjar det ofta bli litet mer höstlikt i september.
  Så fin din bokstav blev!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Augusti brukar vara en fin sommarmånad, men sen blir det tvärt höst känns det som. Inga fler långa ljusa kvällar.

   Radera
 3. Jag lever också vidare med skollovstiderna.
  Denna sommarsäsong har än så länge bjudit på alltför många skurar enligt min smak.
  Vi har fördelen här nere att september ofta brukar bjuda på flera fantastiska varma dagar.
  Kram Bosse från ett soligt Ystad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag skiner faktiskt solen över Åstorp också. Hela veckan ska det tydligen bli sol....om inte meteorologerna luras.

   Radera
 4. Ja, vad är det för sommar? Just nu lyser solen här, men det vet man ju att det kan ändra sig snabbt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att hänga med i svängarna och gå ut så fort solen visar sig.

   Radera
 5. det är inte många gånger jag har suttit ute och fikat i år!
  ...Svar:Du har så rätt ,vi stämplas om och om igen!
  Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit lika snålt med utefikat här också.

   Radera
 6. Det märks att vi haft olika väder i landet. Vi har knappt haft något regn här under min semester. När det väl kom en dag förra veckan och i helgen så hade man längtat efter det. Nu har inte det drabbat oss för vi har egen brunn och snålar alltid med vattnet så gott det går men dom flesta orter runt omkring oss har bevattningsförbud och flera skogsbränder har härjat. Läskigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skogsbränder låter hemskt. Växterna har trivts i sommar, så alla har klart inte varit missnöjda med vädret.

   Radera
 7. Jag tycker ofta att sommarvärmen kommer i slutet av augusti eller september så ån finns det hopp!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag kan nog säga att vi har varken haft dåligt eller bra sommarväder, för det har varit både ock. Nästan lite varannan dag-väder.
  Det brukar oftast vara fint väder i augusti-september.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varannandagsväder kan vi nog kalla Skånevädret också.

   Radera