torsdag 3 augusti 2017

Hjälp!Min "frissa" har brutit armen. Givetvis är det väldigt synd om henne, men jag är så egoistisk så jag tycker det är synd om mig med. Jag skulle varit hos henne i fredags och fått färgat mitt hår, men det blev inget av med det. Tack och lov så hann jag bli klippt och nu är min frisyr väldigt lättskött. När jag tvättat håret räcker det att jag handdukstorkar det och rister lite på huvudet så är det klart. Sånt gillar jag. När jag var yngre brukade jag färga mitt hår själv och då blev det bara en färg. Jag vill ha lite mer valuta för pengarna och blanda in lite slingor här och var. Det kan jag inte klara av på egen hand, tyvärr.

Jag tycker det är väldigt viktigt för självkänslan att jag är nöjd med min frisyr och hårfärg. Sen får andra tycka precis vad de vill. Bara för att man blir äldre betyder inte det att man inte kan intressera sig för sitt utseende. Varför anses det egentligen som ytligt? Efter vems mall räknar vi då? Om det kan höja humöret hos en person för att den känner sig nöjd med sig själv så påverkar det välbefinnandet och jag tror faktiskt att man kan stå ut med lite småkrämpor också. I varje fall är det så för mig. Om jag tittar mig i spegeln och ser att håret hänger i stripor och ansiktet är glåmigt gör det absolut inte att jag känner mig piggare. Det finns många knep att lura ögat och hjärnan och de är till för att användas.

Min frissa är enormt duktig och jag hoppas att hennes arm ska läka i rekordfart. Under tiden blir jag nog ändå tvungen att leta upp en ersättare. Jag har testat en hel del av de andra frisörerna, men ingen håller enligt mig samma standard som Linda. Åstorp är känt för att ha många frisörer...... och pizzerior. Men det är inte alltid som kvantitet och kvalitet går hand i hand.

20 kommentarer:

 1. De få gånger som jag tonat håret har jag nästan ångrat mig då utväxten kommer. Det får räcka med utväxten som jag får varje år, mitt hår solbleks ganska så mycket varje sommar.
  Hoppas att du hittar någon som kam hjälpa dig. // Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har färgat mitt hår sen jag var tonåring, och tycker om att variera lite. Min egen hårfärg gör ingen människa glad.

   Radera
 2. Jag håller fullständigt med dig! Att känna sig snygg är A och O. Man kan göra sitt bästa, tycker jag, och det piggar även upp andra, som ser en. I vart fall blir jag glad om jag ser en proper person.
  Hoppas din frissa rättar till sig och läker snart!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man känner sig nöjd med sig själv påverkar det humöret enormt. Det är inget som säger att man måste likna en fotomodell för det.

   Radera
 3. Men så synd om din frissa som brutit armen. Men håret är verkligen A och O, så jag förstår dig mycket väl! Hoppas du hittar någon som kan hjälpa dig tillfälligt!
  Kram i regnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas hon kan komma tillbaka och jobba, annars blir det kris. Det är ganska kostsamt att testa sig fram tills man hittar en lika duktig.

   Radera
 4. Hoppas det läker snabbt! Jag var hos en ny frissa inför dotterns bröllop och det blev en katastrof tyvärr :-( Man vet vad man har men inte vad man får...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer precis. Jag ska vänta i det längsta med färgningen. Klippningen är lite mer tveksam om jag står ut med att vänta.

   Radera
 5. Ajdå. Det är som med tandläkare. Man vill ha sin egen. Hoppas att du hittar en bra ersättare tills din "gamla vanliga" är till baka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frisör, tandläkare, fotvårdare och läkare vill man gärna ha samma hela tiden.

   Radera
 6. Här i Höör har vi också många frisörer och pizzerior Men precis som du sa/skrev.. det är inte alltid som kvantitet och kvalitet går hand i hand.
  .....de tråkiga sakerna ska man helst glömma !
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog jag väntar tills Linda blir bra i sin arm. Jag får skaffa mig en hatt så länge.

   Radera
 7. Var och en ska göra som den själv vill och trivs med.
  Hoppas din frissa snart är på G och kan hjälpa dig med färgning och sligning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det viktigaste är att man är nöjd med sig själv. Då känns allt mycket lättare.

   Radera
 8. Hej, jag har världens bästa frissa, min lillasyster, men, hon bor ju såå långt borta., i Nynäshamn. Men hon klippte mig i lördags, det kan jag leva länge på. Sen har vi hittat en ny frissa i en by bara fyra mil bort (närmaste ort med frisör!) o exet var o klippte sig där igår o var nöjd. Bättre priser (har salongen hemma i huset) o bra klippning. Så det ska jag testa nästa gång...Stackars din frissa, glömmer aldrig hur jobbigt det var att gå med bruten arm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte lätt när sånt händer för en som har egen salong. Hennes dotter har just fått barn så hon är också hemma tillfälligt, annars jobbar de båda två i salongen.

   Radera
 9. Det låter mycket klokt det du skriver. Jag tycker att humöret och allt blir bättre om jag får känna att jag är någorlunda fint klädd till exempel, om jag ska någonstans.
  Mitt hår, ja det är ett kapitel för sig, där är jag sällan nöjd. Det jag trivs med säger min frissa att jag inte passar i. Varför är det så svårt att gå till en annan frissa? Jag vill byta,ibland, men kommer mig inte för.
  Tonat eller färgat mitt hår har jag aldrig gjort, ännu, kanske jag ska tillägga. Snart dags att variera mig, kanske.
  Synd om din frissa som har brutit armen. Hoppas att det läker bra.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas med att hon ska bli bra igen mycket snart.

   Radera
 10. Jag trodde du hade skaffat en hund och behövde HJÄLP med att klippa den, hi hi ...
  Jisses det måste vara riktigt besvärligt med en sådan päls, jag skriver: stackaren.
  Det räcker med att jag kämpar med att få Ludde snygg, han vill inte men det vill jag.
  Så jag får alltid smyga med saxen när han sover, fniss.
  Jag köpte en hundtrimmer och jag testade på mig först, jadå precis det kan man visst göra, för jag klipper mitt egna hår då och då. Det gick bra ett tag men till sist blev det ett litet misstag och det blev ett mindre hack vid örat. Äsch det växer ut snart som tur är. Jag färgar också mitt hår och ibland hos frissan, men en klippning med färg eller slingor kostar över 800 kr. Det kan jag unna mig någon gång men inte ofta, så jag fixar det själv till min egna belåtenhet.
  Visst måste man vårda sig själv Gunnel, vadå gamla och äldre de behöver minsann rycka upp sig med en ny frisyr m.m. Håret är väldigt viktigt för mig och säkert för de flesta, att se någon med fett stripigt hår gör mig helt knollrig på kroppen
  Jag ville bli frissa som ung, men det blev vården och där kunde jag få ta haND OM DAMERNAS HÅR DÅ OCH DÅ. Herrarna rakade jag och fixade deras hår bättre än någon frisör, så vilken tur jag hade egentligen i mitt ena yrke kunde jag utnyttja det andra.
  Jag håller med dig Gunnel en frisyr höjer humöret och ens välbefinnande.
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag får kanske köpa mig en hundtrimmer i väntan på att Linda kan börja jobba igen.

   Radera