måndag 7 augusti 2017

Kundvagnar


Jag tyckte det var så bra när jag fick min nya bil, för det var ingen hög kant i kofferten, som man behövde lyfta över. Lätt som en plätt kunde jag bara sätta det jag ville ha där. Men nu när jag inte fixar att lyfta något så är det problem igen. Kundvagnarna borde matcha den här bekväma kofferten, och det gör de inte. Nog borde det gå att ha en sida på kundvagnen som gick att fälla ner, så jag bara kunde knuffa över till kofferten det jag handlat.


För det mesta är det faktiskt kvinnor som storhandlar mat, och eftersom det påstås att kvinnor inte är lika starka som män, så förvånar det mig verkligen att ingen gör något för att underlätta. Härikring köps det in nya kundvagnar lite då och då, och nästa gång det är dags hoppas jag att affärsinnehavarna tänker till lite. Som det är nu tycks de tro att alla kvinnor är tyngdlyftare.

När en del mynt blev oanvändbara var det svårt att hitta en vagn som man kunde lägga sitt mynt i. Alla var inte lika snabba med att ändra låsmodellerna så de passade till det som nu gällde. Jag hade en sån där plastmojäng, men den passade inte i alla vagnar. Tack och lov så är allt sånt strul ett minne blott nu. Dessutom har flera stora butiker slopat myntfacket helt. Det är bara att ta en vagn och knalla in i affären. Väldigt bekvämt. Så var det för längre tillbaka också, men eftersom en del körde iväg och satte kundvagnarna lite överallt, så blev det låsanordningar på dem. Jag har hittills inte träffat på några vagnar på rymmen och hoppas jag ska slippa se det också.


Något som däremot irriterade mig en dag var hur en del hade parkerat sin kundvagn efter att de handlat klart och lastat in sina varor. Utanför den här affären finns två långa rader med kundvagnar och även sådana som är extrautrustade så att föräldrar kan ta babybilstolen och sätta i ett speciellt fack. Det är en stor skylt ovanför som visar att denna raden endast är för den här typen av vagnar. Idag hade säkert en 10-11 stycken kört in sina vanliga kundvagnar efter bebisvagnarna. Det stod en lång rad ut emot parkeringen så det var svårt att komma fram när man skulle köra därifrån. Det var inte så att det var fullt i de två andra vagnköerna, men den här mindre kön är närmare parkeringen och då slapp klart de här dödströtta människorna att gå kanske 30 steg extra. Uselt!

8 kommentarer:

 1. Bra förslag att ha en fällbar sida!
  Ja, jädrar så svårt det är att följa en ordning som gagnar alla :-((
  KrAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan inte vara så svårt att nån gång vara lite mindre egoistisk.

   Radera
 2. Här var vi på humör idag! Hihi.
  Kundvagnar på rymmen, det kan jag se här ibland. Förmodligen någon som inte har bil och det är 200 m till affären, så. Men det gäller ju att gå tillbaka med vagnen!
  Något som har irriterat, är när kundvagnsinnehavaren står vid charken och ska bli betjänad, och ställer vagnen på bredden, så inte andra kommer fram.
  Jag är också en vän av ordning ;)

  Ha en härlig glad måndag nu, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller mid dig om körstilen inne i affären. Borde kanske finnas kundvagnskörkort?

   Radera
 3. På Lidl har de kundvagnar som inte har så hög kant ,så man slipper stå på huvudet ner i vagnen ..
  .....Jag hade ”snubblat” ganska ofta :-).
  Ha en bra dag!Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men när man inte klarar att lyfat nåt tungt alls, så är det ändå besvärligt. Jag får ta med mig Göran som bärhjälp tills jag klarar av att själv lyfta.

   Radera
 4. Tycker det låter som ett ypperligt förslag med en sådan vagn. Vår butik har två modeller och jag väljer alltid den lägre och vidare för att inte knäcka ryggen. Illa nog ändå...

  Kram

  SvaraRadera